Catalunya continua el seu camí vers la Llibertat i la Independència.

PLUJA D’IDEES   Sobre els Consells locals de la República Catalana Independent, que poden ser com uns nòduls i/o nusos base de la xarxa territorial de Catalunya.

1 – Connexió lliure –no dirigida des de dalt, com “el Braç del Poble” entre el territori i el Consell de la República a l’exili.

2 – També és important que neixin com una iniciativa del Poble, no com una cosa més que surt d’uns partits i no d’uns altres.

3 – I seria ideal que quallessin com ho feren les Consultes des d’Arenys fins a BCN, que van ser un revulsiu i es van escampar per tot arreu, fins i tot a l’exterior.

4 – Des de Waterlo, vés a saber que se’ls pot ocòrrer i com ho lligaran –en el sentit de frenar-, i sobretot quan ho faran?

5 – I quin ritme portarà el Consell de la República? A l’octubre en parlaran o ho faran ja amb efectes immediats? o un cop haver-ho dit quants mesos passaran abans de que es tornin a moure?

6 – Només actuen segons les consignes de partit que naturalment sempre són partidàries. O per por i respecte amb els presos i exiliats.

7 – Cuixart va dir tireu endavant, no ens espereu.

8 – El fet és que no es mouen i quan ho facin ho faran molt probablement per guanyar posicions partidistes o per frenar-ho per por, per evitar conseqüències. No és la primera vegada.

9 – Ara, 19 setembre 2018,  Puigdemont parla de “20 o 30 anys …”?    L’11 de setembre del 2017, Jordi Sànchez … “pel 2029”.

10 – Per altra banda el Poble pot fer coses que ells com a polítics de l’autonomia catalana que estant sota la jurisdicció legal directa de Madrid, s’exposen a càtigs greus, … multes, inhabilitació, presó, imputació, 155, … etc.

11 – L’advocat de Ponsatí diu que s’ha de prendre la iniciativa, atacar abans dels judicis i de la sentència. Quines iniciatives hi haurà? Ja ho veurem, però com més n’hi hagi millor.

12 – Als contraris a la llibertat de Catalunya res els fa tan mal com veure avançar la Independència i als catalans que volem ser plenament lliures, en aquest temps costerut i depressiu, res ens faria tan bé.

13 – Els llaços i el groc, als espanyols i Espanya, els emprenya perquè són orgullosos i van sobrats per fotre’ns i aixafar-nos, però en el fons només els fan pessigolles, tenen el nostre govern legítim segrestat o exiliat i se senten impunes.

14 – La Generalitat i els de Waterlo no gosen moure’s, estan massa implicats, i l’amenaça del 155 els és constant, és previsible que facin veure que es mouen en el sentit d’edificar la República, però si res de Catalunya mateixa no els empeny, no faran res d’efectiu, només gestos i escenificacions.

15 – Només una cosa pot ser efectiva, i és la Independència, que vegin que el poble ras fa via i es comença a moure amb la República incipient.

16 – Cap eina més efectiva que assolir la unitat dels independentistes, del poble ras, del poble menut, la gent en acció pràctica per la República.

17 – Els CRD poden fer coses, però d’entrada no volen constituir cap òrgan director o coordinador d’estratègia, van per lliures i això en certa manera els fa menys vulnerables, però quin portaavions es mou i avança coordinadament sense un capità i sense un almirall?

18 – Cal una organització de caire polític, els CDR són de manifestació i acció com un cos de protecció civil però no són de caire polític. Cal una organització que sigui cos de la República que hem de construir.

19 – Els Consells locals de la República naixerien d’abaix no pas de dalt, ni dels partits que difícilment s’entenen i ho supediten tot als seus interessos o a les ordres que els venen.

20 – Els membres dels Consells Locals o territorials sols comptarien com persones individuals.

21 – Com que de Consells locals n’hi hauria d’haver, potser, almenys un per població, les diferents voluntats podrien consensuar com ha de ser el Consell General de la República, de moment a Waterlo.

22 – Res d’això és absolut i qualsevol d’aquestes idees o opcions es podria adequar i perfeccionar sobre la marxa. L’única voluntat no és cap lluïment personal de ningú, ni de cap territori o localitat, sinó sols la voluntat d’avançar en la necessària edificació de la República.

23 – Què és un Consell Local, territorial, de districte o barri … de la República Catalana Independent (CL de la RCI)?      -Ha de ser quelcom molt bàsic i senzill, però que resulti, és clar!

24 – Un Consell Local de la RCI el conformen les persones i grups de catalans que des d’un lloc local petit s’organitzen, pensen i actuen de forma política amb un sol objectiu que és el d’edificar en tot el bonament possible la RCI. Actuant sempre en el sentit de construir, consensuar i quan sigui el moment oportú acceptar humilment la mitja constructiva de tots els Consells existents.

25 – En les decisions a prendre i comunicats a emetre cada delegat o ponent sols tindrà un vot. Partits i associacions també només un sol vot.

Salvador Molins Escudé, CLR*bic – CDR*BIC

Catalunya continua el seu camí vers la Llibertat i la Independència.

https://www.facebook.com/omniumcultural/videos/544398215969695/?t=61

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *