Espanya a fer punyetes, com més aviat millor!

  

Respostes a l’ editorial tPartal. Repressió i depressió. Patacada del Tren i els d’ERC:

“Espanya a fer punyetes, com més aviat millor”

 

Encarnació Parets

14.11.2019  |  23:09

Els ARTistes d’erc pujaran al tren p$$e-epidimitis i es fotran la gran hòstia i ens faran perdre temps. Una pena que els polítics que patim no siguen tan intel.ligents com aquell socialista que esmenteu. Ara bé, la independència la tindrem més d’hora que tard.

Gemma R.

14.11.2019  |  23:41

Vindrà una crisis econòmica de grans dimensions, pitjor que la de 2008. I Espanya està en una posició tant política com econòmicament parlant molt pitjor. Els alderulls han començat a Catalunya per la judicializació de la política, però s’ estendrà per tot el territori, a finals del 2020, quan comencin les mesures draconianes que imposarà Lagarde.

Només demano als catalans, que no tornem a caure en salvar a Espanya. Espanya no ens mereix, ja li hem ofert 40 anys per consolidar la democràcia, i demostrar-nos per primera vegada a la història que ens respecte, i ho ha malbaratat, i se n’ ha enrigut, ens ha escopit i finalment ens vol tancats en una garjola per sempre.

Que peti aquest Estat putrefacte. I que la població que el consideri seu, lluiti per canviar-lo si aconsegueix despertar del somni. I que tinguin sort.

Però no és la nostra guerra. Nosaltres hem de perdre de vista el feixisme d’ una vegada per sempre, i tenir un país digne i democràtic d’ una vegada per totes. Ni oblit ni perdó, ho sento. Jo no puc ni vull. Potser m’ adalanto als fets, però conec els nostres defectes. I aquest n’ és un. Sóm solidaris perquè empatitzem moltíssim, coses que queden a l’ ADN d’ aquells pobles que han patit abusos històrics. No mirem més enrere. 

Així que tinguem la oportunitat, fem fora l’ Estat de Catalunya i posem-nos mans a l’ obra a construir el nou projecte. Només així tenim la oportunitat d’ un futur millor.

Jaume Bosch

15.11.2019  |  00:18

Exactament Sr. Partal, és tal i com ho expliqueu, ja no hi ha frens que ho puguin aturar, espero i ho desitjo, però a més en la seva follia ejpañola, aquests il.luminati encara volen treure l’exèrcit contra la seva propia població civil, els agradi o no, ens agradi o no, encara tenim el famós DNI i hi ha un article a Tractat de Lisboa signat per Ejpaña qu
El tan cacareao DNI el tenim, i mentres no tinguem ee els hi prohibeix que un Estat fassi servir l’exèrcit contra la seva propia població civi
l. Bet aquí, tenim DNI ejpañol, que es fotin, repeteixo, QUE ES FOTIN.l nostre, QUE ES FOTIN i ens aguantin que aguantin els putos catalufos fins a dir prou, aviam qui es cansa abans.

jaume vall

15.11.2019  |  00:25

Recordo la metàfora. No tenia present de manera exacta de quin any era, però si la impressió que podia esdevenir una icona molt representativa del que -desitjàvem que- podia passar.
Per tant, un encert per part del director.

“Però Rajoy i Sánchez van tenir la gosadia i la immensa irresponsabilitat de posar Espanya en pendent ferroviari. I avui ja és més que clar on els ha duts aquesta decisió tan estúpida.”

Dues consideracions sobre aquesta frase. La primera, hi estic d’acord, i a més afegeixo que els dos polítics -mediocres- han actuat “a la espanyola”. Ignorants, desagraïts, per tant, estúpidament.

No només l’estat espanyol, sinó també la societat espanyola mostra grans dosis d’ignorància : No saben, no volen saber, totes les aportacions fetes per Catalunya, per tal de que el millor d’Europa entrés a la península. No em molestaré a fer la llista dels fets industrials, científics, culturals, en què la societat catalana ha estat pionera. Però no ho han volgut saber.
Al mateix temps, és una societat profundament desagraïda : amb Catalunya, també amb la UE, de fet, desagraïda en general. No cal recordar l’agraïment que ens haurien de professar per tots els recursos econòmics que els hem aportat, de grat o per força. També sembla que han oblidat que la UE, la qual ara els va contestant totes les barrabassades jurídiques i polítiques que fan, és l’organisme que va omplir Espanya de fons de cohesió i de desenvolupament.

Dit això, la segona reflexió. Esperem que ara aquestes “decisions estúpides” no siguin adoptades per partits nostres, àvids de poder, encara que sigui autonòmic, que només ens enganyarien a curt termini, i ens continuarien empobrint a mig i llarg termini. No sé si m’explico.

Jaume Abelló

15.11.2019  |  00:32

Un fet important es el canvi en la mentalitat a l’hora de manifestar-se i fer front a la brutalitat policial: fa un mes la crema de contenidors, la formació de barricades amb mobiliari urbà, ens va impactar a molts.
Ara ja comença a ser com un fet normal. Si m’ataquen em defenso.

El dimarts passat, les indicacions del TD, no només eren informatives si no que, també, van tenir per primer cop, un component estratègic. La política està passant a un segon pla, complementari però no únic.

Si volem guanyar aquesta guerra (que ho es)

necessitem, ordre, tàctica, disciplina i en definitiva tot alló que es necessita per a fer front a una policia para-militar que amparada en la força de l’Estat, actua com un exercit d’ocupació.

Quan abans en siguem conscients millor.

Victor Serra

15.11.2019  |  00:56

Totalment d’acord. I a mé,s ara a aquest sistema judicial, li començaran a caure pals d’Europa. I els ciutadans espanyols estan tant desinformats que no estan en condicions d’entendre-ho i acceptar-ho.

Matilde Font

15.11.2019  |  00:56

No conec la manera de funcionar dels altres estats/governs, però el regne d’Espanya fa segles que ensopega amb la mateixa pedra i no canvia. La seua “xuleria” i rancúnia els ho impedeix. Si no volen aprendre, ja s’ho faran. Nosaltres a la nostra. Força i endavant!

JORDI PIGRAU

15.11.2019  |  03:47

Molt bé les consideracions, ara manca saber en quant de temps serà efectiu tot això..

ENRIC ROIG

15.11.2019  |  04:31

L’Accident ferroviari sembla proper, al menys en els desitjos de la majoría de catalans. El comboi deu anar a molt més de 200 Km./hora baixant el “puerto de Pajares. No desitjo que hi hagi víctimes mortals, pero sí que hi hagi un suficient nombre d’afectats que siguin declarats “inútiles para el servicio” que permeti declarar la invalidesa a tots els funcionaris i personal electe que durant anys i panys han estat al servei “remunerat” dels poders fàctics bunqueritzats que han escarnit i “garrotejat” a la pobre gent, enlloc d’esforçar-se per a millorar el seu nivell de vida culturalment i econòmica. Sóc gran i m’agradaria veure-ho. Penso que hauré de posar un ciri a la Verge Miraculosa, un a Santa Bàrbara i un a Sant Judes Tadeo, tots ells encarregats d’atendre els desitjos que semblen imposibles.

———————–

Respostes Partal. Repressió i depressió. Patacada del Tren i els d’ERC:

https://www.vilaweb.cat/noticies/pendent-ferroviari-espanyol-editorial-vicent-partal/

 
   


Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *