Espanya vol fer temps. Si volem ser estat català independent, siguem unilaterals.

A la reunió d’avui entre el President català i el President espanyol s’hi trobaran dues unilateralitats. Així són en principi les relacions estatals i no passa res si hom no és ingenu i es creu alguna altra cosa.

Espanya vol fer temps … diuen: obrim diàleg i ja n’anirem parlant … dos anys passen de pressa … no us friseu senyors catalans … qui dia passa any empeny.  I no us porteu malament que si no ens tancarem en banda!  Després si hi hagués alguna cosa vindria la piconadora del PP i Cs i ho aixafarà tot .

La ingenuïtat és el nostre perill, pensar si de cas que els catalans no podem ser unilaterals. Espanya ho sap, té més experiència d’estat. Sap que hem de ser unilaterals però també sap que la seva segona victòria sobre nosaltres és convencer-nos de que nosaltres no tenim dret a ser i actuar com unilaterals, amb accions i maneres d’estat. Ho hem dit manta vegades que som sobirans, que som República, tot i que encara sigui dins de la incubadora. Perquè no actuem com a tal? amb sentit d’estat, allò que ens va mancar el capvespre del 27 d’octubre del 2017.

Les relacions d’estat es basen en la unilateralitat real en un diàleg aparent.

Salvador Molins, CDR*bic

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *