Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

16 d'agost de 2022
0 comentaris

Petjades per la Palmavera (5)

Dissabte 13 d’agost

Com cada matí un bon banyet a la platja de Sant Joan m’ajuda a refrescar els pensaments. No hi ha cap altre lloc on pugui alliberar la ment com al bell mig del Mediterrani, una mar que sempre m’ha fascinat ja que em dona identitat. No teníem cap cosa en especial per fer durant dissabte al matí, el qual dedicaríem a fer compres i a tornar a trepitjar l’Alguer vella, que és el que realment ens agrada.
Vàrem adquirir alguns llibres a la llibreria Vademecum: un poemari d’un autor que m’encanta, Antoni Ballero de Càndia (que escrivia en català estàndard als anys 1960) i alguns contes curts d’autors diversos, els quals poden ser usats pels alumnes per identificar els trets del parlar alguerès a classe.

Després vam fer la visita obligada a la parada de fruites i verdures de l’Anna Maria al mercat comunal. Sempre entaulem una conversa agradable amb ella. Vam comprar raïm, albercocs, préssecs paraguaians, nectarines i altres fruites diverses. A la parada té una estelada i tota mena de distincions favorables a la independència. Ens resulta tot un goig per als sentits!
A la tarda vaig tornar anar a la platja, em vaig sentir molt poètic dintre l’aigua ja que anava repetint poesies alguereses de memòria, així com recordava versos catalans esplèndids. Un bon indret per a la poesia!

Al vespre, ens vam trobar per fer un gelat amb en Guido Sari, un dels millors poetes de la literatura catalana actual, al qual he prologat el llibre “Converses i notes”. Vam intercanviar opinions sobre l’ús social i literari de l’alguerès. Coincidim en moltes de les apreciacions. Hem entaulat una bona amistat, quedem amb ell cada cop que venim a l’Alguer.
Encara ens quedava una bona passejada nocturna per la ciutat. Està plena com un ou, s’han recuperat els turistes i gairebé no es pot caminar. No fa la calor que feia a Catalunya, amb la qual cosa tot és més respirable

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!