Properes eleccions al Parlament Català: EDIFIQUEM LA LLENGUA. En què us comprometeu?

LA LLENGUA DE CATALUNYA, VALOR FONAMENTAL

Probablement el més necessitat, el que més necessita de la nostra atenció i compromís.
Edifiquem la llengua, analitzem-ne la situació, cerquem eines i estratègies, regenerem-la, protegim-la, restituïm-la. És responsabilitat de tots, també dels Partits polítics i dels votants catalans. La llengua i el que l’envolta, escoles, immersió total i a tots nivells, TV, cinema, jocs informàtics, doblatge de cinema i informàtica, indústria digital i de l’oci, … etc.

El 1r d’octubre del 2017, els catalans vam emetre un Mandat, vam decidir un camí: Estat Català Independent en forma de República. Era vinculant, tots ho sabíem, vinculant per naturalesa i per definició, i per això i així ho va expressar el President en convocar el Referèndum i per això mateix la resposta havia de ser de tots i efectiva, del President, del Parlament i de tot el Poble, i del govern. El Parlament va complir en la votació de la part Resolutiva d’aquella DUI -27 oct 2017-  “DUI catalana” per diferenciar-la i a la vegada igualar-la a la de Kossovo amb tot el paquet de jurisprudència amb que la va vestir el Tribunal de Dret Internacional de La Haia.

He dit i així ho acabo d’escriure que el Parlament de Catalunya conduit per Carme Forcadell va fer la seva feina i la va fer ben feta. La Declaració al Parlament català es va votar i es va guanyar:
(Extret de l’Acta del Parlament del 27 d’octubre del 2017)

“La presidenta (del Parlament de Catalunya, La Molt Honorable Carme Forcadell)
“La Resolució de la Declaració d’Independència dels i les representants del Parlament queda aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc.”

Cal, ara, filar prim: 1 – El Parlament va complir. 2 – podem preguntar-nos si donar veu al Parlament equival per part del MH President Puigdemont a reactivar la Declaració suspesa el 10 d’octubre del 2017 ?  -jo crec que sí, puc anar equivocat, tinc voluntat però no sóc expert, però ara el meu propòsit no és demostrar això, ni tan sols judicar si el Govern català comandat pel seu President va complir o no la DUI del Parlament i complint-la portar-la a la seva implementació jurídica, sinó que la meva intenció és anar directament a la resposta del quart i en realitat primer implicat en tota aquesta qüestió, el Poble ras i menut de Catalunya, ell va emetre el Mandat als seus representants però sobretot a si mateix, el Poble Català, ja a les primeries del seu segon mil·lenni des de que esdevingué sobirà i per això independent, és i ha de ser responsable i executor del seu present i del seu futur, sense delegar per sistema, sense esperar ordres ni demanar permís a ningú i com a responsable que n’és a ell li correspon donar la primera i permanent resposta al seu propi Mandat del 1r d’oct del 2017: EDIFICAR, REGENERAR i RECONSTRUIR LA SEVA SECULAR INDEPENDÈNCIA esmicolada des d’aquell 11 de setembre del 1714.

El Poble català mateix és qui ha de respondre en primer terme i ha d’esdevenir garant de la renovada i incipient República Catalana Independent.

En aquest moment actual les primeres perspectives d’aquesta edificació i reconstrucció són les següents:

1a – Sense demora, crear, preparar i desenvolupar la República Catalana a l’exili dels dominis de l’estat Espanyol: Consell General, Consells Locals, Assemblea de Representants, Govern a l’exili, … i el desenvolupament d’aquestes primeres institucions republicanes.

2a – Avançar decididament en el Procés Constituent

3a – Acabar la present legislatura sotmesa a les urpes de l’estat espanyol, aliè i repressor, de moment amo absolut i absolutista de tot el que és nostre. Completar la votació dels Pressupostos i sobretot modificar els apartats de llengua i cultura catalanes aplicant-hi a favor tot el que es pugui d’aquest 2% de darrera hora. En aquest punt és on els Partits independentistes han de demostrar la seva fermesa en la defensa de dos dels puntals més importants de Catalunya: Llengua i cultura.

4a – Entomar la Taula “Diàleg Catalunya-Espanya” per fer efectiva la República, aturar la Repressió i alliberar els Presos polítics.

5a – Preparar, els diferents Partits Polítics i Associacions Nacionals de Catalunya per a les properes eleccions al Parlament Català.

És en aquest darrer punt on s’inscriu el títol i la finalitat d’aquest post que estic escrivint,
“Properes eleccions al Parlament Català: EDIFIQUEM LA LLENGUA. En què us comprometeu?”
Caldria potser un Congrés per estudiar la situació, les mancances, l’estratègia, eines i procediments per encarar-ne el futur més immediat. Els catalans que estimem aquest Poble lliure i la seva llengua en som els primers responsables, els nostres partits hi han de donar resposta!  Potser ni en això absolutament essencial i urgent seran capaços d’assolir unitat i/o coordinació estratègica i tàctica?

Salvador Molins, Joan Sabata, Josep Vilalta i demés membres del
Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC.
Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002.
Amics de Catalunya Acció, amics de l’UPDIC, amics de l’OAC.
Amics de Pere Esteve, en Memòria, i de tants altres patriotes i grups patriòtics catalans.

  


People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *