La Guerra dels 304 anys: Espanya contra Catalunya. Catalunya per la Llibertat.

 

He rebut aquesta missiva electrònica d’un dels principals promotors de la recuperació de les Quatre Columnes Catalanes de Puig i Cadafalch, el Sr. Enric Pedrosa.

(Salvador Molins, Consell de la República Catalana de Berga)

 

 

 


Molt Honorable President Lluís Companys
En el 78è aniversari del seu assassinat

Les relacions de l’Estat espanyol i el poble català, han estat al llarg de la història, la de l’opressor envers l’oprimir, uns vincles colonials, com els que ha establert amb les altres nacions de l’Estat, Galícia, Euskal Herria, Canàrias. L’assassinat del President Ll. Companys, és un exemple de la relació entre la metròpoli  i la colònia. Ell fou l’únic president de govern afusellat durant el període de la Segona Guerra Mundial. Encara esperem de l’Estat espanyol l’anul·lació del seu procés, un judici que es coneix com a justícia a l’inrevés.

Durant el període del 1936-’39, va haver de governar enmig d’una situació de guerra i revolució, junt amb els conflictes permanents amb el govern Republicà, que volia reduir la situació de gairebé independència de fet, que gaudia el Govern dela Generalitat.

Al President Ll. Companys no se li perdona la seva dignitat política, ni l’haver signar el Decret de Col·lectivitzacions d’Indústries i Comerços ( 24/10/1936) del Govern de la Generalitat, decret pel qual els Comitès de Control Obrer de fàbriques i comerços, passaven a ésser gestionat pels mateixos treballadors, en un model de socialisme de base nacional. Una transformació econòmica revolucionària.

El President Ll. Companys, ha quedat inscrit en la memòria històrica del poble català. La seva trajectòria política, sintetitza la lluita per la llibertat nacional quan els Fets d’Octubre del 1934 (exercici del dret a l’autodeterminació), i la seva opció com a advocat dels treballadors de la CNT durant els anys vint.

L’1 doctubre del 2017 ens ho va confirmar, només la defensa dels interessos dels sectors populars, junt amb l’exercici del dret a l’autodeterminació, ens durà a la victòria.

Enric Padrosa
Arenys de Munt. Octubre 2018.

(La Guerra dels 304 anys: Espanya contra Catalunya. Catalunya per la Llibertat.)

Salut, Llibertat, Independència … i gratitud a tots els patriotes catalans.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *