La Independència és el primer valor de tota nació i la DUI n’és la porta. No li girem l’esquena!


La DUI és la porta de la nostra Independència i només fent la DUI, abans o després, millor abans! demostrarem que som un Poble madur i podrem formar part, si volem, del projecte europeu.

Ells, els diferents estats europeus, només hauran de donar-nos la benvinguda i acceptar-nos amb pla d’igualtat i amb les portes obertes per entrar o sortir, aquest és l’esperit confederal: “sobirania plena, llibertat i respecte”.

Només de nosaltres depèn, dels catalans, és clar!

Els catalans tampoc podem ignorar el que ara escriuré:

Catalunya, Poble Català, no et federis mai, tu has nascut per a ésser plenament lliure i sobirà, tu has de ser independent com Suïssa o Israel, membres actius i amb cadira a l’ONU i amb opció al Consell de Seguretat.

Sempre ho hem volgut així i així serà.

Només la Confederació és vàlida per a Catalunya, la lliure confederació de les terres de la teva parla. A banda d’aquesta Confederació vés amb compte i sobretot amb Espanya no t’hi assocïis, no t’hi federis i per mica que puguis no t’hi relacionis.

No et federis mai ni amb Espanya, ni amb els espanyols, ni amb les seves comunitats, inclosa Euskadi, ni amb els seus governs, ni amb Europa, no ho facis perquè seria el certificat de defunció de tota la nostra nació i aleshores Catalunya emmudiria per sempre!

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, català pro DUI, membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana” de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

—————–

Fragments estrets del “NACIONAL.CAT

https://www.elnacional.cat/ca/politica/romeva-westminster-proces-catalunya_144609_102.html
Romeva a Westminster: Carlota Camps
Foto: ANC / ACN

Pel que fa als suports internacionals d’una Catalunya independent, el conseller Romeva a Westminstercha reconegut que hi haurà estats reticents si s’assoleix, tot i que ha emplaçat el debat a quan tinguin lloc aquests fets, ja que ha assegurat que fins llavors hi haurà estats que no adoptaran cap posició.

“Europa haurà de prendre posició”

En aquest sentit, Romeva ha apel·lat a “l’excel·lència democràtica” del Parlament britànics “des de temps remots”, i ha assegurat que “cal establir nous lligams per defensar plegats els valors de la democràcia, allà on siguin posats en qüestió”. Romeva ha manifestat que, en algun moment, “els països d’Europa hauran de prendre una posició” sobre Catalunya: “o bé posar-se al costat de la democràcia o bé al costat d’aquells que neguen el diàleg”. 

Romeva ha celebrat que “s’hagi tornat a obrir el debat” a Escòcia i ha assegurat que “això demostra que estem vivint moments determinants arreu d’Europa”.

Romeva ha aprofitat la ponència per destacar també les qualitats de Catalunya.

El conseller l’ha definida com una “terra de pas i d’acollida” i també com “un espai generador de prosperitat i atractiu per a la inversió estrangera”, i que “inspira confiança”. A més, també ha valorat els vincles entre Catalunya i el Regne Unit. En aquest sentit ha recordat que actualment hi ha “més de 200 empreses catalanes presents al Regne Unit i més de 400 britàniques a Catalunya” o que “19 universitats, entre les que hi ha Oxford o Cambridge, ofereixen estudis de català”.

També ha destacat les llargues tradicions democràtiques dels Parlaments de Catalunya i de Westminster, lloc on es feia la conferència, recordant que són dels parlaments més antics d’Europa i del món. 

Pel que fa al país que hauria de ser una Catalunya independent, el conseller ha assegurat que hi ha “diferents tipus de països i opcions”, però que hi ha una cosa comuna, i és “la necessitat de ser un país”. 

Romeva considera una “gran oportunitat per les generacions poder construir una generació des de zero” i que cal coincidir en les coses bàsiques, com “crear una constitució catalana”.

Sobre un possible veto d’Espanya o d’altres països a una Catalunya independent a la Unió Europea, Romeva ha defensat que cada cas s’ha d’interpretar de manera individual, i que el cas català serà acordat en funció dels interessos d’altres països amb Catalunya. 

Pel que fa als suports internacionals d’una Catalunya independent, el conseller ha reconegut que hi haurà estats reticents si s’assoleix, tot i que ha emplaçat el debat a quan tinguin lloc aquests fets, ja que ha assegurat que fins llavors hi haurà estats que no adoptaran cap posició.


El conseller ha defensat també que “votar és la millor solució” i ha recordat que el Govern català manté el seu compromís de celebrar el referèndum aquest 2017.

“Ens agradaria que fos acordat”, ha reiterat, recordant davant els diputats britànics que el Govern del Regne Unit va acordar amb Escòcia un referèndum l’any 2014.

——————————————————–

Fragments estrets del “NACIONAL.CAT

https://www.elnacional.cat/ca/politica/romeva-westminster-proces-catalunya_144609_102.html
Romeva a Westminster: Carlota Camps
Foto: ANC / ACN 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *