Reconeguem i restituïm la Nació Sencera: “de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó …”

 

Comentari a l’Editorial/Discurs de Vicent Partal

El discurs d’Elna

Aquest 2020 va quedar marcat per l’acte de Perpinyà, que dibuixa una nació no limitada ja a la voluntat i la definició que en fa Espanya. Ara és el moment de prendre consciència que trencar la subordinació del mapa és trencar totalment la subordinació.

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-discurs-delna/     

Comentari de
Salvador Molins    12.09.2020  |  23:21

La nació sencera, la llengua catalana, l’estat independent, federal o confederal, les lleis i constitucions recuperades, restaurades, actualitzades, breus, clares, potents i urgents.

El 2004 naixia Catalunya Acció amb el convenciment de la Nació sencera, mai el mapa escamotejat de les quatre províncies del Principat. El departament dels EEUU de política exterior des de fa molts anys pren en consideració geoestratègica el mapa sencer dels PPCC. Moltes vegades hi veuen més clar des de fora de Catalunya, els nostres partits i polítics massa sovint estan a la lluna, per la pròpia requeria, ajupits i sotmesos per Espanya i França. La mateixa Espanya n’és tan conscient que en la seva constitució va prohibir i encara prohibeix qualsevol tipus de relació efectiva entre les illes, el País Valencià i la Catalunya del mig.

És veritat, cal que aprofitem aquesta ocasió històrica, la vinguda del MHP Puigdemont, de Comin i Ponsatí a ‘casa’, a Perpinyà -la catalana-, perquè tots els catalans prenguem consciència de la nació sencera, de la conveniència de refer les nostres relacions i enfortir-nos i regenerar-nos com a Poble mil·lenari que som.

Visquin els Països Catalans, visquem tots nosaltres!

Aquests escrits d’en Partal i els múltiples comentaris dels subscriptors no són comoditat virtual de sofà com alguns esgrimeixen sinó lluita i esforç continus per alliberar-nos de les xacres de la centenària colonització i repressió que hem sofert i sofrim, i malauradament massa vegades consentim.

Reafirmem el 1r d’octubre, completem la DUI, assegurem la Llengua. Votem tots junts el partit que hi sigui més lleial.

Salvador Molins i Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya

PS: Reconeguem i restituïm la Nació Sencera: “de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó …”

 

Els censats a la incipient República,

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) –

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *