Això sembla can pixa. DIVORCI ja! Primer la junta electoral, ara la fiscalia. Trequem amb aquests impresentables.

 

Engeguem aquests impresentables a fer punyetes!

Això d’escanya i expanyas  sembla can pixa. DIVORCI ja!

Primer la junta electoral, ara la fiscalia, tocant els pebrots com sempre.
Trequem amb aquests impresentables.

Tirem endavant la decisió presa.

Salvador Molins, CLR*BIC

 

Notícia de Vilaweb:

La fiscalia ecspanyola, s’oposa al confinament domiciliari de Lleida i set municipis del Segrià perquè diu que és competència del govern espanyol i no de la Generalitat. Ha adreçat per això un escrit al jutjat d’instrucció número 1 de Lleida oposant-se a la ratificació de l’enduriment del confinament. En el document, el fiscal argumenta que per prendre mesures ‘de tanta gravetat’ cal demanar al govern espanyol la declaració de l’estat d’alarma. De fet, diu que la resolució presentada ‘sembla una còpia del decret d’estat d’alarma’.

Distingeix aquest confinament anunciat per la consellera Alba Vergés i el conseller Miquel Buch aquest diumenge del confinament perimetral del Segrià i del de la Conca d’Òdena del mes de març perquè les mesures que s’hi preveien, com ara la restricció de moviments, no incloïen ‘confinaments domiciliaris generals, i significaven una afectació de molta menor intensitat dels drets fonamentals que el que ara es pretén.’

El fiscal constata que allò que planteja la nova resolució sobre Lleida i el Baix Segrià és ‘ni més ni menys que el confinament de tota la població d’una sèrie de municipis’, i veu ‘inacceptable’ que s’apel·li a la llei de mesures especials en matèria de salut pública per aprovar aquestes mesures ‘de tanta gravetat i de tantes conseqüències de tot tipus, però especialment socials i econòmiques.’

Seria assumible, diu la fiscalia, ratificar la resolució apel·lant a la citada llei si es tractés d’ordenar un cordó sanitari’, és a dir, el confinament perimetral, però insisteix: ‘Allò que es proposa ara excedeix àmpliament d’una simple limitació de moviments i incideix greument en els drets reconeguts constitucionalment’.

Diu la fiscalia que és per això que el decret d’estat d’alarma va requerir de l’aprovació del congrés espanyol. I diu que la decisió de la Generalitat fins i tot és ‘il·limitada en el temps’, quan el govern espanyol havia d’aprovar a la cambra baixa pròrrogues del decret cada quinze dies. ‘El que es presenta’, diu la fiscalia, ‘és eludir l’aplicació de l’estat d’alarma parcial, que és una competència estatal i s’exerceix amb la garantia d’intervenció del congrés’.

Dilluns al matí ja hi ha prevista una reunió a la Moncloa del comitè d’emergència espanyol sobre l’epidèmia, arran de l’augment de brots i de la proliferació de nous contagis de covid-19.

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *