Puigdemont es vincla com un malparit fins llepar terra per un Referèndum negatiu i impossible.

Qui no compleix el punt 3r de l'ANC? __ EA 21021 PRECIPITEM_6

Puigdemont traeix la causa de la Independència catalana buscant un pacte vergonyós amb Espanya i posant la nostra independència en un camí relliscós i perillós que si Espanya l’acceptés només serviria per enfonsar Catalunya de nou en el pou de merda i esclavatge espanyol.

“El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, diu que el govern català està disposat a parlar amb l’executiu espanyol, hi hagi qui hagi al capdavant, de les condicions d’un referèndum. ‘Nosaltres estem disposats a parlar de data, de pregunta, de quòrums i d’incloure propostes alternatives. Si hi ha voluntat d’impulsar un referèndum, per nosaltres no quedarà que les condicions en què es porti a terme siguin satisfactòries per a les dues parts’, ha declarat en una entrevista a El Periódico.

Diu que si hagués existit la via del referèndum a l’estat espanyol [que recorda que es pot fer dins del marc de la constitució espanyola si hi ha voluntat política], ‘segur que la llei de la claredat hauria estat damunt de la taula. I ens hauríem posat d’acord sobre participació, majories, minories, fins i tot la mo­ratòria respecte als anys que hauríem d’esperar per poder-ne convocar un altre. En una taula de negociació tot això és absolutament dialogable.’

Considera, doncs, que cal tenir en compte sempre, en la negociació d’un referèndum, que l’elecció entre l’statu quo i la independència hi han de ser, per més que arribés mai una hipotètica oferta diferent de referèndum per part d’Espanya. ‘Si l’statu quo resulta insuficient per a tots i l’estat creu que pot fer una oferta, com la que va fer Cameron als escocesos amb el ‘devolution max’ [transferència més gran de poders], nosaltres no ho veuríem malament. No ens tanquem aquesta porta.’

Ara, qui oferirà això, com a president espanyol? Sánchez? ‘És prematur saber en què es concretarà aquesta voluntat de diàleg de Sánchez. Per la nostra part no quedarà. Si vol ser audaç, que jo crec que hauria de ser-ho, nos­altres l’ajudarem. Si no, seguirem igual’, diu Puigdemont.

El president també respon a la pregunta de si és factibe una DUI aquesta legislatura. ‘Si estem parlant del que alguns pensen que pot ser una declaració unilateral d’independència o una declaració efectiva d’independència, per descomptat que no. Aquest no és el propòsit del govern català. Ni és el full de ruta. El que diem és que per poder proclamar la independència i ser un estat hem de començar a aprovar un conjunt de lleis.’ I insisteix: ‘No tenim el mandat per fer una declaració unilateral d’independència. Qui té el botó i l’autoritat per decidir si som independents és la gent. I a la gent se la convocarà a unes eleccions constituents per elegir uns representants que, si tenen prou força, elaboraran una constitució i convocaran un referèndum.’”

Quantes vegades haurem de votar els catalans perquè ens donin pel sac i es burlin del suposat “dret de decidir” maleïda trampa en la que han caigut l’ANC i gran part de la ciutadania catalana. Sense Independència no hi ha dret a decidir i es foten de nosaltres!

Les Consultes van deixar clar quina era la voluntat dels catalans, les grans manifestacions també, el 9N també, el 27S també, la DIP també, l’anterior declaració de sobirania també i els malparits que ens governen no en fan ni cas, més encara inútils i eunucs volen ajupir-se fins al capdavall i llepar de nou els peus d’Espanya.

Aquesta és la gran estafa del Dret de Decidir de la que en som culpables tots, uns per consentir. Només quan foragitem els responsables de tanta misèria, els actuals governants, ens en podrem sortir.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, membre de Compromesos amb la DUI, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, simpatitzant de l’UPDIC, el Partit Polític per la DUI.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *