L’advocat Gonzalo Boye: Nul·litat del judici i la sentència per vulneracions de drets fonamentals.

  

Conseqüències de la decisió del Parlament Europeu sobre Puigdemont, Junqueras i Comín

“Assegura que totes les vies porten cap a la nul·litat del judici i la sentència perquè ‘s’han gestat amb vulneracions de drets fonamentals’

https://www.vilaweb.cat/noticies/boye-desgrana-les-consequencies-de-la-decisio-del-parlament-europeu-sobre-puigdemont-junqueras-i-comin/

L’advocat Gonzalo Boye ha desgranat a Twitter les conseqüències de la decisió del Parlament Europeu de reconèixer Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín com a eurodiputats. Per ell, aquest fet demostra que acatar la constitució espanyola no és cap requisit per a ser eurodiputat i que tampoc no existeix l’acta. ‘La condició d’eurodiputat, i les seves prerrogatives, s’obtenen amb la proclamació’, ha afegit.

Però Boye va més enllà i recorda que la immunitat de Puigdemont, Junqueras i Comín –citant l’advocat general de la UE– no és pas diferent dels diputats i senadors estatals, de manera que el Tribunal Suprem espanyol ha vulnerat els drets de Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva d’ençà de les eleccions del 28-A. ‘Vulneració que afecta, directament i irremeiablement, el judici i la sentència’, considera.

Per això assegura que tot condueix a la nul·litat del judici i la sentència perquè ‘s’han gestat amb una vulneració de drets fonamentals’. Diu que el mateix Tribunal Suprem espanyol pot canviar de parer i esmenar-se o esperar que ho tornin a fer les instàncies europees. ‘És evident que hi ha responsabilitats a depurar i un dels desafiaments de la pròxima legislatura és posar fi a aquests abusos i la impunitat sobre la qual es construeixen’, ha afegit.

“L’advocat Gonzalo Boye: Nul·litat del judici i la sentència per vulneracions de drets fonamentals.”

————————-

 

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *