El Parlament Republicà activat, i el Parlament autonòmic a l’exili de la llibertat.

Un tel molt fi separa la República Catalana, proclamada ara mateix i encara no activa, del Parlament Català autonòmic exiliat de la llibertat i la sobirania real, mogut i remogut pel titellaire espanyol.

Deia un dinamitzador científic: “no hi ha universos de més de quatre dimensions” i un altre li contestava: “però si hi poden haver universos paral·lels” …

… doncs això!: el Parlament de la República Catalana que volem fer real està a tocar, només separat per un vel molt fi, del Parlament votat el 21D, esclau de fet del titellaire “estat espanyol” i dels fiscals, jutges i Tribunal Constitucionals invasors i dels seus mecanismes de repressió contra Catalunya i contra la seva imperfecta autònoma sobirania (de Catalunya, és clar).

Com travessar aquest tel fi? (tel o vel?). No sé perquè però aquest paral·lelisme (virtual/real) me l’imagino vertical, un Parlament al costat de l’altre Parlament, de la República l’un i de l’exili de la llibertat i de la sobirania reals l’altre.

Si tombo la vertical en horitzontal, aleshores ambdós Parlaments segueixen essent paral·lels i separats per un tel/vel molt fi. Dona la sensació que creuar el tel/vel pot ser entès com de domini o d’influència efectiva de l’un sobre l’altre.

Seria possible que ambdós Parlaments fossin tan a prop l’un de l’altre que es fonguessin com dues imatges transparents i halogràfiques dins un mateix espai físic de tres dimensions? Aleshores la separació (tel/vel) només rau en una cinquena dimensió (les quatre dels universos possibles, “alt, ample, llarg i temps” i la cinquena dimensió, de caire espiritual, que la conforma la determinació dels diputats).

O sigui que vist de fora de Parlament només n’hi ha un que es vegi, però té dues ànimes, l’ànima esclava i l’anima lliures, l’esclava tots els diputats del Parlament autonòmic, la lliure tots els diputats compromesos amb la Declaració del 27 d’octubre, vinculació del Referèndum de l’1 d’octubre.

Com es podria materialitzar el fet de travessar en tot i per tot el tel/vel que separa ambdós Parlaments amb l’acció/intenció de fer real la República?

-Se m’ha acudit una solució/proposta:   Els Partits defensors del referèndum i la Declaració, per tant defensors de l’opció del Poble Català lliure o sigui defensors de l’Estat Català Independent en forma de República, conformarien una coalició “Parlament” que com a veritable Parlament de la Catalunya ja lliure, prendria les decisions i emprendria les votacions de forma totalment unitària, un cop consensuades pels diferents partits i les diferents posicions de cada partit, amb respecte i fidelitat entre ells, bandejant, tots, estrictament tots els jocs partidistes i elitistes de baixa estofa. És un esforç i segurament encarna dificultats, però si de veritat ens creiem la Catalunya que anhelem, voleu dir que no val la pena l’esforç?

Post Data: Les sessions i decisions del Parlament de la República, format pels diputats elegits el 21D que vulguin formar-ne part, d’entrada els diputats de les formacions Junts per Catalunya, ERC i CUP, més les formacions que s’hi vulguin afegir es farien des d’Internet i a vegades presencial segons s’estipulés, així de moment per saltar-se les traves repressives espanyoles.

Salvador Molins, CDR*bic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *