A nosaltres ens atenyen la independència dels nostres pobles, català, valencià i balear i de la nació completa.

 

Comentaris a l’Editorial de Vilaweb:
https://www.vilaweb.cat/noticies/no-us-enganyeu-vox-no-es-cap-anecdota/

‘La independència dels nostres pobles, català, valencià i balear
i de la nació completa, en aquest ordre o en el que siga més convenient.’

 .

Salvador Molins      21.10.2020  |  19:40

L’estat espanyol està molt espantat’, jo crec que per això mateix fa temps que s’està preparant per aturar–nos i destruir–nos, ja que Espanya veu i pondera el que nosaltres els catalans i els nostres dirigents no volem veure, no ens ho acabem de creure, som un elefant amb les cadenes trencades, ens cal decidir-nos a donar un pas endavant i marxar.

Criticar ER? Intentar destapar el seu error?

-Millor optar directament per Puigdemont, tots junts, quants més millor.

I, encara millor optar per qui es comprometi en aixecar la DUI, … completar–la!

En la línia final expressada per Carles Vinyals:
Siguem lliures! Tots junts, àdhuc la gent fidel a ERC.

No defallim!
No podem defallir, hem de persistir.

(Salvador Molins i Escudé,  Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC)

Robert Mora    21.10.2020  |  03:03

Absolutament d’acord amb les tres idees força.

La primera que Vox acabarà substituïnt el PP, ho he dit moltes vegades i la reticència a entendre que la gent està farta de correcció política és molt intensa. Perquè l’única diferència entre PP i Vox és la hipòcrita correcció política del PP.

La segona, que l’esquerra espanyola no té res a fer a mitjà i llarg termini sense desfer-se de la pesada càrrega del nacionalisme espanyol, però que està tan enviscada que no hi pot (ni vol) fer-ho.

La tercera, que ja s’ho faran. Espanya no és el nostre afer. A nosaltres ens atenyen la independència dels nostres pobles, català, valencià i balear i de la nació completa, en aquest ordre o en el que siga més convenient.

———————-

Carles Viñals     21.10.2020  |  15:41

Em cau l’ànima als peus sempre que llegeixo “Espanya implosiona”, “Espanya és a punt de caure”. Xifrar en la mort de l’enemic l’única esperança de “victòria”, al marge de tota reacció digna d’aquest nom, és una confessió tàcita d’impotència i derrota. Espanya no caurà per sí sola, perquè als espanyols els lliguen sentiments i principis de provada solidesa (no importa la seva qualitat moral), que els immunitzen contra qualsevol daltabaix politic i/o econòmic, i els cohesiona al voltant del concepte d’Espanya com ja voldría jo que als catalans ens cohesionés la idea de Catalunya.

Espanya no cau; a Espanya se l’ajuda a caure amb l’acció combinada i continuada de polítics i poble, començant per mostrar-li desobediència en totes i cada una de les innombrables ocasions que ens ha donat al llarg dels tres útims anys. No importa per quina d’elles començar, perquè totes són bones i qualsevol moment és el millor moment per revoltar-se. Voleu saber l’última de totes, estimat “Govern efectiu” nostre ? La prohibició d’utilitzar la llengua catalana en les comunicacions oficials entre València i les Balears. Desobeïreu o acatareu ? Quina pregunta més tonta oi? Doncs bé: si acateu aquesta ordre per defugir la repressió, (qualsevol que aquesta sigui), ens confirmareu un cop més que els catalans no tenim dirigents o, si més no, no tenim els que ara mateix necessitem. Al mariner que no sap on vol anar, cap vent no li serà favorable.

I nosaltres ? Pensem fer alguna cosa a més de blasmar (amb tota la raó del món, això sí), la inoperància i claudicació del “Govern efectiu” ? O ens decidirem a actuar començant per desfer-nos d’aquesta angoixosa i paralitzant sensació de solitud i aïllament ? Ens organitzarem (clandestinament, per descomptat), en ordre a enfortir-nos en tots els aspectes, començant per enfortir la nostra moral de lluita i dotar-nos dels mitjans necessaris ? I no em pregunteu com es fa això, perquè teniu com a mínim la mateixa intel.ligència i imaginació que jo, que lògicament no us ho explicaré aquí mateix. Que tampoc no farem això, que és molt perillós ? Ho entenc molt bé; la por és lliure i tothom és lliure també de constituir-la en rectora única del seu capteniment. Però em quedarà mol clar que de la mateixa manera que a Catalunya no tenim dirigents, demostrarem que tampoc no hi ha poble.

I dubto molt que, fins i tot si Déu ens deparés l’home que ens pogués dirigir, tinguéssim la intel.ligència per reconéixe’l i el coratge de seguir-lo. Continuem doncs vessant metres cúbics de tinta en meditadíssims editorials, acuradíssimes anàlisis, inspiradíssims articles i comentaris de tota mena, en la confiança que acabin ensorrant Espanya com les trompetes de Josué feren caure les muralles de Jericó.

D’una biografía de Napoleó en trec una exhortació de Raynal que ens vé (a tots, polítics i poble), com anell al dit i que deixo a la vostra consideració. Lamentaré que a més d’un i de dos li pugui semblar massa dur. Més dur és encara per a mí sentir la necessitat de dir-ho.

“Pobles febles, pobles estúpids, doncs que l’opressió continuada no us aporta cap energía, doncs que us manteniu en gemecs inútils (…) doncs que sou milions i suporteu que uns quants homes armats us dominin al seu antull, OBEÏU !! No ens amoïneu més amb els vostres planys. Apreneu si més no a ser desgraciats, ja que no sabeu ser lliures.”

——————–

.

Josep Salart          21.10.2020  |  12:49

Sincerament crec que, quan marxem, i serà molt aviat perquè a les properes eleccions desmuntarem la cúpula d’ ERC i no ens podran parar, dic que crec que veurem un terriotori español immers en una guerra entre, els que voldran manar i els pobres enganyats de anys i anys. Es desmuntaran les comunitats autónomes per l’intervenció directe de la UE, probablement l’idiota del rei, marxarà i els de l’Ibex escamparan tant com puguin el seu poder per no trobar-se pel mig. No és Vox ni PP, ni PSOE, és que tots son españols abans de rés i clar, voldran continuant sent “muy españoles, muchos españoles y todos españoles”. M’ho espero per veurel’s esbodellant-se.

Presos, families i tots el que patiu diariament, exiliats, dona i filles d’exiliats, ja venim i ens venjarem, mala feina però és lo que tocarà ¡¡
  

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ


Afegeix un comentari