Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

18 de setembre de 2021
0 comentaris

Al MxI hi necessitem una Plana Major, un capdavanter com Santiago Espot de Força Catalunya i 200 Cotarelos. Al CxR ens hi hem censat 98.764 catalans lliures, i tu?!

NECESSITEM 200 COTARELOS
i un Estat Major de l’Independentisme,

i un capdavanter com Santiago Espot i Piqueras
Salvador Molins, CLR*CDR/BIC

18.09.2021  |  02:52

Admiro Ramon Cotarelo, tan de bo hi haguessin molts catalans com ell. Tots aquests valents i compromesos són honorables, fins aquell xicot madrileny que ha patit presó per causa de la nostra independència.

Sr. Partal, pot donar veu al Sr. Cotarelo? pot entrevistar-lo? Parlant de valents podeu donar veu o almenys no amagar persones com Santiago Espot de Força Catalunya, deixeble de Carles Muñoz Espinalt?

Altres comentaris a l’Editorial de Vilaweb d’avui:
https://www.vilaweb.cat/noticies/alfonso-sastre-la-mort-dun-home-valent/

 

Juan Martin ALEGRIA

17.09.2021  |  23:29

Buero Vallejo, no Bueno Vallejo.

Sí, Alfonso Sastre, un madrileny, una persona que va lluitar tota la seua vida contra la fal·làcia espanyolista i va decidir instal·lar-se a Hondarribia, al País Basc perquè pensava que era el que calia fer. Creia que al País Basc es lluitava, en veritat, contra el franquisme i el postfranquisme (la fal·làcia espanyolista).

Ramón Cotarelo, un altre madrileny, es va instal·lar a Girona per a defensar la independència de Catalunya. Per a defensar el dret a decidir dels catalans.

Esperarem que es muira per fer-li un panegíric post-mortem o li donarem ara veu i columna a VilaWeb?

I Albano-Dante Fachín?

És curiós. Tots els mitjans catalans, VilaWeb inclòs, d’alguna manera, silencien les veus dels homes (genèric) revoltats.

 

Joan Guinarda

17.09.2021  |  23:46

Totalment d’acord amb Juan Martin ALEGRIA. Què passa amb Cotarelo? I amb Albano-Dante Fachín? Potser fan una mica de por?
Que la premsa general vulgui silenciar-los ho entenc, però que VW s’ha apunti al silenci em costa d’entendre-ho.
Molts subscriptors ho han comentat, però no he vist cap explicació per part del “nostre” diari.

 

Carles Viñals

18.09.2021  |  01:31

Homenatge plenament merescut al gran madrileny Alfonso Sastre que, amb la seva companya, la barcelonina Genoveva (Eva) Forest i Tarrat, dedicà la seva vida a la causa de la llibertat d’Euskal Herria. Llàstima (tot i que més val tard que mai), que el reconeixement li arribi només amb motiu de la seva mort.

També un altre madrileny deixà la seva ciutat natal per anar allà on es lluitava de debó (i no només de paraula) contra el franquisme, tant l’original com el de la transició. Fou José Bergamín (Madrid 1895 – Hondarríbia 1983). Fou un espanyol que deixà de ser-ho abans de morir, com ho palesà amb aquests versos:

Fuí peregrino en mi patria
desde que nací,
I fué en todos los tiempos
que en ella viví.

I por eso sigo siéndolo
ahora i aquí,
peregrino de una España
que ya no està en mí.

I no quisiera morirme
aquí i ahora,
para no dar a mis huesos
tierra española.

Un tercer madrileny, Ramon Cotarelo, ha canviat Madrid per Girona per servir la causa catalana, raó per la qual estem en deute amb ell. Espero que la seva única presència a VW no sigui un homenatge pòstum en forma d’editorial; francament, m’avergonyiria.

———————

PS: Al MxI hi necessitem una Plana Major, un capdavanter com Santiago Espot de Força Catalunya i 200 Cotarelos. Al CxR ja ens hi hem censat 98.764 catalans lliures, i tu?!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!