Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

20 de novembre de 2020
0 comentaris

Poetes catalans (181): Francesc Escandell i Castelló

Francesc Escandell i Castelló va nàixer a Sant Francesc Xavier de Formentera el 1948. És músic i escriptor. Començà a estudiar música als quinze anys i des de 1968 realitzà concerts a les illes, Barcelona i a l’estranger.
* El 1986 inaugurà a Formentera la seua pròpia escola de música i el 2000 edità el disc Sempre Formentera, amb catorze composicions pròpies de flauta travessera i guitarra.
* Des de les darreries dels anys setanta ha col·laborat com a escriptor, recopilador de literatura popular i traductor en diverses publicacions periòdiques com Poble de Formentera, Formentera Día a Día, ADN i Formentera Zeitung.
* La seua tasca d’investigació al voltant de la literatura popular cristal·litzà en el recull Gloses eròtiques i amoroses de Formentera (1994).
* És autor també d’un conjunt de composicions poètiques elaborades entre 1979 i 1988, llegides dins dels cicles de lectures poètiques de “Sa Nostra”, publicades en el llibret Poesies (1988) i musicades per ell mateix i interpretades per la formació musical Aires Formenterencs.

BREU ANTOLOGIA POÈTICA


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!