TRENQUEM LA DIVISIÓ: Votem lleials al “1r oct” per aixecar la DUI i assegurar la Llengua Catalana.

 

MANIFEST PER A UNA COALICIÓ INDEPENDENTISTA GUANYADORA

 

1- L’objectiu de la coalició és crear una força independentista guanyadora de cara a les properes eleccions nacionals. Cal, doncs, evitar qualsevol altre objectiu que pugui dividir l’electorat i restar vots a aquesta opció de futur.

 

2- La independència és fonamental per a la supervivència de Catalunya, i és molt urgent si no volem enfrontar-nos a un futur molt negre. Tot partit que a aquestes alçades navegui en la indefinició s’ha d’entendre que no serveix als interessos nacionals i per tant no pot formar part d’una coalició independentista creïble.

 

3- La finalitat de la independència del poble català és la d’alliberar-se de la colonització secular que patim per part del govern espanyol. Aquest camí de llibertat és l’única opció realista per tal d’aconseguir un futur que garanteixi la continuïtat de la nostra llengua, cultura i tarannà, objectius irrenunciables de tot poble que conservi la seva dignitat. Aquests objectius únicament són possibles integrant la diversitat cultural que conviu actualment a Catalunya al voltant de la cultura catalana, que actuarà com eix comú, tal com s’ha fet tradicionalment ja des de l’edat mitjana, si no abans. La independència és també l’única manera de poder decidir el nostre futur pel que fa al model econòmic i a les relacions internacionals que ens siguin més convenients.

 

4- Com a conseqüència dels tres punts anteriors, la coalició tindrà com a prioritat màxima la declaració d’independència de Catalunya, com a primer pas per assolir la llibertat i unió de tots els Països Catalans, segons el model que s’haurà de decidir democràticament quan serà el moment. Essent la funció d’aquesta coalició l’aplegament del màxim nombre de vots per traduir-los en escons independentistes, serà una coalició per un dia (papereta electoral única). Posteriorment al dia de les eleccions, els partits o coalicions integrants actuaran per separat a nivell parlamentari, seguint únicament el mandat prioritari de crear l’estat català i participar en la elaboració i presa de decissions de l’estratègia comuna més convenient en cada moment, però mantenint la pròpia personalitat en tots els altres aspectes de l’activitat política.. La tendència político-econòmica de cada partit cridat a integrar-se a la gran coalició indepententista és, doncs, irrellevant, i no serà cap impediment a l’hora de constituir la llista comuna.

 

5- Si la majoria parlamentària permet declarar la independència per declaració directa del Parlament, així es farà tenint com a base els anteriors punts 2 i 3. En cas contrari, es treballarà per convocar un referèndum vinculant per iniciativa del Parlament durant la primera legislatura, emparat en la legitimitat màxima que és la que atorga el poble quan decideix democràticament sobre aquells drets fonamentals reconeguts internacionalment. Així, la legitimitat democràtica primarà sobre les possibles traves legals que vulgui imposar l’estat espanyol, a qui no reconeixem cap paper de cara a la creació i acceptació del futur estat català.

 

6- El model polítoco-econòmic que es triï per al nou estat català es decidirà democràticament quan aquest estat nostre hagi estat creat, després de presentar les diverses possibilitats i analitzar-ne la conveniència en un procés plural i participatiu.

 

7 – La Coalició resultant tindrà un nom nou, es pactarà entre tots els partits de la Coalició un pacte comú en matèria independentista i a poder ser un pacte global que primi en tot la independència amb caràcter d’urgència.

 

8 – La llista es confeccionarà segons els següents criteris:

Cada partit determinarà un representant que actuarà amb tots els demés de forma col·legiada i que ocuparan els primers llocs de la llista seguint l’ordre segons el nombre d’escons actuals de cada partit, després d’aquests primers llocs seguiran un segon diputat de cada un dels diferents partits pel mateix ordre, després seguiran un tercer diputat de cada un dels diferents partits pel mateix ordre,  i així successivament …

 

9 – El principi d’actuació dins la coalició han de ser:

Actuar col·legiadament, sota el nom i sigles escollides i amb fidelitat al que s’hagi pactat. Tenir sempre present l’Objectiu marcat i pactar l’estratègia en tot moment. Si hi ha cap desavinença es resoldrà internament.

El col·legi de diputats escollits pactarà i es repartirà cadascun dels càrrecs que considerin necessaris.

———————-

AUTOR I DATA DESCONEGUTS
ARXIVAT I REENVIAT PER SALVADOR MOLINS, CLR*CDR/BIC

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *