1r oct 2018: REPÚBLICA JA! (Com ho han vist els segrestats polítics)

 

PRESOS: Com han vist el 1r oct 2018 ?

—Com els heu vist?

—Avui era un dia especialment complicat després del que va passar al parlament. Si deixem de banda aquest rebombori, els he vist forts. Cadascú amb el seu caràcter, pot ser que algú ho porti millor o pitjor, però saben per què són allà i que això ha de servir per a alguna cosa, perquè hi hagi consciència fora i la gent empenyi. Depèn de la fortalesa emocional de cadascú portar-ho d’una manera o una altra, però he sortit content de veure’ls com els he vist.

Sergi Mateu i Marc Rosich, actor i director del text, davant de la presó dels Lledoners.


—Sou una persona compromesa amb el país. Quines impressions li ha causat entrar a la presó on hi ha tancats alguns dels dirigents independentistes?

—Si ho penses, és molt dur perquè són en una situació totalment injusta i a més hi ha la incertesa de no saber què passarà. Tots tenen por de la sentència, no saben quin serà el final.

… /… t’has de concentrar en donar-los en aquell moment el millor que tens. I dir-los que encara que som fora, som amb ells i no deixem de pensar-hi.

—I què us han respost?

—Emoció i agraïment. Però és clar, el dia d’avui estava una mica tacat per tots els fets d’ahir al parlament. D’una banda hi havia decepció i una mica de ràbia, per altra una mica de perplexitat.

A ells les notícies no els arriben com a nosaltres, miren la televisió i es queden astorats perquè no hi ha els matisos de què ha passat. Això jo crec que els ha fet mal.

VILAWEB:   CULTURA > ARTS ESCÈNIQUES
Sergi Mateu: ‘Portar la cultura a les presons és molt positiu’

Entrevista amb l’actor Sergi Mateu, que ha interpretat el monòleg ‘Puig i Cadafalch, un croquis’ davant dels presos polítics dels Lledoners

https://www.vilaweb.cat/noticies/sergi-mateu-portar-la-cultura-a-les-presons-es-molt-positiu/

————————

 

MANIFEST DEL  1r  D’OCTUBRE:
DECLAREM I REAFIRMEM:


PRIMER:
   Que el Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya del 1r d’octubre del 2017, va ser un Referèndum legítim i legal perquè va emanar del Parlament Català en compliment de la voluntat expressada pel Poble Català en guanyar el Sí a la Independència en les Eleccions Plebiscitàries del 27S del 2015 i com a subjecte de la seva Sobirania.


SEGON:
   Aquest esmentat Referèndum va ser vinculant des del primer moment per naturalitat democràtica i per voluntat expressa del govern de Catalunya i per voluntat del seu President, ambdós legitimats per les eleccions plebiscitàries del 2015.

TERCER:   Aquest Referèndum va tenir totes les garanties democràtiques per part de les Institucions legals catalanes que el van convocar i el van executar. Va ser obert a la participació de tothom qui tenia dret a vot. i van haver-hi tots els controls acostumats en els referèndums dels Països més avançats per a evitar cap tipus de frau ni cap tupinada. Els recomptes es van fer escrupulosament bé i de forma transparent, i els resultats es van comprovar i assegurar. Per tant va ser plenament democràtic i transparent. El cens universal també va ser correcte i lliure de trampes per part de ningú. Ningú amb un mínim de dignitat no pot dir ni sembrar el dubte de que va ser un Referèndum vàlid en tots sentits. Ningú de fet va condicionar mai el vot de ningú que va ser plenament lliure, i això va ser gràcies a la voluntat i a la dignitat dels catalans que van aguantar en tot moment i de forma pacífica tots els violents i vergonyosos atacs de les forces d’ocupació espanyoles, en un clar exercici de pacifisme que passarà als anals de la història universal, al pur estil de Ghandi i de Luther King.

QUART:    El total de votants va superar de fet els tres milions de catalans i els Resultats legals fóren:

CINQUÈ:   Per tant l’opció que va guanyar, la voluntat del Poble de Catalunya democràticament expressada, fou la de Proclamar l’Estat Català en forma de República a les 48 hores després de validats els resultats, tal com ho havia expressat el Molt Honorable President de Catalunya i tal com s’hi havia compromès

SISÈ:   Aquests són els fets que recordem a la data d’avui, 1r d’octubre de l’any 2018, quan fa exactament un any d’aquesta data històrica en la que es va segellar amb lletres d’or i de sang la voluntat irrenunciable i innegable del Poble català mil·lenari: Recuperar de nou la nostra secular Independència.

SETÈ: Que quedi així escrit, que ningú ho negui, que ningú ho rebaixi, que ningú ho oblidi, que no s’esborri de cap manera de la nostra memòria col·lectiva i de la història de la humanitat.

Signen aquest MANIFEST DEL  1r  D’OCTUBRE:

CDR*bic
Petit Consell Local de la República Catalana Independent del BIC

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *