Proposta ANC: Les eleccions europees 2019, un nou plebiscit

Aquest dissabte, 14 de juliol, el Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha reunit en plenari ordinari a Barcelona. Aquest plenari s’havia de celebrar a Tarragona, però, per tal de facilitar l’assistència a la manifestació convocada a la capital catalana, amb el lema “Ni presó ni exili, us volem a casa”, s’ha traslladat la reunió a la seu nacional de l’ANC.

Les eleccions europees 2019, un nou plebiscit

Actualment no podem pensar en les properes eleccions europees de 2019 amb lògiques anteriors. Sabem que a Europa hem de debatre tant les diferents crisis, com el model d’estats, el paper de les regions, els processos democràtics i el paper de Catalunya a la UE. S’han de trobar solucions a les crisis, s’han de dibuixar estratègies per al futur i s’ha de fer, des de Catalunya, una campanya en clau país.

L’Assemblea Nacional Catalana es planteja com a objectiu estratègic assolir el màxim de participació catalana a les eleccions europees 2019 i assolir el màxim d’eurodiputats independentistes. Es pretén plantejar-les com un nou plebiscit, aquest cop davant de tot Europa, per ratificar les aspiracions d’independència del país. La clau és fer valer el procés viscut fins ara com un camí cap a la sobirania de Catalunya dins d’Europa, com a estat de la UE.

Per això es dissenyarà i s’implementarà una campanya de participació a tot el territori i a l’exterior, i es promourà una llista amb vocació unitària, oberta a la societat civil i als partits independentistes. Les eleccions europees 2019 són una nova oportunitat per fer una llista de país i enviar un potent missatge d’unitat a Europa

—————-

DESPERTEM: Un sol objectiu, una sola estratègia, un sol capdavanter.  (CDR*bic)

La Unitat de l’Independentisme Català passa per saber entomar la Via Bàltica.”

La Unitat de l’Independentisme Català passa per saber entomar la Via vers la Independència que van seguir els dels Països Bàltics.

Ens hem refiat dels partits polítics amb la falsa idea que la Independència de la Nació l’havien de fer ells com a partits -”partits”!?- – sempre partits! per pròpia naturalesa de partits- però això ha estat un error greu de l’independentisme català actual.

Els partits són per fer política però com a tals no serveixen per fer nació -o sigui, fer la independència-.

La Via Bàltica la va fer l’ANC d’aquells països veient que els seus partits -aliats de fet de l’URSS- no estaven per la feina.

Aquí passa el mateix, els partits pseudo autonomistes o pseudo independentistes digueu-li com vulgueu no estant per la feina o no hi estant plenament units, ni estant al cent per cent per la independència primant diàlegs amb Espanya i Referèndums de gran dificultat en tots sentits, primant, a més, pressupostos autonòmics i procediments lligats a la legislació de l’estat que ens sotmet, …

Si volem assolir la Independència ens cal un sol objectiu, una sola estratègia i un sol capdavanter que no essent líder de cap d’aquests partits capitanegi el Punt i Final que el Poble Català necessita i exigeix.

Fins que no tinguem o construïm això no ens mourem de lloc, i això no ens ho podem permetre, ni el Poble català ni els partits polítics catalans que creguin en la llibertat plena de Catalunya.

Salvador Molins, CDR*bic, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, soci de l’ÒMNIUM, soci de l’ANC.

Fotografies: Tres de la Gran Cadena de les Repúbliques Bàltiques (Jo en dic “la Via Bàltica”)  i fotografia de l’any 2009, de l’Eugeni Gòmez del  BIC i col·laborador de Catalunya Acció del Berguedà, traspassat el 2016.


 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *