Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

21 de gener de 2021
0 comentaris

Poetes catalans (243): Pol Guasch

Pol Guasch i Arcas va nàixer a Tarragona el 1997. És una de les novíssimes veus més potents de la poètica catalana actual. És poeta i investigador. Es va graduar en Estudis literaris i ha cursat un màster en Construcció i representació d’identitats culturals a la Universitat de Barcelona, on ha sigut professor associat de Literatura i Crítica de la Cultura.
* Al Programa d’Estudis Independents del MACBA va desenvolupar una investigació sobre amor, revolució i poesia, que actualment segueix en curs al King’s College de Londres, on resideix.
* És autor del llibre de poesia Tanta gana (2018).
* Llegeix com exposa la violència Mouawad, com fa l’engany Ferrater, i s’emmiralla, esbiaixat, en la teoria de Cixous, en la manera com entén el fet d’escriure des del cos. El seu atreviment és el d’una veu que es planteja el risc no com una opció sinó com una necessitat imperiosa. Per aquest motiu, els seus versos en esqueix s’obren en una ferida mòrbida molt propera als versos trencats de Lispector.
* D’aquestes veus i d’aquests territoris viscerals parteix el seu primer llibre, Tanta gana, entranyes d’un subjecte atònit que rau enmig d’una cruïlla, amb els ulls i les mans obertes, rebuscant en les butxaques quina és la manera de dir els mots silents que bramen ben endins.
* Amb Napal al cor va guanyar el premi de novel·la d’Anagrama el 2021.
* Fa crítica literària i de poesia a Núvol.

BREU ANTOLOGIA POÈTICA
Tanta gana

és un cim gramatical
en la tartera del desig
s’hi escolen pedres, una allau
de roca mare / i jo surant.
granissa esllanguida
en una vall / i jo surant:
un cos làbil que es candeix.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/pol-guasch-guanya-el-sise-premi-llibres-anagrama-de-novella/video/6079443/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!