Edificar les columnes de la Nació i de la Llengua sense embuts. Trencar la desunió

  

Respostes davant la veu d’alerta de Jaume Renyer:

1 – ***** ÉS URGENT complir EL MANDAT: edificar les columnes de la Nació i de la llengua sense embuts.

2 – ACTITUD: Lluitem descaradament, si no fem res tot està perdut, si res es trenca ja ho repararem. Encarar i reforçar l’actitud, pagar-ne un preu.

3 – De cara als presos (Hom diu millor no fer res, s’enfadaran més) Amer Anwar ens diu: moveu-vos abans.

4 – ***** ÉS URGENT complir EL MANDAT: TRENCAR LA DIVISIÓ DELS PARTITS POLÍTICS amb LA VIA BÀLTICA.

5 – Hipocresia i autocensura interessada: Van pactar no parlar d’immigració però no van pactar de pactes, han censurat persones, han callat respecte de la llengua i la nació, sempre que han volgut han utilitzat la llengua per favorir el castellà i han exigit als altres que no en parlesin.

6 – No tinguem por, no perdrem la nostra incipient república, la decisió ja està presa i anunciada, sols hem de destriar-ne els dos camins i els dos fronts, el sotmès i el lliure, i edificar-la sense embuts i esdevenir independents sense embuts, aquest és el nou paradigma, mentre onegi l’estelada serem independents, mentre parlem en català, mentre concretem el Procés Constituent, mentre edifiquem la República Catalana Independent … mentre esperem i preparem l’11S d’enguany.

Salvador Molins, Consell Local de la República, del BIC, Berga, Catalunya.

———————–

Diu Jaume Renyer en el seu darrer post:
https://blocs.mesvilaweb.cat/jrenyer/?p=283820

“Interpretant el rerefons de” …  la situació actual

1 – L’abandó deliberat de la cultura de pacte entre les forces nacionalistes en favor de l’eix dreta/esquerra en lloc del Catalunya/Espanya no pot conduir de cap manera a la independència.

2 – El menyspreu a la llengua per part dels qui aparenten voler la independència sense ser nacionalistes afebleix l’essència de la catalanitat històricament basada en la mentalitat col·lectiva que així s’expressa i en la cultura jurídica que genera. 

3 – El voluntarisme acrític políticament correcte impideix veure la realitat del moment històric i corregir el rumb prèvia reflexió autocrítica, 

4 – però dissortadament no hi ha espais comuns de debat  (CLR*, CDR*, ANC.) (Però qui no vol parlar … ni acceptar … no parla ni accepta)

5 – ni prou veus amb rigor ètic i ascendent moral sobre el conjunt de la ciutadania catalana.  (Cuixart, Santiago Espot, Víctor Alexandre, Resina, Cotarelo, … Fornas, …)

 

La majoria independentista parlamentària és una ficció qua està a punt de col·lapsar per la determinació inamovible d’ERC, obrint així una etapa d’incertesa i de difícil recomposició d’una majoria independentista a mig terminiaixò mentre la repressió estatal es farà més dura i selectiva contra els independentistes que persisteixen en mantenir el conflicte contra la dominació espanyola.”

 

“no hi haurà independència si hom renega del nacionalisme que és la font que alimenta l’independentisme i expressa les aspiracions socials contraposades al nacionalisme espanyol dominant.

Si no hi ha nacionalisme (català) s’accepta la imposició del nacionalisme espanyol.”

 

“Venen anys d’enquistament de la fractura entre els dos projectes descrits, probablement unes noves eleccions autonòmiques a la tardor forçades per ERC com a represalia al pacte de la DIBA desbancaran el president Torra i Junts per Catalunya del Govern de la Generalitat per substituir-lo per un tercer tripartit “d’esquerres”.

Mentrestant el procés de disolució de la nació i de la consciència lingüística catalana continuarà fins al punt de fer-se irreversible, dissortadament, si no hi ha un capgiramemt total d’aqueixa dinàmica autodestructiva.

(Jaume Renyer, per l’esquerra de la llibertat)

—————————————–

    

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *