La DUI s’ha de fer, abans o després, millor abans!

En Puigdemont fa pocs dies va dir en una conferència que si el sí guanyava el referèndum es negociaria amb Madrid “la transició cap al nou estat”. Més clar l’aigua del per què no parlaven de proclamar la independència a l’entrevista. Declarar la independència és trencar amb Espanya, tallar, crear el nou Estat Català de facto, establir una nova legalitat de forma immediata i després negociar el repartiment d’actius i passius d’estat a estat. Ells volen negociar la transició utilitzant la força del sí guanyador, com han fet des de la manifestació del setembre de 2012 i com han fet amb la majoria absoluta per declarar la independència obtinguda a les passades eleccions. I Espanya dirà com sempre que pugin i ballin.

El cas és com sempre anar aparcant la DUI feta pel Parlament, una opció democràtica, legítima i d’acord amb el Dret Internacional que només depèn de la voluntat i decisió del Govern i del Parlament, és a dir, només depèn dels qui han estat escollits per a fer-ho.

I si els que han estat escollits pel poble per majoria absoluta havien donat per impossible un referèndum pactat per què ho han tornat a intentar en lloc de proclamar la independència que és el pel què se’ls va votar?

(Nota: Els rucs, tanoques, llonzes i ximples no cal que ni que es plantegin la darrera pregunta. No és pas l’objectiu d’aquest post que els rebentin les neurones per un excés d’esforç de reflexió. Agraïrem també que el referit personal s’estalviï respostes infantils, afirmacions gratuïtes i mostres de catequesi processista)

Comentaris
Mercè Comas Morral
Mercè Comas Morral Mentres a la gent no li caigui la bena dels ulls , no hi ha res a fer. I es molt difícil perque dominen l’ espai mediàtic. Abans portaran 10 tertulians unionistes que un de sol indepe sense lligams amb JxS i la CUP
Carme Prunes ha respost · 1 resposta
Mercè Comas Morral
Mercè Comas Morral La discrepància amb ells la venen com unionisme. Traïció al país, etc.
 
Christian Costa Woith
Christian Costa Woith SISPLAU! ARA A MOVILITZAR-NOS TOTS ELS INDEPENDENDISTES! ELS QUE ENCARA TINGUEU DUBTES, TAMBÉ!!! DESPRÉS NO US PENEDISSIU DE NO HAVER APORTAT!!
Carles Serra ha respost · 2 respostes · 3h
Salvador Llinares Quiles
Salvador Llinares Quiles No ens barallem entre nosaltres, els qui volem la DUI ja, i els qui la volen després, és tot questió de temps, i tard o d’hora veurem els resultats, la independència és com un riu embravit, poden intentar aturar i frenar, però a la llarga el riu s’obrirà pas i arrastrarà tot al seu pas.
Suposant què els unionistes i els col.laboradors autonomistes frenen la independència, per quant de temps la podràn frenar ?
Ací no van a fer cap concert econòmic ventatjós com a Euskalerria, l’espoli va a continuar i les lleis del nostre Parlament derogades totes les què no els interessen, per tant si no ara, després la independència triomfarà, i els autonomistes i unionistes seràn arrastrats pel Poble què com un riu els passarà pel damunt.

Paloma Carrera Ortega Joan Bonada Vergara No es tracta de donar res per impossible, però entendràs que per una vegada que tenim una majoria perfectament legìtima per fer la DUI, és del génere idiota voler jugar-se-la a la ruleta russa. Més encara quan aquest mòn que taaaaaant ens mira no exigeix cap referèndum: en tè prou amb la majoria parlamentària que, ves per on! ja la tenim.

Carles Serra
Carles Serra Collons…..és q a 3’5 mesos vista,ni ha convocatòria oficial,ni junta electoral,ni es saben les condicions de victória,ni res.
Com coi es poden sentir frases com: “Aixó no va de independència,va de democràcia!”

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *