VICTÒRIA ESPIRITUAL (REAFIRMACIÓ DELS 1r i 27 D’OCTUBRE): PERSISTIM, EDIFIQUEM, COMPLETEM.

 

   

APUNTS  I  IDEES  SOBRE LA LECTURA D’UNA ENTREVISTA IMPORTANT
A GENT D’ERC

“SIGUEM FORTS”
PLUJA D’IDEES  “ENTRE PARÉNTESIS”  SOBRE ELS CONSELLS DE LA REPÚBLICA (Generals i Locals)

PROJECTE DE L’EDIFICACIÓ TERRITORIAL DE LES NOVES ESTRUCTURES DE LA INCIPIENT REPÚBLICA.

VICTÒRIA ESPIRITUAL (REAFIRMACIÓ DELS 1r i 27 D’OCTUBRE)

 1. M.: Després de la sentència, s’obrirà una nova etapa. Caldrà fer ara molta política. El diàleg Domènech-Tardà ha tingut una gran importància en termes polítics. M’irrita quan alguns independentistes diuen que no volen fer no sé què si és per governar una autonomia.

Perdó, però què es pot governar ara si no és una autonomia? Deixem de governar la Generalitat? Deixem de dirigir els Mossos d’Esquadra? Deixem de governar els ajuntaments?

Tresserras: “Hi haurà un bloc molt més ampli que l’independentisme que tindrà l’amnistia com a lema”

En aquesta època, quedarà només la bandera de l’amnistia? És fer un pas enrere passar de demanar la independència a haver de demanar l’amnistia?

 1. M. T.: No són incompatibles les dues reivindicacions. Són en plans diferents. El moviment pot treballar per la revolta republicana… i alhora protegir els seus militants i dirigents que han estat víctimes directes de la repressió de l’Estat. El que és clar és que, després de la sentència, hi haurà un bloc molt ampli, molt més ampli que l’independentisme en si, que tindrà l’amnistia com a lema en els propers anys.

( LA NOVA PASTANAGA:   LA LLARGAAAAAA   AMNISTIA. )

(Sempre sacrificant la Independència de Catalunya = Llibertat, Amnistia, Estatut d’Autonomia. Sempre! Això és el que vol l’estat repressor espanyol de sempre. No tornem a caure en el seu joc, que ell tan bé controla i al que els dèbils i retardataris s’hi ajupen tan fàcilment, ho expresso així perquè jo no vull ajupir-m’hi.)

 1. M.:Només podríem dir que hem fet un pas enrere si ens creguéssim que en algun moment vam estar en condicions reals de proclamar la república.Però, com hem vist que això no era possible, cal aglutinar més forces, i

  la bandera de l’amnistia pot unir sectors de gent a Catalunya molt diversa.
  Cal avançar amb la1 – pota antirepressiva, amb la

2 – pota institucional i amb la

3 – pota dels moviments socials

(no déiem de les lleis socials!  passem de lleis a moviments, això és governar?  és possible governar de veritat?   et deixa aquest estat governar de veritat? passem de lleis socials a moviments per a reivindicar-los … reivindicar tota la vida és picar en ferro fred!)

: totes tres potes caminant alhora.

El gir d’ERC que ERC nega, però que és evident per a tothom cap a on va?

 1. M. T.: La diferència d’ERC amb partits com els Comuns o fins i tot Junts per Catalunya és queERC té un projecte.

  El millor que ha fet Esquerra amb els pactes que l’han deixat fora de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona ha estat no xisclar. 

Es van emprenyar, sí, però no van cremar les naus. Per què? Perquè pot esperar. Per què pot esperar? Perquè té projecte. ERC no treballa pels propers quatre anys i no depèn d’una campanya electoral, sinó que treballa per crear una hegemonia social i cultural.

ERC no té un manual de com s’ha de fer la independència perquè no hi ha hagut cap nou Estat a Europa que s’hagi construït de baix a dalt, per procediments democràtics i per la via pacífica.

Per tant, aquesta revolució democràtica tindrà molts moments en què no sabrem com s’ha de fer i s’haurà d’actuar en funció de les circumstàncies.

Marín: “ERC és l’únic partit independentista que ha fet una lectura crítica del que va passar el 2017”

 


(Símptomes al llarg del Procés: Els llargs silencis de Junqueras, la conferència d’història en ocasió”dels 18 mesos”de Junqueras, el castellà de Junqueras, ningú va parlar de “
que el nou Estat seria reconegut internacionalment i que el referèndum de l’1-O era suficient per fer una DUI…”)  (Ningú de la nostra partitocràcia al Parlament i al Govern mai va fer costat a la DUI, mai!)  (El 27 d’oct volíen fer la DI però naturalment els va sortir una DUI)

Però, ostres, Joan Manuel, aquest mateix partit, ERC, es va passar molt de temps dient que sí que hi havia un manual; de fet, era un “full de ruta” per fer la independència en 18 mesos, que s’aniria “de la llei a la llei”, que es construirien “estructures d’Estat” per tenir-ho tot enllestit, que el nou Estat seria reconegut internacionalment i que el referèndum de l’1-O era suficient per fer una DUI…

 1. M.:   ERC és l’únic partit independentista que ha fet una lectura crítica del que va passar a la tardor del 2017. Però, ERC, després del procés que acaba a l’octubre del 2017, va entendre una cosa important:que la batalla no era una guerra de moviments, sinó una guerra de posicions.Un cop que has assumit que això va per llarg, entres en una guerra de posicions. Un Govern autonòmic és important? Sí. Un ajuntament? També. En una guerra de posicions, has d’anar conquerint espais.

El president Quim Torra segueix dient que “després de la sentència” pot haver-hi un nou ‘momentum’ independentista. Jordi Cuixart va dir allò d’”ho tornarem a fer”.

L’independentisme hiperventilat creu que, si Catalunya no és independent, és per la traïció d’uns líders polítics. L’independentisme passarà, doncs, del “tenim pressa” a l’”això va per llarg”?

 1. M. T.: Es pot tenir pressa i respectar les normes de la circulació. Les coses s’han de fer bé i com més aviat millor.

Però, realment, es pot fer ràpid?

 1. M. T.: La sensació és que tot s’ha alentit.Però això es pot accelerar en qualsevol moment.Depèn de la força que tingui l’independentisme, però també depèn molt del que faci l’Estat.S’ha de ser molt fort      per poder aprofitar el moment d’una crisi o d’una debilitat de l’adversari.

(“No hi ha solucions, sols hi ha forces, crea una força i les solucions sortiran d’escreix” Antoine de Saint-Exupery)

(Necessitem el mandat, necessitem la nostra obediència, necessitem empoderar-nos en el nostre propòsit de compliment al mandat, necessitem començar edificar les cèl·lules i les columnes de la incipient República Catalana Independent. NECESSITEM LA NOSTRA PRÒPIA VICTÒRIA ESPIRITUAL. Assumir la pròpia auto delegació -no delegarem, no esperarem ordres, no demanarem permís- del Procés separat de les urpes espanyoles)

(S’ha de ser molt fort, més encara s’ha d’estar organitzat, unit, entrenat, àgil, edificat = edificar la República Cat. Indep. Nou llenguatge, nou paradigma, desenvolupar la unilateralitat, trencat d’espanya, acostant-se a l’OAC, Consells Locals o Cèl·lules territorials, sobrepassar-ho tot per saltar per sobre dels interruptors -el natural ara no toca de les organitzacions sotmeses als jocs i pors i parainteressos electoralistes de l’autonomisme dependent d’ecscanya-, sobrepassar els diferents instruments autonòmics, fer real i palpable la incipient Rep.Cat.Ind. Trencar autísticament amb ecspanya.)

S’ha de ser molt fort per poder aprofitar el moment d’una crisi o d’una debilitat de l’adversari.

 1. M.: El que és clar és que, independentment de si l’Estat la caga o no la caga, l’independentisme necessita créixer més. Ha de ser hegemònic. Ara mateix no m’imagino un independentisme hegemònic a Catalunya amb més del 60% dels vots en només un, dos o tres anys.

(perquè l’independentisme esdevingui hegemònic s’ha de jugar amb determinació la carta de la unitat, el tots junts ens pot donar sorpreses, és la màxima força de concentració, abandonar aquest vector de màxima força de concentració -sobrepassar- és el que arrossega i convenç. ERC ha titubejat … no podem titubejar!)

Enllaç Entrevista: Joan Manuel Tresserras i Enric Marin:

https://www.elcritic.cat/entrevistes/joan-manuel-tresserras-i-enric-marin-lindependentisme-necessita-assumir-la-realitat-35609

—————–

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC.

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *