Catalunya amb els respiradors ha encetat una altra fase: possibles proteccions davant la pandèmia. Fabricar i implementar proteccions i protocols per a poder viure, treballar i traslladar-se amb seguretat.


 

EL MHP DE CATALUNYA HA DE LIDERAR I POTENCIAR UNA NOVA FASE D’ESTUDI I APLICACIÓ D’EINES I PROTOCOLS D’AUTOPROTECCIÓ TOTALMENT SEGURA.

Primer les persones, segon les proteccions efectives per la família, per la sanitat, per la feina, per les compres, i pels desplaçaments, i com a conseqüència d’això en sortirien beneficiades moltes coses, l’atenció als malalts, la descongestió del sistema sanitari i també el millorament de l’economia:

Catalunya està entrant en una nova fase per a encarar-se a la Pandèmia vírica. Fabricar i implementar proteccions i protocols per a poder viure, treballar i traslladar-se mentre encara no arriben vacunes i medicaments efectius.

Ara ja és l’hora de cercar i fabricar des de Catalunya i per a Catalunya els medis de protecció per les hores de treball, sanitari o no, i pels desplaçaments. també per a la protecció de cuidadors i familiars en casos d’infecció.

CATALUNYA NO HA GESTIONAT BÉ LA PRESENT CRISI, per causa pròpia o per causa aliena,  els contagis i els morts canten. Espanya ens és un llast insuportable, hem de determinar-nos completar el trencament de relacions polítiques o divorci total entre Catalunya i Espanya.

TORRA POT SORTEJAR ELS CONTROLS ESPANYOLS POSANT UNS CONTROLS SUPLEMENTARIS DE TOTHOM QUI ENTRI I SURTI DE CATALUNYA PER TGV, AVIÓ O VAIXELL.

Torra ha de prendre visiblement les decisions que calgui unilateralment, saltant-se la presó autonòmica avui anomenada l’ “autoridad competente espanyola” que la sotmet als capricis d’Espanya. Saltant-la o vorejant-la. Posant Controls complementaris a fora de l’Aeroport, del Port i dels TGV. Comprant o fabricant directament a Catalunya tot el que calgui per a protegir als malalts, els metges, sanitaris i cuidadors, i voluntariat de tot tipus relacionats amb aquesta pandèmia.

Quan els EEUU van entrar a la guerra europea van adaptar la seva indústria a les noves necessitats. En el cas del Coronavirus hem de fer el mateix i també ja hem d’anar preparant una llei de Protocol en casos de Pandemies i altres sinistres greus. És fàcil que la primera cosa que et passi pel cap sigui enfront un accident nuclear seriós en el territori català.

Ara ja és l’hora de preparar proteccions per a tots els treballadors i pels seus desplaçaments, carrer, busos i metro, etc. Sistemes de protecció que ens podríem comprar les persones al preu més ajustat possible o directament subvencionat. Ara mateix els principals factors són la imaginació creativa i la urgència. Més endavant ja parlarem dels costos i recuperació d’hores de treball.

La presó autonòmica creada pel Govern Espanyol amb el tendenciós Decret d’Alerta Sanitària i la figura de l’única “AUTORIDAD COMPETENTE”  en el cas del Coronavirus-19 que deixa les mans lligades a les autoritats catalanes sotmeses a l’estat espanyol, demostra una vegada més l’absoluta necessitat de Divorci total entre Catalunya i Espanya.

Catalunya amb les mans lligades no reacciona bé, és imprescindible el Divorci total entre Catalunya i Espanya. Catalunya ho pagarà amb molts morts, però Espanya encara ho pagarà més. Mentre no abandonem Espanya esdevenim un fracàs absolut incapaços de defensar la vida de la nostra gent. Aquest és el veritable error i fracàs de no haver tirat endavant la nit i matinada dels 27 i 28 d’octubre del 2017.  Ens va faltar clarividència i coratge. Hem de recuperar aquesta clarividència i aquest coratge, Hem d’edificar la nostra determinació i la nostra unilateralitat en compliment del mandat del Poble Català del 1r d’octubre del 2017.

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC

Catalunya amb els respiradors ha encetat una altra fase: possibles proteccions davant la pandèmia. Fabricar i implementar proteccions i protocols per a poder viure, treballar i traslladar-se amb seguretat…

PS: El cop d’estat franquista contra la República Espanyola va causar un milió de morts, l’obstinació dels Alemanys i els Japonesos en la segona guerra mundial va costar 40 milions de morts. L’obstinació espanyola en aquesta crisi del Coronavirus costarà molts milers de morts. Catalunya sempre es veu arrossegada per aquests primitius incompetents,  prepotents, altius i miserables. La nostra culpa és no haver trencat relacions amb ells.

—————————-

L’ÚLTIMA DE PERE MARTÍ  (Vilaweb)

La decisió que Torra hauria de prendre

L’informe ‘confidencial’ del Departament de Salut demostra que la Generalitat ha de prendre la iniciativa per corregir l’estratègia letal del govern espanyol

*** Els empresaris valencians pressionen perquè no s’aturi l’economia

*** El govern andorrà prorroga l’estat d’emergència sense data final

————–  per Pere Martí.

. El president Quim Torra ha tingut una conversa per videoconferència amb diferents caps dels grups parlamentaris per comentar la crisi del coronavirus. El president havia sol·licitat al president del parlament, Roger Torrent, de fer un ple telemàtic amb validesa parlamentària, però els lletrats de la cambra van assegurar que això, en ple segle XXI, no era possible. Tenim un parlament impedit, que no pot operar en cas de pandèmia, i això obliga a canviar el reglament, cosa que ja s’ha activat però que ha trobat molts entrebancs, perquè darrere alguns encara hi veuen el fantasma de la investidura de Carles Puigdemont, que ja no és ni tan sols diputat i no ha decidit si es tornarà a presentar a les eleccions. Els plens telemàtics han de ser possibles no per un interès partidista, sinó per interès de país, perquè la realitat del món ens demostra que ja és necessari.

La ‘compareixença’ del president només ha servit per a confirmar que el confinament durarà temps i pot arribar fins el mes de juny, segons un document del Departament de Sanitat, revelat per VilaWeb, que fins avui havia estat amagat a la premsa. El document es va analitzar en un consell executiu informal que es va fer dilluns, per via telemàtica, amb la presència tots els membres del govern. Al document s’explica que el pic de contagis podria ser entre el 25 i 28 d’abril –tot i que s’havia dit que arribaria en qüestió de dies– i que ja hi ha 686 llits d’UCI ocupats dels 878 que té Catalunya actualment. La consellera Alba Vergés ja va anunciar que es triplicarien els llits d’UCI, però de moment les dades són aquestes. La projecció estatística que fa l’informe fa preveure que la llista d’infectats i de morts continuarà augmentant exponencialment.

Report diari sobre el coronavirus

Cada nit a les 10.00 pots rebre al teu correu el resum del més important que ha passat durant el dia relacionat amb el Covid-19 i informació addicional d’interès.

Tot això passa el dia en què Espanya ha superat la Xina en nombre de morts, tot i que té només un 3,24% de la població xinesa, i el govern espanyol continua sense rectificar l’estratègia. El president Quim Torra ha insistit des de la Casa dels Canonges, on és a punt de superar la quarantena, que cal el confinament total de Catalunya i ha reiterat que no és una decisió política, sinó sanitària.

Però també ha admès que no té competències per a fer-ho. En aquesta situació, només hi ha

dues possibilitats:

La primera, continuar acatant el comandament del govern espanyol, que ja sabem on ens duu. Darrere Madrid, Catalunya continua batent rècord de morts. Sanitàriament, el govern espanyol no és efectiu perquè ha prioritzat l’economia a la vida, ignorant informes com aquest que també ha avançat Vilaweb en exclusiva.

La segona, l’altra possibilitat, és que el govern recuperi la iniciativa unilateralment.
No pot ser que el president de la Generalitat continuï pidolant caretes a Madrid mentre hi ha presidents autonòmics que les reben amb avions de la Xina. Cal saber per què no va funcionar la compra de màscares ordenada per l’Institut Català de la Salut per valor de 35 milions d’euros a una empresa i, si cal, obrir noves vies. I finalment, proposar-se de fer efectiu el confinament total de Catalunya. Potser no hi ha competències, però la situació d’emergència sanitària ho requereix. El govern de Madrid no està en condicions de donar lliçons sobre com s’han de fer les coses, perquè la gestió que fa d’aquesta crisi és un desastre.

Fins ara, la Generalitat ha gestionat bé la situació*, tot i la manca de transparència del Departament de Salut en alguns moments*,    però ara ha de decidir si l’emergència la gestiona l’exèrcit espanyol desplegat a Catalunya o les institucions catalanes.

El govern té la legitimitat democràtica per a anar més enllà de la presó competencial en què l’ha tancat el govern de Madrid.

En la ‘conversa’ telemàtica que hi ha hagut avui patrocinada pel parlament ha quedat molt clar que els qui reclamen lleialtat i disciplina envers el govern espanyol són els qui després ataquen la Generalitat.

La decisió de confinar Catalunya seria sanitàriament la més encertada, però el govern només pot fer-ho amb una decisió unilateral.

Abans de prendre-la, Torra s’ha d’assegurar si té el suport de tots els seus consellers.

————————–

  • (???) no LA HA GESTIONADA BÉ,   els contagis i els morts canten.TORRA POT SORTEJAR ELS CONTROLS ESPANYOLS POSANT UNS CONTROLS SUPLEMENTARIS DE TOTHOM QUI ENTRI I SURTI DE CATALUNYA PER TGV, AVIÓ O VAIXELL.

 

 

MÉS QÜESTIONS:

Els empresaris valencians pressionen perquè no s’aturi l’economia. L’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) fa costat al govern espanyol però adverteix que ha d’assegurar que totes les activitats de caràcter essencial i les de les seves indústries auxiliars es poden desenvolupar de la manera més eficient possible durant l’estat d’alarma pel coronavirus, complint totes les mesures de seguretat i salut per als treballadors. Els empresaris valencians són contraris al confinament total i demanen a l’executiu de Pedro Sánchez que apliqui immediatament mesures que contribueixin a pal·liar la baixada generalitzada de l’activitat econòmica a conseqüència de la crisi –cosa que també ha demanat la CEOE– i que aquestes mesures siguin consensuades en l’àmbit de la Unió Europea per evitar diferències entre estats. L’associació valenciana lamenta que les mesures preses fins ara per aturar els contagis han produït una caiguda alarmant de l’activitat econòmica, que té greus efectes sobre l’ocupació, els autònoms i les empreses. En vista de la situació excepcional, l’entitat també ha volgut realçar el compromís de milers d’empresaris que no tan sols mantenen l’activitat empresarial i, doncs, l’ocupació, sinó que donen material sanitari al sistema de salut i posen els seus canals comercials, logístics i humans al servei del govern espanyol i dels governs autonòmics i entitats locals.

La Generalitat ajorna el lloguer de locals públics per a autònoms. La Generalitat Valenciana esprem les poques competències que té per mirar d’alleugerir la càrrega que aquests dies reben autònoms i pimes per la crisi del coronavirus. La Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha establert una moratòria del pagament del lloguer dels locals propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA). La moratòria s’estableix per un termini de tres mesos i, per tant, s’ha acordat de no remetre els rebuts de les rendes del lloguer corresponents als mesos d’abril, maig i juny. El del març ja va ser emès a començament de mes, tal com estableix el règim habitual. Aquests lloguers es pagaran els sis mesos següents a l’acabament de la moratòria. Amb caràcter excepcional, els llogaters d’aquells locals afectats per les conseqüències econòmiques del coronavirus podran sol·licitar una bonificació del 100% de l’arrendament. Hauran d’acreditar determinades condicions com, per exemple, la suspensió de l’activitat o la pèrdua d’ingressos, i se n’estudiarà en cada cas la possible bonificació. Aquesta mesura en complementa una d’anunciada aquesta setmana, de suspendre durant tres mesos el pagament de les rendes del lloguer a tots els residents de tots els habitatges de lloguer que formen el parc públic de la Generalitat. Segons el conseller i vice-president segon, Rubén Martínez Dalmau, el govern valencià pren les mesures necessàries per a reduir al màxim l’impacte econòmic i social que causa la crisi i el confinament requerit per a fer-hi front.

—————-

 

Afegeix un comentari