L’11S 2018 a les 17,14 hores hi havia un acte de l’UPDIC, alternatiu a la Manifestació de l’ANC.

 

La pregunta de Paluzie (ANC) havia d’haver estat: Srs. polítics, volen que ho fem nosaltres? i aleshores hauríem començat ben aviat la Via Bàltica cap a la Independència de Catalunya.

Al mateix dia 11S i  la mateixa hora aproximadament, a la Plaça Urquinaona, Jordi Fornas, President i fundador de l’UPDIC -partit nascut abans de les darreres eleccions europees- en un acte conjunt entre aquest partit i Catalunya Acció feia un discurs defensant una política radicalment diferent per tal de desencallar el “Procés de Recuperació de la Independència de Catalunya” dels seus Drets i Constitucions encara legalment vigents fora naturalment de la ilegalitat espanyola. De part de Catalunya Acció ha parlat Francesc Jutglar que ha desgranat la sospitosa complicitat entre el processisme, el que va passar entre el 10 i el 27 de setembre i l’atac judicial contra els capdavanters catalans i demés encausats, i el benefici que  pretén treure l’estat espanyol i els fils que s’estan movent al respecte.

Dintre de pocs dies publicaré en aquest blog ambós discursos.

Salvador Molins, CDR*bic, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC

————————–

Notícia Vilaweb del 11S   Manifestació ANC:

Aamer Anwar, en català: ‘Catalunya serà una República independent’

L’advocat de la consellera Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha fet el primer discurs de la Diada d’enguany i s’ha mostrat molt bel·ligerant envers el govern espanyol i la seva estratègia judicial: ‘El general Franco estaria orgullós d’aquesta Espanya moderna que actua com una dictadura’. El lletrat ha descrit l’executiu de Pedro Sánchez com a ‘corrupte’ i ‘antidemocràtic’ per no haver permès un referèndum d’independència, tal com va passar a Escòcia el 2014, perquè ‘el dret d’autodeterminació és un dret humà fonamental.’

Anwar ha assegurat que la independència és ‘una causa justa’ i que el poble català és ‘al costat correcte de la història.’ A més, ha afirmat que ‘no esteu sols’ i que ‘el silenci no és cap opció per als qui són de la banda de la justícia.’ Tot seguit s’ha tornat a referir al govern de Pedro Sánchez i ha exigit l’alliberament dels presos polítics ‘sense condicionants’ i el retorn de tots els exiliats.

Ha acabat el discurs amb un ‘no passaran’, corejat per tots els manifestants. Després, en català, ha dit: ‘Catalunya serà una República independent. Visca Catalunya lliure.’

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *