Necesitem Fornas i l’UPDIC que a banda de NO TENIR POR A LA DUI s’hi ha compromés.

1 - ara Hora DUI1 vertader procés

INTERNACIONAL10 (DIARI ARA)

  • Romeva adverteix des de Londres que no canviarà el full de ruta i que la independència és “inevitable”

ARA Barcelona28/04/2016 09:52

Catalunya mantindrà el full de ruta cap a la independència malgrat el bloqueig polític a Espanya i la negativa del govern de Madrid a negociar: és el missatge que va llançar dimecres a Londres Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat.

S’ha passat el punt de no retorn. [La independència] Serà una realitat. La pregunta ara és quan”, ha dit en una entrevista a l’agència Reuters de la qual s’han fet ressò mitjans internacionals com ‘The New York Times’. Romeva assegura que la independència és ja “inevitable”, amb o sense l’aprovació de Madrid: “No estarem esperant per sempre”.

Reuters recorda que el referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya ha estat un dels obstacles per a la formació d’una coalició de govern a Madrid, que ha portat a la repetició de les eleccions. “No podem ser presoners d’això”, ha respost el conseller.

En referència als 18 mesos establerts al full de ruta de Junts pel Sí, Romeva assegura que “hem de fixar-nos un termini, i si no hi ha resposta, hem d’avançar”. Ha revelat que no hi haurà una declaració unilateral d’independència, sinó una nova votació, en relació amb les eleccions constituents que es convocaran al final d’aquesta curta legislatura.

“Ningú agafa el telèfon”

“Aquest no és l’escenari que volem: volem una negociació. Però per negociar necessitem que l’altra part s’hi posi. I fins ara ningú agafa el telèfon”, ha declarat el conseller en l’entrevista. Afegeix que “hi ha gent a Espanya que creu que no fer res és una solució, però no fer res té costos: s’està trencant la confiança i hi ha un risc en termes econòmics”.

Romeva explica que el referèndum escocès del 2014 era un model per trobar una sortida legal, i ha defensat que no està en perill la pertinença a l’euro i a la UE d’una Catalunya independent, no està en joc: “A qui beneficiaria que Catalunya quedés fora de la UE?”

1 PRECIPITEM_6

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *