Avui l’ANC debat la seva posició en el compliment del mandat del 1r d’octubre en l’àmbit polític català.

 

RESPONSABLES DEL MANDAT DEL 1r OCT  I  RESPONSABLES DEL SEU COMPLIMENT

Els catalans quan vam anar a votar el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya del 1r d’octubre del 2017, erem plenament conscients del que fèiem, del que ens hi jugàvem, i del seu valor vinculant, conscients de la nostra sobirania com a Poble. No vam anar de ‘picnic’ ni de ‘happening’, ni a cap fontada, conscients del Dret a Decidir de tota persona i de tot Poble vam anar a votar el nostre futur, allò que volíem i decidíem per a la nostra Nació, no va ser una opció esporàdica que se’ns va ocórrer per ser més macos que ningú altre, no es tractava d’un acte egoista o de disseny sinó d’un clam secular: recuperar la nostra independència i esdevenir de nou amos del nostre destí, plenament responsables del món i de la història que es fan i desfan dia a dia, Som una Nació i com a tals hem d’esdevenir estat independent.

Vam votar, vam participar responsables en la convocatòria i vam guanyar. La voluntat, així expressada, amb la resposta afirmativa de la majoria del 90% dels participants a la pregunta:  “Vols que Catalunya sigui un estat independent en forma de República?” que definia la intenció i l’objectiu de Referèndum, es va transformar en Mandat democràtic i nacional del Poble Català, mandat emès per nosaltres i cap a nosaltres.

Qui ha d’entomar el mandat i fer-el efectiu som nosaltres, els catalans, ningú més! Els polítics tan sols en són delegats si volen assumir aquest tasca, però la responsabilitat directa i concreta és meva i teva, és de tots nosaltres, de les nostres associacions i organitzacions, com també d’una manera especial de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Per això mateix l’ANC, el plenari del seu Secretariat, avui diumenge, pren la seva pròpia responsabilitat i debat la seva posició en el compliment del mandat del 1r d’octubre en l’àmbit polític català.

És en la dialèctica entre el jo i el nosaltres on hem de trobar el desllorigador d’unir-nos eficaçment i responsable en l’Edificació de la ja incipient República Catalana Independent. Aquest és el mandat i aquest n’és el compliment.

Reafirmem tots junts el que vam votar el 1r d’octubre i disposem-nos a completar el camí iniciat pel Parlament Català Lliure el dia 27 d’octubre del 2017 votant la Declaració d’Independència i guanyant la votació per la majoria absoluta de 72 diputats, fent-ho lliurement, sense demanar permís a ningú i sense esperar ordres de ningú, o sigui unilateralment.

Des del cas Kossové les DUI amb valor internacional són així: DECLARACIÓ UNILATERAL D’INDEPENDÈNCIA guanyades per majoria absoluta dels diputats electes democràticament presents en la votació, i segons la jurisprudència generada pel Tribunal de Dret Internacional de La Haia, en el cas esmentat de Kossovo, la DUI no és contraria a l’ordenament internacional, per tant és legítima i legal internacionalment.

De nosaltres, els catalans lliures i convençuts del que vam votar el 1r d’octubre depèn el fet d’entomar-ne el Mandat, mantenir-nos lleials a la nostra nació i ser responsables de la completa implementació de la Independència de Catalunya.

Per això avui, una vegada més en la seva incansable acció en favor de tot Catalunya, l’ANC seu, debat i decideix.

Tan de bo els Partits Polítics Catalans fessin el mateix. És vergonyós veure que en tres anys no han sigut capaços de concretar ni una mínima unitat estratègica, que els manca? humilitat? voluntat de fer real l’anhel dels catalans? el mateix anhel? què els manca? són tots igualment capats per a la independència o n’hi ha alguns que encara ho són més?

És possible que el Poble català i la mateixa ANC s’hagin equivocat esperant dels Partits Polítics el que són incapaços de fer? Si ells, els Partits Polítics no reaccionen, potser un millor camí és el que van fer els Països Bàltics votant l’opció per a la Independència entorn d’un projecte amb un sol capdavanter de tot l’independentisme, un altre camí és el cas Escocès d’un macro partit polític independentista, dues ocions, l’escocesa i la bàltica de concretar la necessària unitat tàctica i estratègica per acabar el “Procés” de recuperació de la nostra independència. El darrer embat és la DUI via Kossovo, que els dirigents actuals dels Partits Polítics majoritaris es neguen a seguir.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC.
Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002.

PS1:

Avui l’ANC debat la seva posició en el compliment del mandat del 1r d’octubre en l’àmbit polític català.

 
 

   …

 …

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 
     

Afegeix un comentari