Santiago Espot: ” Penso mantenir-me ferm. És l’única manera de guanyar”

“Menysprear Espanya?
El que vull és trencar-hi”

 Xiulada en la final de la copa del 2015. El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, citat a judici per “injúries contra el titular de la Corona i ultratge als símbols d’Espanya”

07/11/2016 El presidente de Catalunya Accio, Santiago Espot, declara en la Audiencia Nacional por la pitada al himno
POLITICA EUROPA ESPAÑA JUSTICIA MADRID
4635#Agencia EP

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot JORDI BORRÀS

El Jutjat central d’Instrucció número 4 de Madrid ha decidit enviar a judici a l’Audiència Nacional (AN) el president de Catalunya Acció, Santiago Espot. En una interlocutòria a la qual ha tingut accés El Món, el jutge encausa Espot al considerar que aquest hauria pogut cometre delictes d’injúria contra el rei i d’ultratge als símbols d’Espanya, com a conseqüència d’haver signat i promogut el manifest “Per la pitada a l’himne espanyol i al Rei Felip de Borbó” durant la final de la Copa del Rei que es va disputar el maig del 2015 entre el Futbol Club Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao al Camp Nou i que va estar presidida pel rei Felip VI. El jutge instructor opina que Espot va aprofitar la pantalla de Catalunya Acció per dur a terme “els seus propòsits de menysprear a Espanya”. ” (Nerea Rodríguez, Avui)”

———————————–

L’ESPORTIU – BARCELONA

“No és cap sorpresa. Tenia clar que aniria a judici donat l’impacte que va tenir el manifest i la posterior xiulada a l’himne. La justícia espanyola és lenta però segura, i quan tu intentes carregar-te aquesta integritat territorial que ells defensen i manifestes obertament que no vols ser espanyol, perquè amb la xiulada és precisament això el que es volia transmetre, doncs aleshores reaccionen d’aquesta manera. I, és clar, el que no poden fer és tancar 100.000 persones… L’Estat espanyol està en guerra, i no ho dic jo, ho va dir l’altre dia Francisco Marco. Però bé, anirem a judici i veurem què passa”, manifestava ahir el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, en declaracions a L’Esportiu. La seva reacció arriba després que el jutjat central d’instrucció número 4 de Madrid hagi decidit citar-lo a judici a l’Audiència Nacional per haver comès un suposat delicte “d’injúries contra el titular de la Corona (art. 490. 3 Codi Penal) i ultratge als símbols i emblemes d’Espanya (art. 543 Codi Penal)”, com a conseqüència de ser responsable d’haver redactat i promogut “el manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó” durant la final de la copa del Rei del 2015 al Camp Nou entre el Barça i l’Athletic Club. En l’escrit del jutge s’afirma que Santiago Espot va voler “menysprear Espanya”.

Tot i que la investigació havia quedat arxivada l’abril passat, la causa es va reobrir després del recurs presentat per la fiscalia, en el qual també es van adherir Manos Limpias i el partit polític VOX, i el jutge instructor Fernando Andreu ha acabat resolent obrir un judici contra Santiago Espot. Tot i que el president de Catalunya Acció disposava ara de cinc dies per presentar recurs, ha decidit no fer-ho i anirà a judici. La fiscalia demana per a Espot una pena de presó d’entre sis mesos i dos anys de presó pel delicte d’injúries a la corona i una altra de 7 a 12 mesos pel delicte d’ultratge als símbols d’Espanya. A més, a Espot se li demana una multa de 90.000 euros.

“Diu el jutge que vull menysprear Espanya. No. Mai ho faig amb l’enemic. Seria un error. El que vull és trencar-hi”, piulava el mateix Santiago Espot en el seu perfil oficial de Twitter després de ser coneixedor de “l’auto de procediment abreviat” dictat per Fernando Andreu. “Espanya està en guerra. No refusaré el combat. Penso mantenir-me ferm. És l’única manera de guanyar”, va piular poc després.

LES FRASES

No és cap sorpresa. Tenia clar que aniria a judici. Quan manifestes obertament que no vols ser espanyol, la reacció és clara

A QUÈ S’ENFRONTA?

L’Estat espanyol està en guerra, i no ho dic jo, ho va dir Francisco Marco. No refusaré el combat. Em mantindré ferm

(SANTIAGO ESPOT, President de Catalunya Acció)

La fiscalia demana pena de presó de 6 mesos a 2 anys i una altra de 7 a 12 mesos. I una multa de 90.000 euros

 

COMENTARIS  

0#1 RAFEL VIDAL

Només vull dir que el Sr. Santiago Espot mereix la meva més alta consideració com a persona i com a català. Que la sort t’acompanyi en aquesta guerra no volguda, company!

Dissabte, 24 juny 2017 22.27

Respondre

0#2 NATALIA RIOS CASTILLA

Jo també vull donar-li el meu màxim suport i dir que podem fer per ell. ÀNIMS SANTIAGO ESTEM AMB TÚ!!

Diumenge, 25 juny 2017 21.31

Respondre

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *