ENTREVISTA A BENET SALELLAS (Jo acuso, 27-12-2018)

 

EL MOMENTUM MÉS DIFÍCIL i MÉS EFECTIU: DIR PROU i FER PROU!

DIGUEM PROU i disposem-nos a completar el que va faltar fer després de la DUI catalana del 27 d’octubre del 2017.

No calen ni vagues, ni tombar balles, ni deixar la feina de cadascú i de cada dia, sols cal dir-los “Prou”
Diguem-los: les vostres ordres ja no ens serveixen. No som del vostre Poble i molt menys del vostre estat.
Només ens falta dir “PROU” Som com l’elefant deslligat que no ho sap o no s’ho acaba de creure.
Diguem “Prou !    … i fem-ho!

Salvador Molins, Consell Local de la República del BIC. CLR*bic  i  CDR*bic

——————

Entrevista de Vilaweb a l’advocat de Jordi Cuixart i ex-diputat de la CUP, que publica
‘Jo acuso: la defensa en judicis polítics’.   (Publicada dies abans de començar el Judici)

https://www.vilaweb.cat/noticies/entrevista-benet-salellas-lembriaguesa-de-poder-de-lestat-no-li-fa-veure-el-risc-en-que-es-troba/

Respecte al llibre

Jo acuso

  • La defensa en judicis polítics

 El 1898 l’escriptor Émile Zola publica un extens article en premsa titulat “Jo acuso” que posa en evidència la condemna política del capità Dreyfus. Aquest text capgirarà el curs polític i judicial del cas fins a provocar-ne l’alliberament. És el primer dels tretze processos que aquest llibre explica de la història judicial contemporània, com a mostra de les diferents maneres d’afrontar la justícia política. El llibre acompanya el ventall de casos amb una introducció sobre el dret d’excepcionalitat i la utilització de la justícia per eliminar els adversaris polítics, amb el focus posat en l’Estat espanyol avui. L’autor conclou aquestes pàgines fent algunes propostes per obrir el debat imprescindible de com construir una defensa política a l’alçada dels embats judicials presents i que vindran.

L’autor reflexiona sobre la història judicial contemporània i exposa exemples reals d’us del dret per eliminar adversaris polítics, amb el focus posat en l’Estat espanyol avui. 

Benet Salellas és l’advocat de Jordi Cuixart i ha portat casos com la crema de fotografies del rei o el Cas Dixán. 

Olivier Peter: “Gràcies a Benet Salellas i per oferir-nos avui aquestes reflexions que l’actualitat ens reclama i per escriure en els propers mesos, davant d’una jurisdicció d’excepció a Madrid, el capítol que li falta a aquest llibre”. 

Benet Salellas: “En tindria prou que les pàgines que teniu a les mans servissin per fer-nos pensar només una vegada més en com construïm la mirada política de resposta en els judicis polítics, per evitar automatismes, per esquivar pors i per reflexionar a fons sobre quin és el camp de batalla en què ens ha tocat combatre”. 

Benet Salellas i Vilar (Girona, 1977) és llicenciat en filologia grega i en dret i és pare de dos fills. Exerceix com a advocat des del juliol del 2003, sobretot en l’àmbit penal, defensant persones represaliades pel sistema polític i el sistema econòmic. Ha col·laborat amb molts moviments socials, des de l’ecologista fins a l’antiracista, els col·lectius pel dret a l’habitatge o la lluita contra la impunitat de la violència institucional. Ha participat en diversos llibres col·lectius com Rastros de Dixán. Islamofobia y construcción del enemigo en la era post 11-S (2009), Perspectives (2013), Quan la por canvia de bàndol (2014), Antígona emmordassada, deu anys de repressió política als Països Catalans (2017) i Referèndum 2017: la clau que obre el pany. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en la XI legislatura.
Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *