Pacte d’igualtat i reciprocitat, Estratègia Republicana compartida, Pacte de Coordinació Republicana?

On és la Unitat Republicana?    Capdavanters, objectiu, estratègia?

Per la República de l’Elefant de les cadenes pesades que no sap o no es creu que les té trencades. La por de sempre … tard i malament!

Quim Torra és un bon candidat de Primer Ministre Català i Puigdemont ara pot esdevenir com President de la naixent República enclaustrada, ai las, dins de la incubadora, però el Programa estratègic plenament compartit no és prou madur, no és prou madur o més ben dit no es veu per enlloc.

Ho fa la por de Junts x Catalunya i d’ERC envers la CUP, temen que, en un escenari de repressió i amenaces contínues de part dels poders espanyols, la CUP els obligui anar on ells per por a Espanya no volen anar.

És el dolor de l’esclavatge … la por a la presó i a les multes desorbitades d’un amo imperialista, fatxenda i lladre a més no poder, lladre desbocat de bens i de dignitat.

Només el dolor infinit i insuportable ens pot donar força i empenta per abandonar aquesta presó en un acte de ruptura total. Hem de trencar la por però tenim por de fer-ho i la por ens tenalla la ment i ens barra l’estratègia total i compartida.

Estem en guerra, una guerra en aparença freda, una guerra que dura molt més de 300 anys, Espanya o les Castelles per ocupar-nos, absorbir-nos, dominar-nos i fer prevaldre els seus drets de conquesta per sobre dels nostres drets i constitucions, no solament les del Principat, sinó també les de les Illes i del País Valencià, la Franja i la Catalunya Nord.

Estem en guerra, Espanya té les forces d’ocupació i legals, nosaltres l’anhel i la necessitat d’escapar-nos d’una vegada per sempre de les seves urpes, ells ens agredeixen sempre de totes maneres, lleis, escanyament econòmic, limitació d’infraestructures, majories altament desproporcionades al “Parlamento” i al “Senado”, judicatura, policia, exèrcit.

Estem en guerra i Espanya destrueix o intenta destruir, fa tot el possible i més, per anorrear Catalunya i els catalans, la nostra llengua, la nostra escola, el nostre govern i Parlament.

I aquesta guerra en aparença freda s’escalfa quan Espanya veu que Catalunya se’n vol escapar o té possibilitats d’escapar-se’n.

El 27 d’octubre vàrem estar apunt, però la por o la indefinició de Junts x Sí van fer marxa enrere. I la Cup on era? N’era innocent?

Quan s’hagi investit Quim Torra on serà el “Parlament de la República” on seran Junts x Catalunya, ERC i la CUP, quines decisions comunes, consensuades i votades podran constituir una estratègia compartida? El President de la Generalitat de Catalunya tindrà por de moure’s a l`’uníson amb les altres forces independentistes? o s’instaurarà un oblit permanent com el que s’ha establert massa vegades envers la CUP?

En la resposta a això i en el compromís exprés de Quim Torra envers això, potser radica el desllorigador de la Investidura de dilluns.

Cal un contacte directe dels caps de les tres formacions, abans, quan més abans millor de l’acte d’investidura, una taula rodona com la del Rei Artur, on es podés signar aquest acord d’alt nivell, acord de compromís i fidelitat entre tots ells. Com sempre diu el meu company i amic Joan Sabata del BIC de Berga i també membre de Catalunya Acció “seure en una taula i no aixecar-se fins que hi hagi acord, sempre per a Catalunya”.

Per què costa tant això? -perquè hi ha la por enmig i també les ganes de victòria -d’independència, cap altra victòria-. Les estratègies difereixen, fa falta un líder, sí un líder, un home o un equip d’homes que ho regiri tot, amb una força interior clarivident i que arrossegui -un tsunami-. I no em vingueu amb allò de que no hi han o no volem messies! O hi ha lideratge o hi ha submissió i violència i aleshores persisteix la dependència absoluta i alienadora que fa tants anys patim i patirem si no trenquem la por i la ineficàcia.

Salvador Molins, CDR*bic, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *