Es disparen les alarmes perquè la Independència de Catalunya és possible. Putin ho sap. Puigdemont diu contrasentits.

     

La Independència de Catalunya és realment possible, però el nostre país ens falla per dalt. Puigdemont diu un contrasentit,
confon Independència, sobirania, nació, minoria, així estem, així anem!

El Consell per la República és la primera institució que ha d’estar alliberada d’Espanya. Si Puigdemont desapareix, pel que sigui, haurem de nomenar-hi un altre capdavanter i potser l’hauríem d’escollir en unes Primàries. Hi ha uns altres Consells, els Locals, que són lliures de Puigdemont i que s’haurien de constituir en xarxa territorial de la nova República Catalana Independent, tant petita encara i incipient.

Puigdemont, pensa i ha dit un contrasentit: “Puigdemont afirma que l’estat nació tradicional, basat en la idea ‘una llengua, una cultura, una nació’, ha caducat i que precisament d’acord amb això i en aquest marc les minories nacionals han de ser més protegides que mai, mitjançant el mecanisme creat amb aquest fi per la societat internacional: l’exercici del dret d’autodeterminació”

Es tracta d’un greu error semblant a un altre error gravíssim que va fer l’autonomisme en caure en les urpes del règim espanyol, en aquella constitució del 1979 que encara ens encotilla. Es tracta del següent: quan acceptes el concepte de que la Llengua Catalana és una de les llengües espanyoles ja l’has fotut, ara resulta quie el català és una de les seves llengúes però naturalment no pas la seva que és i sempre serà l’Espanyol i per collons te l’hauràs d’empassar. Pobre català a partir d’aleshores.

Certament com diu unes de les respostes a l’editorial d’en Partal de Vialweb que us adjunto: Catalunya és una Nació ocupda per Espanya i França. Catalunya no és una minoria nacional sinó una nació homologada en tamany i potència com qualsevol dels mitjans estats europeus i nord-americans.

És un contrasentit el que diu Puigdemont: ” “Puigdemont afirma que l’estat nació tradicional, basat en la idea ‘una llengua, una cultura, una nació’, ha caducat …” i és un contrasentit perquè si al que ell anomena minoria nacional li apliques el Dret a l’Autodeterminació que ell sembla aconsellar, immediatement assoleixes el que ell en diu idea equivocada, o sigui que aleshores la minoria nacional esdevé un estat que naturalment defensa la seva llengua, la seva cultura, la seva nació, la seva idisincràcia, els seus drets, lleis i constitucions.

En que quedem, doncs, Sr. President actual del Consell per la República, a l’exili, a Waterloo?

Quants segles o anys haurem de vagar carregats de cadenes, els catalans, en espera d’uns capdavanters clarividents que posin la Nació sencera, la Llengua catalana, l’estat independent i la Constitució clara, breu i urgent al lloc que els correspon en la història de Catalunya i la història de la humanitat?

Esperem que sigui abans que les aigües del desglaç de l’escalfament global del planeta Terra cobreixin totes les nostres terres!

Catalunya és una Nació mil·lenària ocupada pels estats Espanyol i Francés. Hem d’independitzar-nos amb una Independència de veritat, no pas de joguina.

Analtzant més a fons la frase sencera de Puigdemont sembla que contempli l’Autodeterminació com una amenaça finament encoberta, una amenaça als que no et respecten com a Nació per tal que et respectin els drets com a minoría. Els catalans des de fa una centúria sempre anem pidolant defenses, ajudes, suposades amenaces que haurien de fer por als nostres ocupants i maltractadors.

La Independència, el concepte tradicional d’estat defensor dels teus màxims valors no és res caduc, molt al contrari, és un signe de maduresa d’una Nació, senzillament per un sol motiu i raó que cau pel seu propi pes: quan esdevens estat independent no has de pidolar que els teus enemics facin bondat sinó que senzillament tu mateix, adult i responsable, t’encarregues de fer respectar els teus drets.

No desvirtuem el Dret a l’Autodeterminació dels Pobles, no es pot viure sempre pendent d’aquest dret, la obligació de les Nacions és ser Independents de la mateix manera que l’obligació dels homes és esdevenir adults.

Obrim els ulls!

Perquè us penseu que Putin diu el que diu? -Putin diu que no vol  Espanya dividida i que Espanya ha de resoldre els problemes català i basc i diu això per dues qüestions referides als seus interessos, la primera és que la Independència de Catalunya i dels Països Catalans és un fet real i possible ara mateix i present des de fa anys sobre les taules geoestratègiques mundials i el segon motiu és per tal que no prosperi l’implantació d’Independències, la primera d’elles la de Catalunya, perquè Catalunya és la porta de moltes Independències, és la porta de la Llibertat dels Pobles, la llibertat legítima, legal i pacífica.

Ho diu i ho certifica des de fa anys el Bisbe Català Casaldàliga des del Barsil, amb paraules aproximades a les que faré servir jo en aquest escrit: “el món ha prosperat molt referent als drets de les persones -no tan com voldríem encara- però ara toca i ara és l’hora dels Pobles”!

Doble motiu pels solidaris i “bons homes” de Catalunya per a esforçar-nos per assolir la Independència de la nostra Nació, defensar els nostres drets i interessos, el nostre bé comú i també esdevenir responsables i solidaris de tants Pobles que encara estant subjugats per altres nacions alienes com el Tibet, el Rif, el Kurdistan, Hong Kong, Txetxènia o les nacions indígenes dels Estats Units, entre molts altres.

Es disparen les alarmes perquè la Independència de Catalunya és possible. Putin ho sap. Puigdemont diu contrasentits.

Salvador Molins i Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del BIC, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM.

https://www.vilaweb.cat/noticies/minoria-nacional-dret-autodeterminacio-editorial-vicent-partal/

  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *