FEM LA REPÚBLICA ARA i AQUÍ: Votants del 1r d’octubre, votem en bloc per guanyar.

 

TRENQUEM LA DIVISIÓ, FORAGITEM ELS QUINTACOLUMNISTES DEL FUNCIONARIAT,
AIXEQUEM LA DUI, ASSEGUREM LA LLENGUA.

Per continuar edificant la ja incipient República Catalana Independent, hem de guanyar les properes eleccions, no anem a participar, anem a guanyar. Tots els votants del 1r d’octubre fins als tres milions votem en bloc per aixecar la DUI i per Assegurar la Llengua Catalana amb un gran pacte de País i un compromís directe de totes les institucions catalanes, tot coordinat per una específica Conselleria de La Llengua.

A les properes eleccions al Parlament Català els independentistes hauríem de guanyar, no tan sols pel nombre d’escons sinó també pel nombre de vots, és la diferència aquella de que a la Cambra governin gent catalana amb ganes de regenerar la política, fer bé les coses, amb la mirada posada a Catalunya. És molt senzill d’entendre governes, fas les coses, a la manera nostra i per casa nostra, no pas per casa d’altre gent i des de lluny.

El govern mixt entre dos partits, tau tau, crec que es va fer amb bona fe, MHP de la Generalitat pel partit més votat de la coalició, MHP del Parlament pel segon partit més votat d’aquesta mateixa coalició, Junts x Catalunya i ERC, les conselleries semblen ben repartides, Junts no va ser gasiva, les conselleries més visibles van anar a mans d’ERC, però jo diria que la cosa no ha anat bé, no el bé que els independentistes hauríem volgut, a mi a hores d’ara em sembla que no hi ha un sol govern sinó dos, com si el Vicepresident d’ERC manés a efectes pràctics les Conselleries d’ERC i Junts x Catalunya manessin les altres. La sensació és que no ha funcionat. El MHP Torra no ha controlat els Mossos i, ara es veu més clar, tampoc ha controlat els funcionaris. No ens cap al cap l’actitud dels mossos contra els independentistes que han protestat contra tantes injustícies, menys com ho han fet violentament i amb maltractes a les comissaries, tampoc cap al cap que els serveis jurídics de la Generalitat vagin contra els defensors dels nostres drets. L’exemple de l’empresonament d’aquells dos joves magrebins és una barbaritat, una immoralitat, i altres com aquest exemple.

La meva proposta, què dic? si jo no sóc ningú, … es tractaria de presentar-se tots junts, col·ligats en una anomenada “Sub-República”, un cop fetes les eleccions es constituiria a la pràctica com un sub-parlament en el qual es respectarien les majories i els respectius diputats, i totes les decisions sortirien col·legiades amb respecte mutu i segons els vots de cadascú, el govern -en cas d’haver guanyat- l’ostentaria el partit que hagués obtingut més diputats, i els Consellers del govern i President del Parlament també serien del partit guanyador dins la Sub-República.

Si els partits independentistes al final decideixen presentar-se separats, aleshores pot ser que sumem més escons que els partits espanyolistes, però d’alguna manera haurem perdut, així es veurà des d’Europa. Els independentistes cerquem alliberar Catalunya del jou espanyol, per això ens cal posar tots els sentits en aquesta contesa.

Si el sistema d’actuar políticament dels nostres partits polítics independentistes no és capaç de generar la unitat electoral, ho haurem d’intentar els votants, el Poble,  mantenint-nos lleials al que vam votar el 1r d’octubre del 2017. És qüestió de mantenir el rumb que ens vam marcar com a Poble vers l’objectiu d’una Catalunya Independent en forma de República i és qüestió, també, d’anar complint ja el Mandat que ens vam donar a nosaltres mateixos i als nostres polítics, cal que recordem que els responsables som tots, nosaltres els votants i els polítics que escollim. La Independència no la podem delegar com un govern de cada quatre anys, la independència és una tasca i un camí de tots els ciutadans d’un país, votants i polítics escollits.

Sé, perquè els conec, que hi ha partits més petits i més desconeguts però sobretot més radicals (entengui’s d’anar a l’arrel dels problemes) i que qüestionen obertament les mitges i moltes vegades viciades polítiques, també són molt contundents amb els errors que ens van impedir assolir implementar la República Catalana Independent amb tots els ets i uts. També sé perquè m’ho han explicat i ho he viscut com és de difícil que aquests partits aixequin el cap, primer per les dificultats de finançament del partit, segon perquè els més grans partits que ja funcionen des del sistema i el mateix sistema els posen pals a les rodes per tal de que no puguin progressar. Podrien col·ligar-se tots aquests partits més petits?

Si volem avançar cap a la Independència necessitem guanyar, i naturalment necessitem que qui votem sigui lleial al Mandat del 1r d’octubre del 2017, el més lleial, les coses són prou complicades per si soles, no cal donar-hi voltes, desitgem que hi hagi la millor aposta i que guanyi, per tant faig una crida als votants del “Sí” del 1r d’octubre i tots aquells que s’hi vulguin afegir perquè tots votem a l’uníson al partit que faci l’aposta més agosarada que ens acosti al nostre objectiu compartit. Així trencarem la separació de vots a la que ens aboquen els partits quan van separats.

També faig una crida a les diferents cúpules perquè presentin un programa lleial i agosarat per preparar i executar l’aixecament de la DUI, que es coordinin amb el màxim encert i voluntat amb el Consell per la República a Waterloo, que netegin el funcionariat de quintacolumnistes, que muntin protocols per defensar la nostra sobirania i que es comprometin amb un gran pacte de país per tal d’Assegurar la Llengua Catalana, un dels primers valors, sinó el primer valor de Catalunya i que li dona sentit.

Fem Catalunya lliure,  per sobre de les mesquineses d’una Espanya espiritualment caduca, embrutada per una guerra judicial (Lawfare), repressora per sistema i econòmicament fracassada, que ha de demanar contínuament caritat a Europa i que, a més encara, ha d’espoliar tots els Països Catalans per  llançar els diners a tort i a dret, sense penediment ni correcció.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002. Amics de Pere Esteve en la memòria.

PS: FEM LA REPÚBLICA ARA I AQUÍ: Votants del 1r d’octubre, votem en bloc per guanyar.PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *