Compromís massiu i persistent per assegurar la llengua. No tinguem por.

 

PREMIS LITERARIS CIUTAT DE SAGUNT

‘Viure i defensar-la la llengua) com primer valor que tots hem de compartir’

Missiva de felicitació a Josep Usó i demés guanyadors i participants del
Felicitats a tots els guanyadors, especialment a Josep Usó a qui trobo sovint a les darreres entrades de Vilaweb i també als comentaris de l’editorial. Per a mi fins fa pocs anys Sagunt era ‘Sagunto’ he estat ignorant del País Valencià hi encara ho sóc massa. Al País Valencià, a la Catalunya del Sud de sempre hi ha hagut el caliu de la llengua i del saber. El caliu i els gegants.

Aprofito l’avinentesa per dir quelcom afegit:

Actualment estic defensant el Mandat del 1r d’octubre, la necessitat de completar la DUI catalana i la conveniència d’assolir un pacte de país fet públic -dels convençuts, primer- per assegurar el present i el futur de la nostra llengua, basat en un compromís personal, no abandonar la llengua, i un compromís polític o dels polítics, complir les lleis d’etiquetatge i cinema, i defensar amb fermesa i estratègia publicitària l’ús del català i de la realitat de l’àmbit de la nostra llengua. L’acció política ha d’ésser sistemàtica i persistent.

Contínuament parlem dels perills de la llengua però no parlem de la nostra determinació en la seva permanència, semblem activistes espantats, no podem anar de fracassats i perdedors.

Tindrem els polítics a l’alçada que els necessitem? Jo m’he de reforçar i ells també. Per això clamo a la xarxa ‘ASSEGUREM LA LLENGUA’ com objectiu de la propera legislatura al costat ‘d’aixecar la DUI’.

Salvador Molins i Escudé, des de Berga.
Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC

PS1 – Premi Ciutat de Sagunt 2020. https://blocs.mesvilaweb.cat/Josep_Uso/?p=272926

PS2 – Tot Catalunya, tots els Països Catalans: Compromís massiu i persistent en el temps i en l’ara per assegurar la llengua. No ho amaguem amb falses excuses, no tinguem por, si ens fem mal ja ens curarem.

PS3 – Se’ns va amagar que Sagunto era Sagunt. Ara, un Poble independent, 1r oct i 27 oct, ensenya la seva llengua, geografia, història, … als seus infants, als seus grans i a tots els nouvinguts.

PS4 – Cal assolir un pacte fet públic per assegurar el present i el futur de la nostra llengua, basat en un compromís personal, no abandonar la llengua, i un compromís dels polítics i partits polítics, no silenciar la llengua -els fan por les ‘tirites’, si ens fem mal ja ens curarem- sinó defensar-la (la llengua) com el primer valor de Catalunya que és i tots hem de compartir.

PS5 – Regeneració lingüística de la Nació Catalana:
https://blocs.mesvilaweb.cat/smolins9/?p=274829

PS6 – Llengua i descolonització:
https://blocs.mesvilaweb.cat/smolins9/?p=274872 

  

  


PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

Afegeix un comentari