No s’alliberen de l’autonomisme: CAL ARTICULAR L’ALTERNATIVA ABSOLUTAMENT LLEIAL AL 1r OCT.

 

MARRADES I ESCENIFICACIONS PER CONTINUAR FENT EL MATEIX

He rebut dos imputs des de Vilaweb sobre uns anàlisis del moment actual que no comparteixo gens!

El primer el vaig llegir a l’Última de Pere Martí, en la que se’ns diu que ja fa uns dies ER i JxCat s’esforcen per fer les paus, no dubto que s’esforcin, el que si dubto és per què ho fan i per a què ho fan. En aquest afer hi entra de ple Puigdemont que ens diu que la unitat no és la unitat però sí que és la unitat. El que em dispara totes les alarmes és quan els veig a tots la de sota, res els mou de nou que no sigui l’electoralisme i l’esquifit sentit de la “Independència” i de la seva urgència total. Divina força té l’electoralisme quan, per lluny que sigui, s’acosta una campanya electoral. Srs. de JxCat i ER no s’esforcin en escenificar possibles reconciliacions per preparar tàctiques i estratègies de més del mateix o sigui autonomisme i autonomisme disfressats de sobiranisme i “fake” independentisme. Davant d’aquest nou intent de donar-nos de nou “bou per bestia grossa” dels partits instal·lats en el minso poder català, què podem fer els unilaterals per completar la DUI”, per implementar urgent i sense marrades interessades la República Catalana Independent, el mandat del 1r d’octubre del 2017 ?

El segon, crec que ja l’he llegit dues vegades, la darrera en les “Cartes Creuades” de Vilaweb. Partal diu “En el cas català, ERC s’aferra a la taula perquè vol (sobretot pensant en l’escenari internacional) que, si és impossible, es veja clar que ho és per la intransigència del govern espanyol”. Aquest recurs “d’acumular raons”, un error massa repetit, és una excusa per camuflar interessos partidistes i amagar les respectives preses de pèl del Sr. Sánchez i d’Espanya que al final, sempre, amb el seu autoritarisme i males maneres, acaben posant de retruc les entabanades dels partits claudicants i autonomistes en ridícul i a plena llum.

Aquesta història que els de fora vegin que nosaltres som els bons és una de les cares falses del llirisme català “hem de fer-ho bé perquè … com més raons tinguem …” El llirisme, portar el lliri a la mà, no és una virtud sinó un engany per tal de no fer el que cal fer. Esquerra fa el que fa per covardia, falta de determinació i més encara perquè li falta la voluntat explícita d’independitzar Catalunya, li manca anhel després de tants anys d’haver hagut de silenciar i acotar el cap pel seu republicanisme, no té moral de victòria, és tan realista, tan …!  que només veu les dificultats i això li impedeix de mantenir el pols amb Espanya i s’auto amaga batallant per assolir el poder autonomista, abandona les eines de la unitat estratègica, l’aprofundiment, la constància, l’encarar-se fermament a Espanya. No pot ser que ER vulgui amagar el pacte amb Espanya dient ara que ho feia per tàctica. ER ha de saber com és Espanya, no pot al·legar ignorància i menys encara estratègia o tàctica, això no s’ho empassa ningú, jo només hi veig renúncia i electoralisme, sinó és absurditat absoluta. Primer va ser eixamplar la base, ara és demostrar la intransigència d’Espanya. ER encara no ha fet el pas, es pensen que tot plegat són coses del “govern espanyol” les paraules no enganyen, no! no és el “govern espanyol” mai és el govern espanyol, sempre és Espanya!  l’espanya eterna, un monstre que sembla ser que en el seu orígen van promocionar alguns catalans.

I quines són les alternatives veritablement independentistes?
-ací mateix en teniu dues extretes de l’article “El Col·lapse” d’Oriol Izquierdo:

“1 – L’adversari que tenim al davant no té cap més objectiu que la nostra destrucció: per escarmentar-nos pel nostre projecte, que l’estat espanyol considera que és la seva fractura, demolirà institucions, edificis i persones. Per això, un cop l’hem dut a l’estat d’excitació en què es troba ara, no podem sinó continuar burxant. Fins que la seva ira el porti a la perdició. Perquè, si no es col·lapsa ell, ens col·lapsarà a nosaltres.

2 – Entre tots, serem capaços de presentar una alternativa, per força electoral també, capaç de sobrepassar a partir de la base les expectatives dels tres partits convencionals*? (*ERC i PDCAT1 i PDCAT2 barallant-se i la CUP  fent solos desafinats.)  Servirà la Crida, que és per això que va néixer? O acabarà de convertir-se en una reedició indissimulada de l’anomenat espai postconvergent? En aquest cas, ens en podrem inventar una altra, d’alternativa? Costarà molt, però ara encara hi som a temps. O ho fem, o llavors sí que sabrem què és el col·lapse, i per molts d’anys.”   (Oriol Izquierdo “El colapse” Mail obert, Vilaweb)

La Independència no la podem fer partits o separats, diguem-li com vulguem, només la podem fer “TOTS JUNTS” com ho van fer els Països Bàltics. Els nostres tres “partits convencionals” encara no ho han entès i se les empesquen per fer mitges tintes intentant fer veure que fan tintes senceres. No amics, no! aquest no és el camí!

Fan moviments però només pensen en els vots i en l’anar fent.
“No és això companys, no és això!”

No s’alliberen de l’autonomisme:
CAL ARTICULAR UNA ALTERNATIVA ABSOLUTAMENT LLEIAL AL 1r OCT.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR del BIC.
Berguedans per a la Independència de Catalunya.

    

 

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *