El Mas pastanagues torna a l’atac amb “LA CONSULTA DEFINITIVA”

TROLA

La nova  pastanaga de Mas i Ciu: “LA CONSULTA DEFINITIVA”

i per més INRI pactada de nou amb Espanya !???

És un nou engany? -de fet ho és! el camí del pacte amb Espanya és impossible i Mas ja ho ha demostrat amb fets més d’una vegada.

Al final el més important i decisiu no seran els miseriosos enganys, vinguin d’on vinguin, sinó que nosaltres els 1.800.000 ens els empasem i acabem combregant amb unes immenses rodes de molí.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre d’UPDIC, soci de l’ANC i soci de l’Òmnium.

————————————  RETALLS DE PREMSA:

Segons Marta Rovira d’ERC, ‘unes eleccions per fer un referèndum son un dejà vu’. ‘El mandat pel dret de decidir ja el tenim, ara cal un mandat per a la independència‘, ha dit.

 

Autor/s: ACN

Marta Rovira: ‘Cap independentista deixaria escapar aquesta oportunitat’

La secretària general d’ERC torna a defensar les llistes separades

l d’ERC, Marta Rovira, ha defensat de nou les llistes separades en les pròximes eleccions i ha remarcat que l’important és un acord per a la independència en els programes electorals. ‘La majoria per guanyar la independència la tenim si l’optimitzem oferint un ventall de projectes de nou país. Convençuts + indecisos. En unes eleccions la gent ha de poder votar lliurement. I per poder votar lliurement, cal que es pugui presentar lliurement’, ha argumentat via Twitter, on s’ha queixat que només es parli de llistes. Segons ella, ‘unes eleccions per fer un referèndum son un dejà vu’. ‘El mandat pel dret de decidir ja el tenim, ara cal un mandat per a la independència’, ha dit.

De tota manera, Rovira s’ha mostrat convençuda que hi haurà acord, perquè ‘cap independentista deixaria escapar aquesta oportunitat’.

—————

Joana Ortega avisa Oriol Junqueras que una “negativa contínua” pot “paralitzar” el procés”

En declaracions a TV3, la vicepresidenta del Govern demana a ERC “generositat” i responsabilitat” per trobar el “consens” per convocar eleccions plebiscitàries

ARA Barcelona | Actualitzada el 07/01/2015 08:52

 

Ortega durant l’entrevista a ‘Els matins’ de TV3

 

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, assegura que les eleccions anticipades només es poden celebrar si són amb caràcter plebiscitari i demana “generositat” i “responsabilitat” a ERC per trobar el consens necessari per convocar-les amb garantia d’èxit. En aquest sentit, Ortega ha lamentat aquest dimecres en unaentrevista a ‘Els matins’ de TV3 que, “de moment”, la directiva d’ERC s’ha instal·lat en la “negativa contínua” i ha advertit a Oriol Junqueras que, amb aquesta postura, es corre el “perill” de “paralitzar el procés” i “cansar la societat”.

Davant la incertesa de si s’acabaran celebrant comicis anticipats, Ortega ha demanat paciència i ha recordat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va anunciar que prendrà una decisió abans que s’acabi el gener. Tanmateix, ha advertit: “Eleccions per fer la consulta definitiva, sí; per canviar el Govern, no”. En aquest sentit, ha assegurat que “el president no ha deixat de fer propostes”, alhora que ha tornat a fer una crida a la “unitat” i ha llançat un dard a ERC: “No és el moment de les aspiracions personals”. En la mateixa línia, ha demanat altura de mires als partits i ha recordat que “els que ara demanen eleccions anticipades són els que van baixar del carro quan es va haver de canviar el format de la consulta”.

Ortega també ha carregat contra la manca de “discreció” sobre les trobades que estan mantenint Artur Mas i Oriol Junqueras, i ha assegurat que “les filtracions interessades no ajuden a cercar el consens”. En aquest sentit, ha assegurat que “convé parlar menys i actuar més”.

Malgrat mostrar una disposició ferma per seguir endavant amb el procés sobiranista, Ortega no ha tancat la porta a mantenir “els ponts de diàleg” amb l’Estat. “Tot i que les relacions estiguin molt refredades, no es poden trencar mai del tot”, ha assegurat Ortega, alhora que ha advertit: “Diàleg no vol dir renúncia”. 

Sobre la postura que adoptarà UDC davant d’una convocatòria d’eleccions anticipades, la número dos del Govern ha subratllat que “Unió defensa que la gent es pugui expressar de la manera més clara” i ha recordat que tant el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, com la titular d’Ensenyament, Núria de Gispert, i ella mateixa –tots tres, membres d’Unió– “hem expressat el nostre suport al president en diverses ocasions”. També ha assegurat que Josep Antoni Duran i Lleida “hi és” en “la unió plural”.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *