Tornar a treballar protegits del virus. Un casc pot protegir la vida i l’economia.

   

Un casc per cada un de nosaltres per a protegir-nos del virus.

Quan sigui l’hora de començar treballar, que segons les prescripcions del govern de l’estat serà més aviat que tard, els que vivim i treballem a Catalunya almenys, hauríem d’estar preparats per protegir-nos del Coronavirus 2019.

Les mesures millors per protegir-se semblen ser la distància d’un metre a un metre i mig, les mans netejades sovint amb sabó i mantenir un ambient “impol·lut”.

Aquestes mesures són precisament aquestes perquè sembla ser que el contagi és fa per les vies respiratòries, nas, boca i pels ulls.

Rentar-se les mans sovint, no tocar-se la cara i mantenir la distància entre persones són tres coses concretes fàcils de complir mentre no et distreguis, però mantenir l’ambient impol·lut … com es fa això sense una desinfecció contínua?

Hi ha una manera de protegir-nos efectivament de l’ambient impol·lut, és la utilització d’un tipus de casc tancat com el de l’empresa Decathlon amb un filtre especial per evitar l’entrada del virus quasi en un 90% d’efectivitat. Algú es pot creure, amb el transit de persones i les entrades i sortides de casa, que es pot assegurar un ambient d’un 90% impol·lut ?

Quin va ser el nostre pensament i sobretot el pensament dels usuaris quan es va rebre per primera vegada l’obligació imperativa d’anar amb casc primer amb les motos i després amb les bicicletes?

La idea d’un casc que privi l’entrada de virus no és una idea esbojarrada i menys quan ja ha aparegut aquest model de la casc Decatlon i segur que no deu ser pas l’única opció, a més possiblement encara podria millorar-se.

Si la gent ens proveíssim d’aquest casc i abans es fessin probes de la comoditat i en demostressin la utilitat, només faltaria la decisió política de proveir-ne tota la població d’una manera escalonada, primer de tot els treballadors de totes les empreses. Una empresa de tres persones només necessita tres cascs o més ben dit cada persona només en necessita un de sol. Aquesta solució no és impossible i ens salvaria la salut i l’economia.

Quan arribes a casa et treus la roba i la poses a rentar, et treus el casc, el neteges amb sabó, et dutxes i fins l’endemà.

El casc ha de servir per sortir, anar a comprar, traslladar-se per la feina, i naturalment per treballar.

El casc soluciona les tres mesures més importants, et pots relacionar a una distància normal, pots treballar de costat o aprop, i fa que no t’arribin en cap cas virus al nas, a la pell de la cara, als ulls ni a la boca, per tant resol el fet de tenir el carrer, la botiga, el gran magatzem, el taller i el despatx impol·luts.

Com més aviat el MHP Torra i el seu govern optessin per aquesta sol·lució farien un gran favor a Catalunya i als catalans.

Diuen que no és el darrer virus que ens pot atacar, diuen que si la gent es tornés contagiar de verola seria un desastre mundial que deixaria aquest coronavirus en ridícul i destrossaria milions de vides.

Els EEUU tenen tantes vacunes reservades per un cas d’epidèmia de verola com nombre d’habitants.

Què tenim de defensa els catalans per al pròxim atac víric del que no sabem ni quan ni com serà?

Tenint en compte que l’obtenció de vacunes pot tardar un o dos anys un cop aparegut un virus, no us sembla adequada la solució del casc, en tota nova urgència, tan per ara com pel futur. Tot un país com el nostre i la seva gent s’ho mereix.

D’entrada el cascada se’l pot comprar cadascú, també li pot oferir l’empresa a l’operari com equipament, i fins hi tot el seu cost podria ser subvencionat per la Generalitat que ens podria fer un descompte proporcional en imposts o fins i tot multes.

MHP Quim Torra, poseu en consideració aquesta mesura de prevenció que permetria treballar a tots els catalans.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC

   

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *