“Noves caretes” Hem de tornar a treballar! com? Tenim eines per a protegir-nos?

FASE ANTI VIRUS 2: TORNAR A TREBALLAR, … com?
Tenim eines per a protegir-nos?

El que ha fet avançar la humanitat han estat les eines, començant per quan l’evolució va girar el sentit del dit gros de les mans dels primats. El foc, el coure, el ferro, la roda, l’agricultura, la impremta, l’ordinador, el mòbil, .. i ara unes caretes amb el màxim de protecció per qualsevol epidèmia que es contagiï per la saliva i vapors de quan respirem, el que passa ara amb el Coronavirus i el que també passava amb la verola, ahir en van fer un reportatge a no sé quina TV.

“Fora de casa anar protegits al 99% de seguretat, ni contagiar-se, ni contagiar”
per treballar, per anar al metge, per comprar, per anar al banc o a la farmàcia, …

“Noves caretes” Canvi de paradigna per sortir de casa: Sortim protegits per a protegir els nostres, per protegir la gent, per protegir-nos la salut i la vida i també per l’economia. Tots necessitem de l’economia”

Crec que és la fase que a partir d’ara hem de procurar. Apart d’aïllar o confinar els col·lectius o persones fràgils, hauríem de començar pensar en anar a treballar protegits -caretes, protocol del vestit, rentar amb sabó tot el que es pugui i demés precaucions.

Cada persona es podria comprar el seu vestit integral amb casc per traslladar-se, comprar i treballar? A la feina potser s’hi hauria d’anar amb el propi cotxe i qui vagi amb transport públic o amb altres treballadors ha d’anar homologadament protegit. També l’empresa podria subministrar aquestes proteccions als seus empleats, podria negociar-se la forma de pagament i deducció d’impostos per costejar aquest material.

No val la pena estudiar a fons i seriosament aixó? Quants dies necessitem perquè empreses tecnològiques catalanes comencin a fabricar i distribuir aquests vestits o caretes, el que sigui necessari segons cada persona i cada feina, elements de protecció que s’haurien de costejar cadascú i ser deduïbles dels impostos que cobren la Generalitat, les Diputacions o els Ajuntaments, àdhuc multes si cal. Qui no té cap multa? Doncs deduir l’import de les proteccions de les multes, del rebut de l’aigua o de les escombraries. Les persones tindríem la nostra protecció urgentment i l’administració no notaria aquesta inversió de fet sanitària com una cosa difícil d’assumir ni econòmicament asfixiant.

Darrera innovació, per l’aparença s’en podrien dir “teletubis”, només cal acostumar-s’hi i aleshores serà el més normal, les caretes de submarinisme amb filtre 99% de seguretat de la marca Decathlon. Segurament hi han alternatives, només han de complir les condicions de seguretat, comoditat, economia.

Un cop cadascú té la seva careta el procediment seria “de casa teva a casa teva” passant per la dutxa amb sabó abundant i canvi de roba. A la feina s’hi podrien tenir alguna cabina de dutxa i desinfecció per poder-te treure la careta i rebaixar la tensió de portar-la durant hores, com torns d’esmorzar. Complicat però no impossible. Potser es podria rebaixar la durada dels torns. S’hauria d’estudiar la càrrega d’estrès pel fet de portar moltes hores la careta. Res impossible.

Si es proveís d’existències de caretes podríem engegar de nou la vida econòmica quasi de manera normal. Sols caldria protegir o tancar aquells casos de zones calentes de possible infecció. Hem d’adequar l’activitat de cadascú a les noves condicions. He sentit a parlar de que als EEUU hi ha farmàcies en les que no veus els farmacèutics. Ferreteries i altres establiments que t’atenguin a través d’una finestreta, aparadors informàtics on puguis fer la comanda des de la pantalla digital exterior, …

O això o la crisi absoluta. Aquestes solucions en una o dues setmanes podrien estar enllestides sols s’han de plantejar seriosament.

Mentre duri l’emergència tothom hauria de sortir de casa, traslladar-se, comprar i treballar protegit amb les proteccions homologades pel govern de Catalunya. Fer complir això és feina de la policia, de la mateixa manera que ara ja no et deixen circular pel carrer en determinades condicions.

La qüestió final és esbrinar quin tant per cent de protecció és considera segura. Si la careta Decathlon o una altra assoleixen un 99% de protecció o s’hi acosta el projecte de tornar a treballar protegits seria viable, urgent i necessari. Faria falta el vestit o amb la careta n’hi hauria prou?

És obligació del govern català, presidit pel MHP Quim Torra, un humanista de formació, per això veu i valora primer de tot la vessant humana d’aquesta crisi, deixant sense mala intenció la vessant econòmica en segon terme -o per després-, però l’economia és vital per a poder continuar i sobretot per a fer front d’una manera molt més efectiva tot el que ens està passant i per evitar els múltiples i escandalosos errors que estem cometent, no parlo dels espanyols sinó de nosaltres mateixos, els catalans, les nostres mateixes autoritats. És per tant obligació de tot el govern i el seu departament de sanitat procurar que hi hagi al mercat tantes caretes com persones que necessiten treballar. La capacitat industrial de Catalunya és suficient potent per poder abastir aquest mercat en un temps rècord, el que sigui, quan abans comencem millor per a la gent i per a l’economia en general.

Començo entendre perquè a la Xina la imatge de gent amb màscares és quotidiana, no ho entenia de fa temps, és que ells ja s’hi han trobat altres vegades i gat escaldat amb aigua tèbia en té prou. Ara, però aquest coronavirus no és aigua de Besalú sinó que és mortal i molt agressiu, fa patir molt, només qui l’ha passat us ho pot explicar, ens ho intenta explicar però com sempre els humans no en fem gaire cas i probablement els mediterranis i els una mica anarquistes encara menys. Per això, potser, les altes tases d’infecció. Què protegeix els alemanys, coreans, etc. segurament tres coses, la intel·ligència metòdica, l’economia sanejada i previsora, i la sobirania per decidir el que toca en cada moment, tres coses que els catalans tenim segrestades pels espanyols. Sense sobirania ni diners no es pot pensar amb claredat.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC -Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002

  
—————–

Notícies extretes del 324 de TV3:
Primeres màscares adaptades a partir d’ulleres de busseig per a sanitaris de Sant Pau

Aquestes màscares, fetes a partir d’ulleres de busseig Decathlon, s’implantaran a la pràctica assistencial de l’àrea de crítics dels hospitals catalans la setmana vinent

https://www.ccma.cat/324/primeres-mascares-adaptades-a-partir-dulleres-de-busseig-per-a-sanitaris-de-sant-pau/noticia/3002472/

Aquest projecte s’ha portat a terme a partir d’una màscara de busseig Decathlon i un filtre d’aire (eficàcia 99%) que s’uneixen a través d’un adaptador fet amb impressió 3D, dissenyat per l’empresa MOS.


El respirador OxyGEN, de l’empresa catalana Protofy.xyz,

traspassa fronteres. En només dues setmanes, el projecte, que va néixer en unes petites oficines de Barcelona, s’ha acabat convertint en un fenomen d’impacte mundial, que ha creat una enorme comunitat amb un únic objectiu: dotar els centres sanitaris del material necessari per combatre el coronavirus.

“Països com Israel, l’Índia, els EUA, l’Argentina o Nicaragua, entre d’altres, ja disposen de projectes mèdics basats en el prototip català.”

Aquest divendres ha obtingut l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) i ha despertat l’interès d’empreses com Seat, que ja han començat a produir respiradors a gran escala, a la seva planta de Martorell.

El projecte mèdic ja ha arribat a 60 països i la xarxa de col·laboradors supera els 5.000 agents, entre empreses, hospitals, centres de recerca, universitats i administració.

L’èxit d’aquesta iniciativa d’enginyers, metges i investigadors es resumeix en dues paraules: hardware obert. “Vam dissenyar una màquina seguint un enfocament ‘low-tech’ que permetés una fabricació massiva a tot el món”, comenta Ignasi Plaza, conseller delegat de Protofy.xyz i màxim responsable del projecte OxyGEN.

I és que els plànols tècnics i la llista de materials necessaris per produir els respiradors estan disponibles dins una pàgina web accessible a tothom.

A més, des de l’empresa han dissenyat dues versions d’OxyGEN perquè els respiradors es puguin adaptar a diferents cadenes de producció: la versió “M”, que es pot construir a base de fusta o acrílic des de tallers de menors dimensions, i la versió “P”, pensada per a grans superfícies industrials, ja que la seva producció es fa a partir de materials metàl·lics.

Països com Israel, l’Índia, els EUA, l’Argentina o Nicaragua, entre d’altres, ja disposen de projectes mèdics basats en el prototip català.

OxyGEN@OxyGEN_Project_

Lo bueno que tiene ser un proyecto es ir viendo como el OxyGEN-IP se va construyendo por todo el mundo! Eso también es nuestro carburante para seguir trabajando día y noche, no nos cansamos de daros las gracias 💙https://github.com/ProtofyTeam/OxyGEN  https://twitter.com/felipecevallos/status/1245817828504227843 

ProtofyTeam/OxyGEN

OxyGEN. Contribute to ProtofyTeam/OxyGEN development by creating an account on GitHub.

github.com

Felipe Cevallos@felipecevallos

Hola a todos, les comparto actualización de máquina respiratoria que esta siendo creada en Chile utilizando diseño de los grandes @OxyGEN_Project_. Proyecto desarrollado por @ucatolica_chile ,@lemaco_laser ,@rebornelectric ,@BiometryPass y esperamos partir mañana pruebas clínicas

Vídeo incrustat

27 persones estan parlant sobre això

Un dispositiu que emula els respiradors de les ambulàncies

L’objectiu d’OxyGEN és ajudar a la ventilació en situació d’absència de respiradors convencionals en aquells pacients amb problemes respiratoris severs, com els provocats per la Covid-19. Només es contempla per al seu ús transitori en situació d’emergència i d’absència d’un ventilador convencional disponible.

Es tracta d’un dispositiu d’emergència que permet automatitzar els balons ressuscitadors manuals (tipus Ambu), de manera mecanitzada i autònoma, per utilitzar-los com a suport a la respiració. Un funcionament similar als respiradors que es troben a les ambulàncies, tal com explica Ignasi Plaza:

“El nostre prototip funciona com un accionador automatitzat d’un Ambu, que és com una pilota de rugbi de silicona que dona aire; el que vam fer nosaltres va ser incorporar elements mecànics que pressionin l’Ambu perquè proporcionin la respiració assistida adequada per a cada pacient.”

Gràcies a aquest sistema, “el personal sanitari que acciona l’Ambu es podrà alliberar i així atendre diversos pacients alhora”, remarca Lluís Rovira, cofundador de Protofy.xyz.
Tot i que els respiradors ja compten amb l’homologació de l’AEMPS, des de Protofy.xyz Plaza assegura que es mantindran actius per millorar les prestacions dels dispositius:

“Estem treballant en millores a nivell de muntatge i en la simplificació dels mecanismes.”

A banda, l’empresa, amb seu a Barcelona, assessora constantment els diferents fabricants per assegurar que tota la producció es realitza de forma correcta.

El següent repte és trobar el material suficient per poder fer front a una fabricació a gran escala. “Quan certifiques un dispositiu mèdic, el llistat de components ha de ser sempre el mateix; a hores d’ara, moltes fàbriques estan parades, i a vegades és difícil trobar grans estocs”, conclou Plaza.

 

Afegeix un comentari