A l’ONU: El Dret d’Autodeterminació de Catalunya. La DUI del 27 d’octubre de 2017.

CAL PORTAR LA DUI CATALANA: 68 + 4 = 72 DIPUTATS AL TRIBUNAL DE LA HAYA. QUI HO FARÀ?  QUAN HO FARÀ?

Reafirmem-nos en la Declaració d’Independència de Catalunya votada pel Parlament Català el 27 d’octubre de 2017 en obediència al mandat dels ciutadans de Catalunya en el Referèndum Vinculant de l’1 d’octubre de 2017.  Com en el cas de Kossovo, el Parlament Català va votar la DUI (Declaració Unilateral d’Independència) i 72 diputats ho van fer afirmativament quan la majoria absoluta era de 68 diputats.

Cal acabar aquest procediment, primer de tot demanant l’aval del Tribunal de Dret Internacional de La Haya tal com es va fer en el cas Kossové.

Salvador Molins, CDR*bic, Conseller de Catalunya Acció, membre de l’UPDIC, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM.

DRETS HUMANS  (El Nacional.cat)

https://www.elnacional.cat/ca/politica/onu-pressions-espanya_249927_102.html

Malgrat les fortes pressions d’Espanya per evitar que l’independentisme pugui explicar el seu relat internacionalment, aquest dimarts l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé ha pogut intervenir al ple de l’ONU mentre se celebrava el 37 Consell de Drets Humans. Solé ha aprofitat el minut i mig que ha tingut per intervenir davant la resta d’estats i associacions per defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya, la “violència desproporcionada i horrible” de l’1-O i l’existència de presos polítics.

 (El següent vídeo té l’opció de subtítols de Youtube)

Però, com s’ho ha fet per intervenir davant les recurrents pressions d’Espanya? L’eurodiputat d’ERC ha utilitzat el temps d’intervenció d’una de les ONG que ha organitzat els actes sobre Catalunya a l’ONU. Així, sense posar el nom de l’orador en l’ordre del dia, els representants d’Espanya en aquesta organització no han pogut saber qui era l’orador ni de què faria el parlament fins que ha començat, segons han assegurat a El Nacional fonts d’ERC.

Durant el parlament de Solé hi havia diversos representants de l’Estat espanyol a la sala, que s’han mostrat molestos per la intervenció. De fet, després de la intervenció, un dels representats s’ha aixecat i ha sortit de la sala a parlar per telèfon. Minuts després, Espanya ha demanat el dret a rèplica i s’ha mostrat indignada per les paraules de Solé.

“Espanya va tenir una reacció autoritària”

En la seva intervenció, Solé ha assegurat que Espanya va tenir una “reacció autoritària” i que a Catalunya “la llibertat d’expressió i la de reunió estan en joc”. “Espanya ha violat el dret a l’autodeterminació”, ha denunciat.

En un discurs a la Sala XX del Palau de les Nacions Unides de Ginebra, on hi ha la cúpula de Miquel Barceló, Solé ha dit que l’empresonament preventiu de membres del govern i de la societat civil és un “clar abús”. A més, ha assegurat que “el fet que a l’any 2018 a la UE hi hagi presos polítics no es pot acceptar de cap manera”.

La consellera Meritxell Serret també ha entrat dins la sala de plens de l’ONU, tot i que no ha parlat.

Solé i Serret participen aquest dimarts en unes sessions que es fan en una sala de la seu de les Nacions Unides a Ginebra per parlar sobre el cas català. Les jornades han estat organitzades per les ONG Tamil Uzhagam i Association Bharathi Centre Culturel Franco-Tamoul.


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *