Amb Ferrer i Gironés i la Blanca Serra vàrem anar a veure el Porta de l’ÒMNIUM per fer una Assemblea dels Països Catalans.

Situació a línia de fronteres. EA 1342

Amb Ferrer i Gironés i la Blanca Serra vàrem anar a veure el Porta de l’ÒMNIUM per fer una Assemblea dels Països Catalans. També vàrem anar a la Catalunya Nord a parlar i veure molts altres compatriotes com el Teo i altres patriotes. Van venir-hi gent de Som 10 Milions, Bilbeny, Francesc Guilera i altres amics i compatriotes … quan temps ! … quanta esperança ! … quanta lluita ! quan amor per la millor terra del món: la nostra Catalunya!

Quan haurem assolit la Independència ens quedarà un buit al cor infinit on podrem retrobar a tants i tants companys de camí. IN MEMORIAM A TOTS ELLS!   … Claudi Romeu, … etc. … Ei compatriotes! no us fallarem!”

524462_10151096994096859_1626881338_n800_14553561632016-01-12_Muriel_Casals_possessi_Puigdemont_foto_Adria_Costa_-0511 PRECIPITEM_6

OPINIÓ – VILAWEB

T’enyorem, Ferrer i Gironès: deu anys sense tu

«Encara avui hi ha gent que no entén què vol dir estimar tot el territori, però vosaltres sí: ho sabíeu i vau voler contribuir una vegada més a mantenir viva la flama de la llengua en una part del territori on s’apagava i calia un suport de la resta»

 Dimecres  17.02.2016  19:39
Francesc Ferrer i GironèsFrancesc Ferrer i Gironès

Deu anys sense tu. Avui fa deu anys que vas morir. Com podríem definir què vas representar per a nosaltres? Quan hom llegeix la teva biografia, les primeres paraules són: ‘Francesc Ferrer i Gironès, historiador, polític i escriptor.’ I, una mica més avall: ‘Impulsor de la creació dels Amics de la Bressola i primer president.’ Que n’és, de lluny, aquella fundació de l’entitat, però que viu que és encara el seu llegat.

Enguany que celebrem els quaranta anys de la primera de les escoles també celebrem els trenta dels Amics de la Bressola: tu, Eliseu Climent, Josep Maria Figueras, Àngel Colom, Albert Vidal, Enric Larreula, Vicent Badia, Jaume Corbera i Carles Oriol us vau atrevir a fundar una entitat amb l’objectiu de mantenir, crear i promoure una xarxa d’escoles catalanes a la Catalunya del Nord!

Encara avui hi ha gent que no entén què vol dir estimar tot el territori, però vosaltres sí: ho sabíeu i vau voler contribuir una vegada més a mantenir viva la flama de la llengua en una part del territori on s’apagava i calia un suport de la resta. N’hem après, de la teva contundent militància per la llengua arreu dels territoris de parla catalana.

I et tenim molt present, recordant quan ens deies que a Espanya fan servir la qüestió de la llengua catalana de manera recurrent i concurrent: ‘A la vista del que sabem de la historia de la persecució política de la llengua catalana, podem afirmar que en general els polítics espanyols, un cop han maldat contra el poder polític català, han pugnat contra els recursos financers dels catalans, es dediquen tot seguit a menystenir, insultar, blasmar, i perseguir a la llengua catalana.’

Doncs dels trenta anys passem als quaranta, que són els anys que fan les escoles de la Bressola de la Catalunya del Nord aquest 2016. Ja ho veus, Francesc Ferrer i Gironès: continuem estimant la llengua, la cultura i els Països Catalans!

Moltes gràcies per tot el que vas fer, i des del més sincers dels enyors diem ben fort que els Amics i la Bressola no t’oblidem!

Aleix Andreu i Oliver, president dels Amics de la Bressola

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *