“la responsabilitat de la unitat és necessària en aquesta batalla titànica” __ EA 1674

Si no s’uneixen seran titllats de folls!

Sumar per la independència

Article publicat a El Punt el 19 de gener del 2010
http://www.elpunt.cat/noticia/article/7-vista/8-articles/125587.html 

Els pobles ocupats sempre han patit l’estigma de la divisió. Sembla una condició prèvia per alliberar-se. No és estrany doncs que els prohoms més conscients del nostre poble ens advertissin sobre aquest perill i de la unitat en facin bandera. Un d’ells, l’escriptor Agustí Calvet (que va passar a la història amb el pseudònim deGaziel), en un dels moments més difícils de la nostra història com era el començament del franquisme, escrivia: «A hores d’ara, ho sacrificaria tot, absolutament tot, a la unió dels catalans. No és que aquesta sigui una tasca indispensable: és l’única.»

Afortunadament no vivim pas en els temps tenebrosos del dictador, però som en una època on cada dia som més els que veiem que el nostre futur serà ben negre si no assolim la independència. És, doncs, un dels instants més cabdals de la nostra història, tot i que som conscients que arribar a l’objectiu no serà fàcil, i per aquest motiu es va imposant entre nosaltres l’esperit d’aquella unió que defensava Gaziel.

Aquest és l’ànim que ha impulsat el manifest Suma Independència que es va presentar el 17 de desembre a Barcelona i del qual sóc uns dels més de 1.900 signants el dia d’avui. Algunes veus ho han volgut presentar com la competència a d’altres opcions independentistes més o menys consolidades a ulls de l’opinió pública. És més, hi ha qui ho veu com una maniobra fosca per dividir el vot independentista quan, de fet, aquest vot està ja repartit de fa anys entre diverses forces amb representació parlamentària. Mireu si no els independentistes que hi ha entre els votants de CiU, ERC o Iniciativa. Fins i tot, els podem veure entre les files del PSC, on alguns dels seus militants han col·laborat de forma entusiasta en l’organització de les consultes del passat 13-D. I no podem oblidar la gran bossa de vots independentistes que es queda a l’abstenció a cada convocatòria. Voleu una divisió més gran del vot independentista que l’actual?

Aglutinar aquest vot per fer-lo efectiu amb vista a la nostra independència no és fàcil. Entre d’altres coses perquè el poble sap perfectament que, en unes eleccions autonòmiques, únicament podem escollir aquells que han d’administrar les engrunes que ens deixa el poder espanyol. Capgirar aquesta situació i transformar les properes votacions al Parlament en un plebiscit per la independència de Catalunya passa per articular un front del «sí» el més ampli i transversal possible. És a dir, una coalició electoral on l’únic comú denominador entre tots els seus integrants sigui l’objectiu de la proclamació d’un Estat català. La procedència i perfil polític dels seus integrants ha de ser variada i representar totes les sensibilitats del país. No es tracta d’estar «dins de» sinó «al costat de». Perquè una coalició és una aliança temporal de persones o partits amb un fi comú, i res millor que això per representar l’anhel d’unitat que reclamen avui la gran majoria de patriotes del país. Sabem que en aquesta unió ni tots som iguals, ni volem ser-ho. A qui agrada la uniformitat? Amb tot, n’hi haurà de més grans i de més petits. I és aquí on rau la clau de l’èxit, a saber coordinar les potencialitats. Una coalició escenifica un autèntic esperit d’equip i les seves cares més destacades poden identificar-se amb els diferents matisos que té avui el moviment independentista. No podem ser tan ingenus de creure que tots els que aposten per trencar amb Espanya estaran disposats a aglutinar-se amb un sol d’aquests matisos i assolir la majoria absoluta.

Per arribar a fer cristal·litzar aquesta iniciativa caldrà veure-hi més enllà de les pròpies files i ser capaç de construir aliances i teixir complicitats. No podem menystenir-nos entre nosaltres perquè tota força independentista, per petita que sigui, és necessària en aquesta batalla titànica. Valorar les fortaleses i possibilitats de l’un o l’altre va molt més enllà d’un simple nombre de militants. En aquestes hores determinants de la nostra història no hi ha lloc per a les petiteses i les enveges de pati de col·legi.

Catalunya ens exigeix deixar de banda els interessos personals i tenir una visió que vagi més enllà de la dels nostres propis convençuts.

Santiago Espot
President Executiu de Catalunya Acció i impulsor del partit Força Catalunya

——————

Benvolguts,

Us informem que la Comissió organitzadora de l’Assemblea de Solidaris i Reagrupats per una Coalició ha posat la disposició de tots els adherits, associats, simpatitzants i altres la possibilitat de pronunciar-se sobre la Coalició entre Reagrupament Independentista i Solidaritat Catalana per la Independència a través d’una consulta online.

La consulta està tenint un gran èxit de participació.  Amb només 3 dies ja hem assolit més de 2500 vots, dels quals un 98% és favorable a la coalició (veure estadística). Volem demostrar l’ampli suport a la coalició independentista tant a dins dels nostres moviments com a fora i facilitar l’encara possible entesa entre les dues forces formacions.

La consulta online es va iniciar diumenge 10 d’octubre i estarà disponible fins les 24h del 15 d’octubre, període en el qual es podrà votar accedint al través de l’adreça del nostre web:
http://www.cxi.cat/consulta

Crida a la participació

Fem una crida especial tots els associats i adherits, tant de Reagrupament com de Solidaritat, a expressar la seva opinió a través de la Consulta, els estimulem a la participació. La seva veu arribarà a les respectives executives, fent-lis comprendre quin és el camí a triar..
**************

Ha arribat l’hora de la Democràcia !!!!

No ho dubteu… exerciu el dret democràtic a expressar-vos per a que quedi clar quin és el vostre posicionament!

 

Més informació:
http://www.cxi.cat

 

204 pensaments a ““la responsabilitat de la unitat és necessària en aquesta batalla titànica” __ EA 1674

 1. Thanks Sir, it’s better now. I used it on one of my newest projects and i love it. Thanks. <a href=”http://www.tonecor.com”>barricas</a><br><a href=”http://www.tonecor.com/sv-index.html”>
 2. Every season I wonder what Louis Vuitton will create. I know I won’t like everything, but I can count on Louis Vuitton to make a few bags that are absolutely lust-worthy, it’s just what they do. When we shared a closer look at their Spring 2012 collection, I remember not being entirely impressed. Of course there was a theme – lightness and femininity paired with a whimsical touch – but as many have said, the bags look like they are made out of plastic (which they aren’t, just look at the price tags). replica Louis Vuitton replica Celine
 3. Thanks for your marvelous posting! I actually enjoyed reading it, you will be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and will come back in the foreseeable future. I want to encourage that you continue your great job, have a nice weekend!think you’ve made some truly interesting points
 4. This is an interesting post. It is also a helpful resource. Great topic, thanks for taking such good care of this website! Anxiety Calgary ||<a href=”http://www.nanotherapy.ca/illnesses-treated-by-biofeedback/natural-fibromyalgia-treatment/”>Fibromyalgia Calgary</a> ||  <a href=”http://www.nanotherapy.ca/illnesses-treated-by-biofeedback/natural-celiac-treatment/”>Calgary Celiac</a>
 5. He had a rather distant but sensible and matter-of-fact talk with his wife. He would like to see them, wherever they were with her, occasionally. and particularly this last Sunday night
 6. Well great post The bridges and landscape done very well. Hope the road is preserved! and pictures you have posted are really good, I will come back to see more news about this thanks..

  Vimax Singapore
  Vimax France
  Vimax Nederland

 7. Here’s Kourtney Kardashian in Beverly Hills, rocking a striped (hot)pants suit while filming a scene for the upcoming eighth season of Keeping Up With The Kardashians. Her bag is a Replica celine, which is made up of three separate pouches that snap together, but can also be used separately, sans strap. Neat, huh? Prices vary a bit based on size, but you can expect to plunk down about a grand for this petite Celine creatio
 8. This kind of site is great i love looking through your posts. Continue to be the terrific work! You recognize, plenty of people usually are searching circular because of this data, it is possible to assist these folks greatly.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *