La Resposta única i total “complir el mandat del 1r i 27 d’octubre” només ens la devem a nosaltres mateixos, a Catalunya.

La Resposta única i total:
“complir el mandat del 1r i 27 d’octubre”

només ens la devem a nosaltres mateixos, només li devem a Catalunya.

————

Virgínia Martínez: ‘Tinc clar que el poble no pensa fer un pas enrere’

Entrevista a l’activista, que va impulsar l’Associació d’Afectats per la Violència de l’1-O i va declarar com a testimoni al judici contra el procés

Què penseu del moment polític gairebé dos anys després de l’1-O?

—Estic molt decebuda i dolguda. Podria fer un reguitzell de recriminacions, sobretot als partits. Vull diferenciar les persones que ostenten càrrecs. No m’atreviria a desqualificar-les tant, perquè els qui tenen un càrrec de responsabilitat en la situació d’ara han fet un pas endavant i s’arrisquen a acabar davant de jutges, a rebre multes, etc. Dit això, si no estan convençuts del lloc on són, de la responsabilitat i què van dir com a partit, haurien de fer un pas al costat i que s’hi posi algú altre que sí que tingui empenta. Els partits no han complert allò que van dir. Amb l’1-O estava contenta perquè els partits responien a allò que la gent volia, però després ha estat altrament. Han tornat a defensar la poltrona, combregar amb rodes de molí i pactar amb aquells amb qui no haurien de pactar mai, perquè ens han destrossat i ho continuaran fent. No sé com es pot arreglar això, però tinc clar que el poble no pensa fer un pas enrere. Estic convençuda que haurem de tirar endavant perquè no hi ha més remei. No s’hi valen partits, val només la defensa de la República Catalana. Els partits tenen moltes eines i les han de posar al servei d’aquesta idea. Hem de tirar endavant perquè ells ens ho van prometre, nosaltres ens ho vam creure i nosaltres encara som al carrer i hi serem.

Quina ha de ser la reacció a la sentència?

—Una reacció contundent. M’agradaria que hi hagués una aturada de país. Espero que tothom tingui la capacitat de posar-se d’acord i de demostrar que per aquí, no ho passem. Hauria de ser una resposta com la del 3 d’octubre. No ha de ser només una manifestació ni una concentració.

————

Opinió de  Joan Rovira en resposta a un editorial de Vilaweb:     01.08.2019  |  23:57

Cal posar en relleu que estem presos i ens estan genocidant un a un, cada dia de l’any, durant tres-cents cinc anys.

Tots tenim un personatge públic diferent; però els que vivim en aquest país compartim, amb l’única finalitat de fiscalitzar el nostre treball, la presó colonial.

Emmarcada per la repressió política, judicial, policial, militar, administraiva forana a les nostres lleis i costums amb una llengua i una cultura mil•lenària que la volen anorrear cada dia de l’any, durant tres-cents cinc anys.

Per això, cal ser aliats i no rivals!    Res de mirar a l’altiplà!
I junts farem que brilli el que som:
un poble independent i lliure!   Com els de l’entorn civilitzat; ni més ni menys!

——————-

Editorial Vicent Partal: …/… La democràcia no és votar uns representants i deixar-los fer tot allò que vulguen amb el nostre vot. La democràcia, especialment la democràcia fugissera de què parlàvem fa pocs dies, és un moviment poderós, un esclat bellíssim del ‘nosaltres’ per damunt del ‘jo’, la possibilitat de canviar de colp i volta tot allò que no ens agrada. La democràcia és el Primer d’Octubre i el Tres d’Octubre. I si volem tornar-hi i fer els passos definitius, no hi ha excuses en el comportament de la nostra elit. Només és responsabilitat nostra, de cadascú de nosaltres. De manera que, si esteu d’acord amb aquest principi tan bàsic ara que heu acabat de llegir, feu alguna cosa, comenceu a organitzar el vostre cercle immediat, convoqueu per WhatsApp una reunió avui mateix a la nit, advertiu els vostres polítics, reclameu a l’ANC i l’Òmnium locals que s’activen. Eixiu a pintar parets o a penjar cadires com a Tremp. Feu pressió, i de pressa. Poseu el volcà en erupció.

———————

PS.  La Xina davant de Hong Kong ja ha posat en circulació la paraula màgica “TERRORISME” mentre ensenyaven armes de estrucció massiva “un martell , una fona, …” Potser aquest 11S ens haurem de sumar a les manifestacions de HK i a les de França i el Caixmir, des de la nostra lluita per a la nostra Independència i per a la llibertat de tots els Pobles.  (Salvador Molins, Petit Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC, al Berguedà)

——————-

   

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *