SOBRE POBLACIÓ, DESEQUILIBRI I CAOS __ EA 1835

Quan en el planeta terra els humans varem arribar als mil milions d’habitants ja érem prous. A partir d’aquest punt, l’home calia que fos suficientment assenyat o intel·ligent per no arribar al descontrol que va significar la revolució industrial. Aquesta, va disparar la natalitat i el desequilibri ecològic fins a arribar, lamentablement, en aquest punt crític actual. Totes les “solucions” que s’apliquen ara a nivell mundial per salvar el planeta, no són res més que pedaços si no reduïm dràsticament la natalitat i el consumisme desenfrenat i banal.

El món cal que faci un gir de 180º tal i com ens deia el mestre Raimon Panikkar. Un món en crisi en tots aquells valors harmònics i de respecte a la natura i en la seva observança, gaudint dels grans valors de la creació i de la vida que en formem part. L’arquitecte de l’univers ens ha donat un paradís que ens cal saber cuidar intel·ligentment i és el deure que té l’home el regal natural vivent. 

Ingènuament no puc deixar d’insistir en aquesta lluita perduda per salvar la vida humana a la terra. Sé que no hi ha res a fer, sé que no escarmentem, que desgraciadament l’economia està per sobre de l’ètica, seguint per l’afany de poder, l’avarícia, l’orgull i els egos negatius, poden més que la honestedat, el respecte, l’equilibri, la veritat, l’austeritat, predicar amb l’exemple, etc. Aquest últims son uns valors que ja no estan de moda. L’estupidesa humana no els permet o els rebutja perquè no generen beneficis materials o poder a la gran banca mundial que controla als polítics.

Igual que els nens petits quan no fan bondat, ens passarà el mateix a nosaltres, necessitem un fort càstig perquè no siguem dolents.

Sobreviurem els humans a l’apocalipsi nuclear? Sobreviurem a aquesta crònica estupidesa humana? Sobreviurem a la manca d’ètica i a la banalitat mundial? Sobreviurem al canvi climàtic? Ara els nous reptes científics de l’univers ens parlen de la mecànica quàntica, de la singularitat o dels forats negres, però a on punyeta voleu anar a parar? Renteu primer la roba de casa, que la teniu bruta.

Quan més estigui l’home al servei de la cibernètica, més dèbil. Quan més estigui l’home al servei de la màquina, més dèbil, ho enteneu això, futurs professionals digitals? Ara el nou repte serà el ciber-espionatge o la ciber-guerra. Un atemptat a nivell global seria catastròfic. Cada dia som més vulnerables.

No es tracta de tenir o de posseir, es tracta de ser.

Joaquim Pugnau Vidal.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *