Emigdi Subirats i Sebastià

Lletres ebrenques

15 d'agost de 2022
0 comentaris

Petjades per la Palmavera (4)

Durant el divendres 12 d’agost havíem de pair la ressaca literària de la nit anterior. Havíem viscut sensacions immenses durant la presentació de la biografia d’un poeta veterà alguerès, Antoni Canu, que ja ha entrat al cànon de la poètica catalana contemporània. Aquest és un fet importantíssim perquè no deixa de ser sorprenent que en indrets amb situacions molt delicades per a la llengua catalana com Catalunya nord o l’Alguer puguin sortir literats de gran qualitat. Estic parlant dels novel·listes rossellonesos Joan-Lluís Lluís i Josep Daniel Beszonoff, i dels poetes algueresos Antoni Canu, Guido Sari, Antoni Coronzu i Antoni Arca.

Vam emprendre el dia amb molta més relaxació. Havíem tingut una arribada frenètica amb dos actes literaris que ens havien donat un gran protagonisme. Vaig gaudir de la frescor de l’aigua matinera a la platja de Sant Joan. Vam dedicar la resta del matí a passejar per l’Alguer vella i a fer una important adquisició de llibres a la llibreria Vademecum i a la botiga de la torre del Portal.
Vam adquirir l’adaptació d’un catecisme del segle XIX, un dels text històrics que ens agrada conservar; un poemari d’un poeta molt interessant, Enzo Sogos; dos exemplars de la nova revista algueresa El Portal i un còmic, L’Alguer 1942 la victòria. El catecisme en qüestió es tractava de Brevi compendi de la Doctrina Christiana reimprimida amb alguna adiuncta per ordra dell’ill reverend monsenyor Don Pera Bianco, bisba de Alguer y Unions.

Vam tornar a passar pel bar Cyrano, per seguir la tradició de fer uns vinets abans de dinar en una pizzeria. Val a dir que m’agraden més les pizzes que es fan a la comarca que aquestes, què hi farem?
A la tarda vaig tornar anar a la platja, que és el meu espai personal on allibero la ment. Sempre em solen venir en ment els cèlebres versos de l’admirat poeta tortosí Gerard Vergés: la mar, la mar, la mar que tant m’estimo.

A la nit vam anar a sopar al restaurant Morizzio, que regeix vora la mar un xef argentí casat amb la Janín Ros, la secretària de la Delegació de la Generalitat a l’Alguer que és filla del Pinell de Brai. Vam gaudir d’una cuina fabulosa en un ambient molt agradable. Vam menjar una graellada de peix deliciosa i marisc de la mar algueresa. Ja quan havíem acabat de menjar, vam tindre una llarga i agradable conversa amb la Janín i el seu marit sobre temes diversos. Els desitgem que tinguin molta sort en el seu negoci. La qualitat del menjar i el lloc quasi paradisíac s’ho mereixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!