Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

4 d'abril de 2021
0 comentaris

Poetes catalanes (316): Irene Solà i Sáez

Irene Solà Sàez va nàixer a Malla el 1990. És poeta, narradora i artista.Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, en la investigació artística transdisciplinària en què treballa conflueixen els estudis universitaris i la inquietud per la literatura.

* Ha estat premiada en diversos certàmens des del 2004, entre els quals destaquen la publicació del conte «L’Ahir es diu Júlia, i l’endemà també», en el recull Aprenents i altres contes, accèssit al XXVI Premi Antoni Bofarull de narrativa i en el 21è Premi Miquel Martí i Pol.
* El 2012 va guanyar el 48è Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits, amb l’obra Bèstia (Galerada). El jurat del guardó va destacar-ne la poesia «suaument violenta, colpidora i tènue»”, plena d’idees i amb «incorporacions d’objectes aparentment impoètics», en un «univers surrealista molt suggerent i ben sostingut». Bèstia (Beast) ha estat traduït recentment a l’anglès a l’editorial Shearsman Books de Londres.
* El 2017 va guanyar el premi Documenta de narrativa per a menors de 35 anys amb el llibre Els dics.
* És cofundadora amb Francesc Ruiz Abad del fanzine de creació contemporània Vols russos i participa en diversos projectes col·lectius.
* El 2019 va guanyar el Premi Anagrama de Novel·la en català amb l’obra Canto jo i la muntanya balla i amb la mateixa obra el 2020 va guanyar el Premi de Literatura de la Unió Europea.

Obra publicada
* Bèstia ( 2012) Els dics (2018) Canto jo i la muntanya balla (2019)
Ha estat guardonada amb: 2012: Premi Amadeu Oller per a poetes inèdits per Bèstia. 2017: Premi Documenta de narrativa per Els dics. 2019: Premi Anagrama de novel·la en català per Canto jo i la muntanya balla. 2019: Premi Punt de Llibre de Núvol, per Canto jo i la muntanya balla.2019: Premi Cálamo, categoria ‘Otra Mirada’, per Canto jo i la muntanya balla.2020: Premi de Literatura de la Unió Europea per Canto jo i la muntanya balla.

BREU ANTOLOGIA POÈTICA
https://lletra.uoc.edu/ca/autora/irene-sola/tast-de-textos
Vídeo del programa dedicat a Irene Solà Sàez, poeta de Malla. Primera Part.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!