DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA SIGNADA PER LA MAJORIA DELS DIPUTATS CATALANS.

“No podem esperar que altres ens reconeguin si primer no ens reconeixem nosaltres mateixos”, John Adams

———————

DECLARACIÓ DELS REPRESENTANTS DE CATALUNYA
Resum de tot l’essencial de la Declaració d’Independència de Catalunya.

Al poble de Catalunya i a tots els pobles del món. Catalunya restaura avui la seva plena sobirania, perduda i llargament anhelada. Recollint les demandes d’una gran majoria de ciutadans de Catalunya, la Generalitat de Catalunya ha convocat un referèndum per a l’exercici del dret a l’autodeterminació reconegut en el dret internacional. Els ciutadans de Catalunya han votat majoritàriament a favor de la constitució de la República catalana. La Constitució de la República Catalana es fonamenta en la necessitat de protegir la llibertat, la seguretat i la convivència de tots els ciutadans de Catalunya i d’avançar cap a un Estat de dret i una democràcia de més qualitat.  L’estat català acatarà i farà complir legalment totes les disposicions que conformen aquesta declaració i garanteix que la seguretat jurídica i el manteniment dels acords subscrits formarà part de l’esperit fundacional de la República Catalana.  Reafirmem la nostra fraternitat i solidaritat amb la resta de pobles del món i, en especial, amb aquells amb qui compartim llengua i cultura i la regió euromediterrània en defensa de les llibertats individuals i col·lectives. La República Catalana és una oportunitat per corregir els actuals dèficits democràtics i socials i bastir una societat més pròspera, més justa, més segura, més sostenible i més solidària.

En virtut de tot el que s’acaba d’exposar, nosaltres, representants democràtics del poble de Catalunya, en el lliure exercici del dret d’autodeterminació, i d’acord amb el mandat rebut de la ciutadania de Catalunya,

– CONSTITUÏM la República Catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social.
.

– DISPOSEM l’entrada en vigor de la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.
.

– INICIEM el procés constituent, democràtic, de base ciutadana, transversal, participatiu i vinculant.
.

– AFIRMEM que Catalunya té la voluntat inequívoca d’integrar-se ràpidament  a la comunitat internacional.
.

– APEL·LEM als Estats i organitzacions internacionals a reconèixer la República catalana com Estat independent i sobirà.
.

– INSTEM al Govern de la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per fer possible la plena efectivitat d’aquesta Declaració.
.

– FEM una crida a tots els ciutadans de la República catalana a fer-nos dignes de la llibertat que ens hem atorgat i a construir un estat que tradueixi en acció i conducta les inspiracions col·lectives.
.
Barcelona, 10 d’octubre de 2017

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *