ARRIBA L’HORA DE LA PUTA I LA RAMONETA RUPTURISTES

Haurem de ser ferms, però primer ens cal la DUI

L’ANC i Òmnium vaticinen que la “tensió” política obligarà a mobilitzar la ciutadania “amb més complexitat i un estadi superior” a l’habitual

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart JORDI BORRÀS

Els presidents d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’ANC, Jordi Sánchez, han participat aquest dimecres, junt a Neus Lloveras (AMI) i Miquel Buch (ACM) a un dinar conferència organitzat pel fòrum Moment Zero. Durant l’acte, Cuixart s’ha volgut mostrar rotund avisant que si al referèndum de l’1 d’octubre els sobiranistes són majoria la independència s’haurà de fer efectiva sense excuses. “El referèndum tindrà un resultat vinculant. Una altra cosa és el període de negociació. Però si guanya el ‘sí’, ai d’aquell que no proclami la república! La gent se’l menja amb patates!”, ha etzibat, acabant la seva reflexió amb un contundent “no fotem, senyors!”. A més, tant ell com Sánchez han vaticinat que els moments de “tensió” política que s’albiren requeriran de mobilitzacions socials i populars que, potser, han de ser diferents i “més complexes” de les habituals.

Tant Sánchez com Cuixart han volgut advertir de la complexitat dels temps que vénen, sobretot per la relació que pot haver amb l’Estat. “Ens tocarà a nosaltres defensar la república amb ungles i dents al carrer”, ha dit Cuixart, tot afegint que “ve un escenari de màxima tensió, de tensió absoluta, on cadascú haurà de donar el millor de sí mateix i la situació d’emergència social hi serà”.

El president d’Òmnium, a més, ha explicat que els mobilitzacions que caldran per fer front a aquest ambient tens potser no seran com les que han vingut convocant fins ara. “Passen a un estadi superior, perquè pot ser que no siguin per treure milers de persones en un mateix lloc. Caldrà més complexitat, una cosa diferent”, ha dit sense concretar més.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *