Els catalans no podem fer el mateix que els andorrans? Independència ja!

PAU BOLDU

29.03.2020  |  22:02

PSOE.PODEMOS extrema dreta real, que van totalment perduts i sense cap solució per les persones i pels morts que han provocat des de la seva ineptitud. Gobierno de que, Chapuza Sanchez, el crio chulo i incompetent? Qui pagara aquesta festa de la mort, sanchez inutil?

 

Josep Usó

29.03.2020  |  22:21

El problema dels governants de Madrid, des del primer al darrer, és que es pensen que tot gira al seu voltant. I no. Ara s’ha tornat a veure que no són ningú. La seua incapacitat els impedeix tan sols veure quin és, en realitat el problema. I això és important, perquè una bona part del problema són ells. Segurament, si tots aquells que es reuneixen a Madrid, decideixen des d’allà, envien soldats més enllà i altres bajanades restaren confinats i incomunicats, la situació milloraria. Només pel fet que els poders de proximitat saben què convé a qui està proper. Que a hores d’ara, encara no hi haja decret per a la situació que hi haurà d’ací a hores, és una veritable filigrana de inutilitat. I, malauradament, no tindran, al pas que van, cap remei més enllà de la fallida. I l’haurem de patir tots, si no marxem ben de pressa. Això si; de moment, ja deixem milers de morts enrere. Molts, gràcies a la incompetència d’aquells que ixen cada dia a la televisió a fer creure que fan alguna cosa.

 

Núria Coma

29.03.2020  |  22:29

El pas següent??
Algú em pot explicar el pas present???

Sempre hi ha hagut hi ha , i hi haurà classes, i sempre rebrem més uns que d’altres.

Això és una bogeria i els pobres estem més venuts que mai. Amb tot el respecte per als què ho teniu millor, hi ha una part de la societat, que no podrmem sobreviure sense 1 mes de sou, que no podem plantar-nos sense suport explícit, i que no ens és sosteniblr

 

Xavier Formatger

29.03.2020  |  22:32

El primer govern de coalició PSOE-PODEMOS ja va nèixer molt feble, en circumstàncies normals hauria tingut una legislatura complicada. Però el que ve ara, pot ser de dissensions imprevisibles. La crisis sanitària tard o d’hora s’acabarà, però després vindrà l’autèntic espectacle. 1er una crisis política que pot passar de tot, 2on una crisis econòmica que serà molt pitjor de la 2009, i 3a una crisis monàrquica amb tot el que ha sortit i el que sortirà la cosa anirà a més. Dubto molt que l’Estat espanyol tingui la suficient fermesa per resistir els 3 embats de cop. Seria molt important i vital que el Govern català aprofitès la feblesa de Ñ per fer el pas definitiu cap a la llibertat, i no salvar-los el cul com han fet sempre.

 

Joan Benet

29.03.2020  |  22:33

Això ens ensenyarà que, el proper cop que hagi eleccions, potser que ens mirem millor qui va a les llistes i pensem si els veiem capacitats per fer la feina que pretenen o no…
Perquè fins ara hem anat votant, com si res, a paios que no voldríem ni de presidents de la nostra escala…
Si després d’aquesta debacle seguim igual, acceptant votar a la mateixa purria de trepes de partit, que semblen xarlatans de fira i venedors de “crecepelo”, potser més val que ens extingim ja d’una punyetera vegada i deixem de donar pel sac a aquest pobre planeta.

 

Rafael Valdor

29.03.2020  |  22:48

Te tota la raó, esperem que el govern espanyol recapaciti i ho apliqui inmediatamente. De totes maneres no sóc optimista ja que el problema principal és que no disposen de diners per a fer-ho i Europa no sembla disposada a ajudar. Una possibilitat d’obtenir més fons seria destinar tots els fons de defensa i similars per aquesta emergència.

 

Jaume Bosch

29.03.2020  |  23:07

Ja li adelanto Sr. Partal que ni han entès rès, ni entendran rès, ja ho diuen ell que no se li poden demanar peres als oms.
No van entendre rès del referèndum del primer d’octubre, no han entès rès del covid19, perquè van sobraos i no escolten més que els seus interessos particulars i perquè el poble ha triat i tria els més incompetents, els més lladres i els més egoistes per liderar la tribu.
I no hay más cera que la que arde i cada día estic més convençut que al homo li sobra el sapiens, en general, sempre hi ha colca excepció que no fa si no confirmar la regla, lamentablement, molt lamentablement.
Hem de marxar urgentment d’aquest desgavell que és Ejpaña.

 

Carles Segarra

29.03.2020  |  23:20

Cal gestionar-ho tot en part petites i la mida exemple de gestió son els territoris petits com els del nort d’Europa.
Tot el que estigui centralitzat està condemnat al fracàs. Cal fer-ho immediatament.

 

Vicenç Alay

29.03.2020  |  23:26

Aixi de clar. De que ens ha de servir salvar l’economia si no salvem les persones? Aixo funciona en sentit invers!

 

joan rovira

29.03.2020  |  23:42

Totalment d’acord amb l’editorial que el resumiria en dur a la pràctica la dita catalana d’amor, salut i feina amb un altre ordre. La salut primer i pal·liar l’aturada laboral amb ajudes a les pimes i autònoms que són la base del teixit productiu català.

Mentre la societat espanyola aplica la dita de l’Ibex de tota la vida de defensar l’economia extractiva; per això, han tardat quinze dies, a costa de moltes vides, en decretar l’estat d’alarma i sense concretar les mesures pels treballadors autònoms i pimes.

Que posa en relleu el que no em cansaré de repetir que espanyols i catalans vivim universos mentals i socials molt diferents. I també en el treball, com saben arreu, excepte els que viuen aquí, sense estimar el país, a costa de vides, precarietat i maltractes.

 

jordi Rovira

30.03.2020  |  00:06

Certament, sembla que la situació nouvinguda obliga a una mirada diferent. I tal com diu l’editorial, ara ve el següent pas. Políticament els governs de les generalitats ja ho han demanat. Realment és com si haguessin enganxat al Gobierno de España a contrapeu. Tan si val el partit de torn, la qüestió és que es va servint una tempesta intensa sobre el règim espanyol.

 

Gemma R.

30.03.2020  |  00:17

Totalment bàsic. Estic tant preocupada pels malats i sanitaris, com per la quantitat de gent que deu estar espantadíssima per la situació econòmica. Aquest mes hi ha gent que no cobrará res o molt poc, encara no ha pogut gestionar l’ atur, i per tant no tindrà ingressos però si les mateixes despeses de sempre! I si hi ha criatures, la por es multiplica de manera exponencial. No podem deixar q ningú passi per aquest horror. Especialment quan ha estat x força major q han perdut la feina o abaixat la persiana.

 

 … /…

Entrevista a Joan Martínez Benazet:
https://www.vilaweb.cat/noticies/joan-martinez-benazet-primer-cal-salvar-la-pell-no-pot-haver-hi-dubtes-sobre-si-cal-triar-entre-leconomia-i-la-vida/

Salvador Mazip “Aquesta pandèmia no és la grossa”People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

Afegeix un comentari