“Primàries” una esperança per a la UNITAT, per a la DUI, per a la Independència.

   

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

.

.

Primàries Catalunya decideix de presentar-se a les
eleccions al parlament

Ha convocat avui a Barcelona la primera convenció nacional, oberta a tothom · S’hi debaten i voten quatre ponències que han rebut dues-centes esmenes.

per Roger Graells Font

La Convenció Fundacional de Primàries Catalunya ha aprovat de convertir-se en un moviment d’àmbit nacional supramunicipal per àmplia majoria i, per tant, presentar-se a les eleccions al parlament. Aquesta primera convenció nacional organitzada al Centre Cívic Pere Quart, a Barcelona, tenia inscripcions obertes a tothom.

PrimàriesCatalunya@PrimariesCat

☝️La Convenció Fundacional de Primàries Catalunya aprova convertir-se en un moviment d’àmbit nacional supramunicipal per àmplia majoria 🚀

Mostra la imatge al Twitter
93 persones estan parlant sobre això

La pròxima cita electoral –si no es tornen a repetir les espanyoles– seran les eleccions al Parlament de Catalunya, tant si s’avancen com si s’exhaureix la legislatura fins el 2021. La intenció de Primàries és la de fer una esmena a la totalitat a JxCat i ERC, però també a la CUP. ‘La col·laboració del govern de la Generalitat amb la policia espanyola demostra que les institucions autonòmiques són una eina de control colonial. L’autonomia només serveix als partits i interessos sotmesos a l’estat espanyol’, diuen. I afegeixen que la criminalització de la lluita antirepressiva emblanqueix l’actuació dels tribunals i de la policia.

Més enllà de la qüestió nacional, la idea és que cada candidat a les primàries per a configurar les llistes presenti les seves propostes polítiques i ideològiques. Per tant, el programa electoral inclouria les propostes dels candidats elegits de les llistes resultants.

La plataforma aspira a construir un projecte de ‘democràcia oberta’ que impedeixi que els lideratges depenguin del control dels aparells tradicionals dels partits polítics, elegint els candidats de les llistes electorals que es decideixin de presentar a les convocatòries electorals. Volen fer una ‘política conscient de l’ocupació espanyola i enfocada cap a la independència’.

Quatre ponències i dues-centes esmenes

Per a aconseguir-ho, el grup impulsor ha preparat quatre ponències –organitzativa, d’estratègia política, de full de ruta i de reglament–, que han rebut més de dues-centes esmenes que es debaten i voten a la Convenció Nacional. Segons fonts del moviment, en l’àmbit organitzatiu es proposa un model de presa de decisions horitzontal i amb un fort pes del territori, amb una coordinadora nacional per a les decisions de caràcter tècnic, però fugint de l’estructura piramidal i de cúpula dels partits polítics. Entre més qüestions, també es debatrà la relació amb el Consell per la República i l’Assemblea de Càrrecs Electes.

Pel que fa a l’estratègia política i el full de ruta, Primàries Catalunya parteix de la validesa legal, legítima i democràtica del mandat del referèndum de l’1-O i demana d’aixecar la suspensió de la declaració d’independència del 27 d’octubre per a ‘respondre a la repressió de l’estat espanyol i a l’estat d’excepció que s’ha imposat a Catalunya’, segons fonts del grup promotor.

Primàries Barcelona no va poder presentar-se a les eleccions espanyoles del 10-N perquè no va aplegar els avals necessaris. A les municipals, la candidatura encapçalada per Jordi Graupera a Barcelona va arribar a uns tres mil vots del 5% mínim per a entrar a l’ajuntament, però a la resta del Principat van aconseguir gairebé 47.000 vots i 26 regidors, amb la batllia d’Alcoletge (Segrià).
        

“Primàries” una esperança per a la UNITAT, per a la DUI, per a la Independència.

Tots Junts per complir el Mandat del 1r d’octubre:
Implementar l’Estat Catalana Independent en forma de República.

Salvador Molins, Joan Sabata, Josep Vilalta, … Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC (Berguedans per a la Independència, 2002)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *