La policia de la República Catalana Independent no seran els Mossos sinó la PolCat.

Santiago Espot torna:
Força Catalunya, nova candidatura independentista.

——————————–

El partit de Santiago Espot fa públiques les 20 propostes per una Catalunya independent

La proclamació de la independència o la fundació del Banc Públic de Catalunya, són alguns dels punts que defensa Força Catalunya.

Força Catalunya, el partit que lidera Santiago Espot i que té la intenció de presentar-se a les properes eleccions al Parlament, acaba de fer públics els 20 punts programàtics de la formació que constitueixen el marc teòric a partir del quals s’aniran desenvolupant les seves propostes polítiques concretes. Entre aquests destaca la proclamació de la independència de Catalunya, demanar l’ingrés a l’EFTA (Associació Europea de Lliure Comerç) i no a la UE, establir que el català sigui l’única llengua oficial, fundar el Banc Públic de Catalunya i la instauració del Ministeri del Futur, entre d’altres.

Tal i com ell mateix va explicar el mes de febrer a aquest diari, Espot va decidir fer aquest pas amb Força Catalunya “per l’espectacle lamentable que s’està produint i per la degradació de la classe política”. A més, també defensava que “és hora que els dirigents polítics defensin els catalans”.

—————————-

Aquestes són les 20 propostes concretes de ‘Força Catalunya’:

1- Proclamació de l’Estat lliure, sobirà i independent de Catalunya.

2- Activació de tots els mecanismes necessaris per a defensar i desenvolupar l’Estat independent i la immediata creació d’unes professionals Forces de Defensa de Catalunya.

3- L’Estat català demanarà l’ingrés a l’EFTA (Associació Europea de Lliure Comerç) i no pas a la UE.

4- El català serà l’única llengua oficial de l’Estat.

5- Constituir un poder judicial català, els integrants del qual tindran un veritable sentit de servei públic, essent sotmesos a un règim de responsabilitat professional directa en casos d’errades o de retards greus en la tramitació de les causes. Les oficines judicials seran dotades dels mitjans humans, tècnics i econòmics suficients per a garantir la independència enfront de la resta de poders de l’Estat.

6- Regular el sistema i els requisits necessaris per a accedir a la ciutadania catalana.

7- Promoure la consciència fiscal i la necessitat de contribuir, en funció de la capacitat econòmica de cadascú, al sistema tributari, el qual permet de redistribuir la riquesa a través del finançament dels serveis públics. Simplificar el catàleg d’impostos i perseguir el frau fiscal.

8- Fundació del Banc Públic de Catalunya per a facilitar el finançament a famílies i a petites empreses.

9- Creació de les empreses nacionals de llum, aigua, gas i hidrocarburs.

10- Reorganització de l’administració pública, eliminant els tràmits burocràtics redundants i agilitzant-ne tots els mecanismes.

11- Estructurar el sistema d’ensenyament en funció dels valors, la cultura i llengua de la Nació. Revisió dels continguts de cada etapa formativa i ampliació dels lligams entre les demandes professionals i els estudis universitaris.

12- Fer del sistema de salut pública un referent mundial de primer ordre.

13- La seguretat pública correspon a la Policia de Catalunya (PolCat), cos integral sota un comandament únic, escollit pel Parlament de Catalunya per majoria reforçada. Les policies locals, en supòsits que hi hagi un perill per a la seguretat ciutadana (crim organitzat, terrorisme, delinqüencia…), actuaran sota les directrius i ordres d’un comandament únic amb vista a garantir l’eficàcia de l’actuació policial.

14- Generació de clústers empresarials dedicats a fomentar i a implementar els mecanismes necessaris per a adaptar el teixit productiu català a la Quarta Revolució Industrial.

15- Promoció d’una política esportiva que signifiqui també una escola de valors ciutadans, ferms de caràcter. Potenciar la nostra representació internacional en aquest camp, perquè l’esport constitueix avui un dels millors aparadors de les nacions.

16- Garantir l’accés universal i gratuït a internet per a tota la població catalana.

17- Creació de la xarxa nacional de cooperatives per a garantir un consum de proximitat i de qualitat, i amb totes les garanties per als consumidors i productors.

18- Instaurar el Ministeri del Futur, encarregat de preveure, analitzar i posar en funcionament polítiques d’innovació en tots els camps, amb especial atenció a la crisi climàtica.

19- Dotar l’Estat català d’uns mitjans públics de comunicació que garanteixin una veritable pluralitat informativa i d’opinió.

20- Estructuració territorial, basada en la divisió en vegueries (proposada per Pau Vila el 1931), posada al dia, atès que certs aspectes d’aquesta s’haurien de tornar a formular, tant des del punt de vista inferior com del superior de cada comarca.

En el decurs de les setmanes que vénen es farà públic el manifest de suport, per part de personalitats destacades de Catalunya, a la confecció d’una llista electoral al Parlament sota les sigles de Força Catalunya.

Comentaris:
Salvador Molins, Berga

Estic content, Santiago Espot torna a la palestra electoral. Els 20 punts i … compliment immediat de les lleis de l’etiquetatge i del cinema, opció real i urgent per les energies renovables.

Ulldellop Fa 2 mesos

Tens el meu vot, però abans també m’agradaria reiniciar-lo o fer una bona neteja el system dels mossos esquadra, hi ha molts guàrdia civil i policia nacional dintre el cos dels mossos esquadra i parlen en castellà a de fotre fora del pais de Catalunya.

Doncs Fa 2 mesos

M’ha convençut. Seria interessant poder buscar acords amb altre gent que tingui com a finalitat primera declarar la independència si es treu 50+1.

Montserrat Fa 2 mesos

Seria molt bonic tot lo explicat, però de moment no ho veig factible, no es per ganes es per la manera que som tractats

Montse Casellas i Vila Fa 2 mesos

Endavant!!!!!!!

Fat Boy Fa 2 mesos

Voleu dir que el Ramon aquest no es el fantasma del Cambó reencarnat?. Molt catalanista però finançant al Franco, que, naturalment, li va pagar el favor fent que es morís a l’Argentina, com fan els espanyols (i fan molt ben fet) amb els catalans llepaculs.

Toni2020 Fa 2 mesos

Afegeixo punt 21: tipificar com a delicte penat amb anys de presó conductes com la d’en Miquel Iceta, basades en la mentida i la tergiversació. Més greu encara perpetrar-les en seu parlamentària.

Toni2020 Fa 2 mesos

Bastant d’acord. El voto.

Fa 2 mesos

Ja tens el meu vot.

Fat Boy Fa 2 mesos

El català única llengua oficial a la República, excepte a la Vall d’Aran on serà l’aranès. Garantitzar l’accés privilegiat a la nacionalitat aquells nascuts al País Valencià, Mallorca, Franja de Ponent, Alguer i Catalunya Nord que passin un examen de llengua catalana, com fan a Irlanda i promocionar la seva vinguda a la República, com fan a Israel amb els seus. Expulsar de la República tots els delinqüents condemnats, a la presó o no, per delictes greus.

Fu man txu Fa 2 mesos

Tens el meu vot. El teu programa electoral és el meu programa. El meu consell és:  tria les companyies de partit adequades.

Català o espanyol, tot alhora no pot ser Fa 2 mesos

Independència. Exèrcit com qualsevol país normal per protegir-nos d’amenaces foranes (llegeixi’s Espanya). Català única llengua oficial. Justícia independent, no com a cals veïns. Chapêau. Jo us voto.

Ferran Fa 2 mesos

Molt ben fet, prou complexos, prou llagrimeta amb els exiliats (que no fan res) i amb els presos (que excepte un parell només llepen el cul a Espanya), anem per feina. Teniu el meu vot.

Andreu Fa 2 mesos

Si de veritat es presenta ja té el meu vot perquè ara al Parlament de Catalunya no hi ha cap partit independentista. ERC i JxCAT potser ho eren abans però ara només són uns dats pel cul. La CUP no la sabria qualificar, i en qualsevol cas estan totalment desapareguts.

LlunyDeCat Fa 2 mesos

La proposta de Llengua única oficial és la més interessant que fa bavejar de ràbia tot l’establishment independentista inclosa la CUP malauradament. I tota la púrria espanyola que penja comentaris en espanyol – llengua dels estrangers ocupants i colons.

LlunyDeCat Fa 2 mesos

A Suïssa tothom té el fusell d’assalt i la munició (i tota la resta d’equipament) a casa. En cas de mobilització tot va més ràpid. Però és perquè a Suïssa hi ha tradició de les armes i no hi ha pas gaire incidents. A CAT no crec pas que hom podria fer això.

LlunyDeCat Fa 2 mesos

És molt important desenvolupar l’esperit de Defensa Nacional entre la militància i els simpatitzants independentistes. I malauradament cap dels tres partits ho fa. Sento i llegeixo les collonades més infantils entre tots ells. I caldrà un Exèrcit de Milícia molt fort. Els pro per a la Força Aèria, la Marina i els Escamots especials. I la Logística. La resta Milícia i poder mobilitzar 500.000 soldats en 48 hores com a Suïssa.

Edgar Fa 2 mesos

Creu i ratlla. I obrir un debat d’idees pensant en els 20 punts, la nostra constitució i en el nostre futur sense pensar en la reacció d’Espanya. I quan hi hagi eleccions (que serà aviat) ja sé a qui votar.

C lliure Fa 2 mesos

No m agrada el punt de la immigració… s ha de treballar més .. fer una proposta més llarga … refugiats d immigració amb sous d’empreses europees venen i se’n van…. la immigració per fam, guerra i extermini necessita una consideració a banda i una cura i respecte a banda…. no ens hi podem ni girar d’esquena ni tractar-la només d’una manera administrativa ….. si no ho fem així serem una societat poc decent…. i això no ho volem… veritat?

Pere IV Fa 2 mesos

Tenim mig govern empresonat, l’altre mig rendit a Espanya, i un exili inoperant i mut del qui portem dos anys i mig esperant un gest que mai no arriba. A l’Espot li pertany el mèrit d’oferir-se com a capità, amb un vaixell i un full de ruta. Ja tenim doncs el líder que tant demanem, i ara veurem quants de nosaltres volem la independència i quants vivim de la mateixa comèdia que denunciem, votant els mateixos partits que després diem que “ens han enganyat”.

Pere IV Fa 2 mesos

Reconeguem-ho: Santiago Espot és, en un escenari de devastació i paràlisi general, la sola veu amb dignitat i coratge que ens crida a la recuperació de l’orgull de ser catalans. És, ara mateix, l’única personalitat que es declara públicament disposada a liderar la recuperació nacional, amb el risc personal que això comporta, i mereix el suport i adhesió dels independentistes sincers, homes o dones. Si li girem l’esquena, parem de blasmar els polítics; callem i avergonyim-nos.

M’agrada Fa 2 mesos

M’agrada. Que bé que viuríem els independentistes i els unionistes de Catalunya. Tots paguem molt car mantenir l’estat espanyol sense treure’n cap benefici. Mireu amb Nissan no han mogut ni un dit. ‘Que se jodan los catalanes. Ei unionistes que viviu a Catalunya i molts sou treballadors de la Nissan, esteu contents de com us atén Espanya? a més de prendre-us part dels impostos que vosaltres també pagueu?

LlunyDeCat Fa 2 mesos

Jo afegiria pel que fa a les “Forces de Defensa” una opció similar a la de Suïssa amb l’exèrcit de Milícia Ciutadà-Soldat. I això per tenir uns 50’000 professionals i mig milió de milicians que fan entrenament cada any per a ésser cridats al servei en cas de necessitat.

——————

La policia de la República Catalana Independent no seran els Mossos sinó la PolCat.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *