La Unitat estratègica és possible i senzilla: La restitució de Catalunya.

 
 

La unitat estratègica de l’independentisme és molt senzilla, sols en tres punts:

1 – Reafirmar el Mandat del 1r d’octubre:  Edificar la República Catalana Independent
2 – Completar la DUI catalana del 27 octubre del 2017, … portar-la al TDI de La Haia.
3 – Assegurar el futur del català amb un gran pacte de País

i aquests tres punts bàsics es despleguen en  moltíssimes resolucions, la darrera de totes i ben clara i definida és la que han redactat l’Associació ‘Independentistes d’Esquerra’ desglosada en 10 punts base:

1) La prioritat absoluta de la independència com a objectiu polític del nostre poble, en tant que condició bàsica i necessària de tot altre alliberament.

2) La legitimitat, legalitat i validesa del referèndum d’autodeterminació del Primer d’Octubre de 2017 i de la proclamació de la República del 27 d’Octubre de 2017.

3) L’enfrontament constant amb l’Estat espanyol, mentre aquest continuï negant el dret d’autodeterminació del poble català i exercint la repressió.

4) La llibertat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats, homes i dones, així com el cessament de les causes judicials contra independentistes per lluitar per la independència.

5) L’autoorganització i la mobilització populars com a principals motors de la lluita i de la construcció de la República.

6) La constitució d’una entitat política permanent per a la unitat estratègica, àmplia socialment i plural ideològicament i territorialment, necessària per a guanyar la independència: un Bloc Republicà d’Alliberament Nacional.

7) La formació, en les eleccions al Parlament de Catalunya, d’una Candidatura de País, de confrontació amb l’Estat espanyol, per la independència, radicalment democràtica i plural.

8) El suport dels connacionals del conjunt dels Països Catalans, així com dels demòcrates d’arreu Europa i el món, i la nostra solidaritat envers ells.

9) La presència clara i democràtica de la causa catalana en tots els àmbits (judicials, de drets humans, polítics, mediàtics…) internacionals.

10) L’adhesió al Consell per la República, en tant que òrgan dipositari de la legitimitat de la Declaració d’Independència ‘DUI’ d’octubre de 2017.

Barcelona (Països Catalans), 5 de setembre de 2020

 


LA RESTITUCIÓ DE CATALUNYA  (Escrit per Salvador Molins per enllà el 2009)

Restituïm la nostra universalitat. Llibertat plena i responsabilitat històrica. No volem sotmetre ningú, sols volem assolir la nostra plenitud com a Nació i constituir-nos de nou com estat català independent.

Els Quatre Pilars de la nostra acció per a una nova Renaixença. 

Primera imatge: aspecte actual de les Quatre Columnes. Fotografies dels darrers dies (any 1919) de la construcció de les Quatre Columnes projectades per en Puig i Cadafalch, en la qual les columnes encara estan envoltades de les bastides que van caldre per la seva construcció.
El 1928, les quatre columnes van ser enderrocades per fer mal a Catalunya, perquè el món no les pogués veure com a signe de catalanitat durant l’Exposició Universal del 1929. Quelcom semblant al que va passar als Jocs Olímpics de “Barcelona 1992”. Sempre es tracta d’ofegar Catalunya, intentar sotmetre-la i encara més, amagar la catalanitat i tots els mots com “Català, Catalunya, Països Catalans … “!

L’acció treu les cabòries

Però si l’acció no és l’adequada la causa que provocava les cabòries persisteix. Per tant ens cal afinar l’acció convenient per a bé del nostre poble. Sabeu ben bé que Catalunya és el que més ens obsessiona als independentistes. No és res per a profit personal ni egoista sinó tot al contrari.

Al nostre torn, nosaltres, els independentistes,  tenim ben clar que l’acció obligada per quelcom extern a la pròpia determinació és una cosa que els catalans no acceptem ni podem acceptar de cap manera; des dels temps de la Confederació sempre ha estat així.

Catalunya Acció vol excel·lir en el servei a Catalunya i la seva gent i per això el seu objectiu principal és l’assoliment de la llibertat nacional, res possible o  impossible sinó just i necessari! o sigui … un dret de les catalanes i catalans, un deure de Catalunya a exercir!

Quatre són els pilars sobre els que hem de fonamentar la nostra acció:

El primer és la llengua.

El segon és la història.

El tercer és el Poble i el seu anhel de llibertat.

El quart és l’Estat català.

Aquests quatre pilars són veritables columnes catalanes sobre les que se sustenta el futur de la nostra Nació.

Les cabòries no són cabòries sinó veritable depressió dels catalans que estimen Catalunya, quan veuen com perilla la llengua, com aquesta necessita de la nostra acció positiva, intel·ligent i esperançada, quan veuen tanta deserció i ignorància.

Les cabòries són depressió manifesta quan catalanes i catalans conscients veuen com es calla i s’amaga la nostra venerable història, com si temessin -els cupables- que al mostrar-la se’ls veiés la seva  inoperància i mediocritat. -O és que l’amaguen per seguir ofegant al nostre Poble?

Què temen aquests porucs?

A qui s’han cregut aquesta gent que volen segrestar-nos l’ànima fins que no ens hi quedi ni un bri d’alè?

Els dos milions d’independentistes que vàrem votar el 9N i el 27S som conscients que a Catalunya li cal una “Nova Renaixença” el principal fruit de la qual ha d’ésser una veritable regeneració política; nous plançons polítics sans i forts, alimentats amb una nova saba fruit de la maduració política i nacional que ja molts patriotes assagen dia a dia.

La Primera Columna, El neguit de l’anhel contingut i  contínuament aixafat és imparable!   Brolla i brolla com una font. El Poble encara és viu i la cabòria provoca el neguit, i el neguit provoca la lluita: la perenne i incruenta lluita! … el foc de l’anhel, l’ànima de les guspires capaces de desvetllar “les tombes flamejants!”. Aquesta és la columna més alta! Aquesta l’han edificada les nostres matrius maternals!  amb el dolor dels seus parts i amb la serenor de les seves ensenyances.

En canvi la quarta columna no està feta ni de cabòries, ni de neguits, ni d’anhels …  sinó que han maldat per desfer-la a còpia de renúncies i enganys, a còpia de pors i traïdories!

La gent de Catalunya Acció, la gent de l’UPDIC i tants i tants patriotes d’arreu volem aixecar de nou les bastides per tal de, un dia molt proper, començar a fer pujar de nou aquestes velles i belles columnes!

Com catalans castellers, incansables i agosarats, reivindicarem la llengua! explicarem la història donant-la a conèixer insistentment als quatre vents!  alimentarem l’ànima del nostre Poble i aprendrem i ens entrenarem per tenir ben madur el nostre sentit d’Estat català!

 Així prepararem la nostra independència, així ens prepararem per l’exercici del nostre dret a la llibertat nacional!.

Salvador Molins
Conseller de Catalunya Acció, membre d’UPDIC, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM.
Any 2009

————————-

 

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

PS:
La Unitat estratègica compartida és possible i senzilla: La restitució de Catalunya.
1 – Reafirmar el Mandat del 1r d’octubre:  Edificar la República Catalana Independent
2 – Completar la DUI catalana del 27 octubre del 2017, … portar-la al TDI de La Haia.
3 – Assegurar el futur del català amb un gran pacte de País

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *