Fins fa poc no hi havien lleis que avalessin la Independència __ EA 2157

Fins fa poc no hi havien lleis internacionals que avalessin un procés d’independència i tot era encara més complicat, molt sovint s’havia de resoldre amb guerres i violències cruentes de tota mena.

Ara ja tenim la Jurisprudència Internacional del Tribunal Internacional de Justícia de la Haia (Fotografia) en la seva sentència del 22 de juliol del 2010 va proclamar:

1 – Declarem que no existeix en el Dret Internacional cap norma que prohibeixi les declaracions unilaterals d’Independència.

2 – Declarem que quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica preval la voluntat democràtica.

3 – Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, no és la llei la que determina la voluntat dels ciutadans, sinó que és aquesta voluntat la que crea i modifica, quan sigui necessàri, la legalitat.

Catalunya Acció

———–

Data de publicació: 28/01/2013

Santiago Vidal, magistrat de l’Audiència de Barcelona, citant la sentècia del tribunal internacional de justícia de La Haya sobre la independència de Kosovo que, entre d’altres coses, diu: “Quan hi ha contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica preval aquesta segona”.

El link d’aquesta sentència de l’Haya és el següent: http://www.icj-cij.org/docket/files/141/16010.pdf

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *